tecrübe paylaşımı :)

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

tecrübe paylaşımı :)

MesajC32AMG, 04 Şub 2009, 05:22

Tasarımı çok hoşuma giden bu minik canavarın artık rüyalarıma girdiğini söylemek istiyorum :)
Sitede bulunan yrv turbo ile alakalı hemen hemen her yazıyı boş kaldıkça okuyorum :wink: hatta traji komik bi konuyla karşılaştım :shock: genel anlamda sesten ve sert süspansiyondan şikayet edilmiş birde fren konusu var ki hem fikir olunamamış gibi geldi bana :? Ayrıca wolrath nickli üyeyi de tebrik etmek istiyorum ama o kadar emek verdikten sonra keşke satılmasaymış aracı...
izmit'te 2. el gidip görebileceğim alternatif yok internette de dişe dokunur ilan adedi bir elin parmağını ya geçer ya geçmez :( keşke hala üretiliyor olsaymış...
Yrv turbo sahiplerinin serviste sorun çözümüyle alakalı problemi oluyor mu ? mesela ben şuan ki aracımı yetkili servise götürmüyorum o kadar çok gereksiz parça aldım ki :oops:
Kullanıcı avatarı
C32AMG

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: tecrübe paylaşımı :)

MesajUmut-Gultekin, 04 Şub 2009, 10:06

C32AMG yazdı:Tasarımı çok hoşuma giden bu minik canavarın artık rüyalarıma girdiğini söylemek istiyorum :)
Sitede bulunan yrv turbo ile alakalı hemen hemen her yazıyı boş kaldıkça okuyorum :wink: hatta traji komik bi konuyla karşılaştım :shock: genel anlamda sesten ve sert süspansiyondan şikayet edilmiş birde fren konusu var ki hem fikir olunamamış gibi geldi bana :? Ayrıca wolrath nickli üyeyi de tebrik etmek istiyorum ama o kadar emek verdikten sonra keşke satılmasaymış aracı...
izmit'te 2. el gidip görebileceğim alternatif yok internette de dişe dokunur ilan adedi bir elin parmağını ya geçer ya geçmez :( keşke hala üretiliyor olsaymış...
Yrv turbo sahiplerinin serviste sorun çözümüyle alakalı problemi oluyor mu ? mesela ben şuan ki aracımı yetkili servise götürmüyorum o kadar çok gereksiz parça aldım ki :oops:

Ben arabamı hep İstanbul'daki Daihatsu Merkez Servis'e götürüyorum. Sorunlara çözüm bulmak konusunda çok yardımcı oluyorlar. Hatta periyodik bakımlarda isteyeceğiniz ufak tefek rötuş boyasıymış, şuradan buradan gelen seslermiş, ilgiyle hallediyorlar. Herhangi bir ücret ödemiyorsunuz böyle ufak şeylere. Bu söylediklerim sadece YRV Turbo için değil, tüm Daihatsu modelleri için geçerli. Ben şimdiye kadar hiçbir konuda arabamı başka hiçbir yere götürmedim (hoparlör değiştirmek ve boya koruma dışında). Anlatabilmişimdir umarım :) :wink:

Sert süspansiyon konfor aranıyorsa, elbette rahatsız edecektir. Sert derken; bir binek otomobile göre sert. Yoksa bir M5'e göre yumuşak bile kalıyor. Araç daha önce de bahsettiğim için dar ve yüksek olduğu ve üstüne üstlük de oldukça yüksek performanslı olduğu için Daihatsu bu önlemleri almış. Araca hem sert süspansiyonlar koymuş, hem de arkaya viraj denge çubuğu koymuş. Bunların sayesinde araç fiziksel boyutlarından ve biçiminden beklenmeyecek bir yol tutuşa sahip. Bende bir performans ölçer vardı. G-Force ölçüyordu. 0.7 ile viraj dönmüştüm en yüksek. 1.0 G ve üstü biliyorsunuz ancak Corvette gibi muscle car sınıfı veya super sport sınıfının yapabileceği birşey... Yine de arabayı karakterine uygun kullanıp, virajlara kontrollü girip, düzlerde uzamak en sağlıklısı bence. Yüksek performanslı tüm araçların süspansiyonu genellikle serttir.

Frenleme çok iyi değil, ama rezalet de sayılmaz (eğer lastikleriniz iyiyse)... "Ancak 80 beygirlik bir araba için yeterli olabilecek kadar iyi" deyip geçsek bence en dürüst yaklaşım olur. Gönül isterdi ki bu kadar çabuk hızlanan bir arabada daha güven veren frenler kullanılmış olsaydı... Gerçi test verileri frenlerin başarılı olduğunu ortaya koyuyor ama panik fren yaptığınızda düzgün tepki veren tek YRV Turbo sadece YağmurAdam'ın ki idi şu ana kadar kullandığım. Onun da sebebi belki de lastiklerin çok yeni olmasıydı çünkü galiba 10 günlüktü lastikler test ettiğimizde :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajjosefsalvatini, 04 Şub 2009, 10:49

sunu rahatlikla soyleyebilirim bugune kadar com cesitli markalar kullandim hic birinin servisi de merkez servisteki durustlugu gormedim
Keyfe keder sunu degiselim sunu yenileyelim dedigimde Sukru BEY onlarda sorun Yok bunlar en Az 20000 km gider deyip beni vazgecirdi ama diger servislerde sunu tutturun dedigimde yok olmaz yenisini takmami. Lazi
diyoardi bilmem anlatabildin mi?
josefsalvatini

Model: YRV Turbo

MesajYağmurAdam, 04 Şub 2009, 11:06

Ben genel olarak fren performansından memnunum ama yüksek hızlarda biraz zayıf kalıyor.
Merkez servisin de hakkını vermek gerekiyor. Gerçekten iyi çalışıp güzel iş yapıyorlar. Ben en son yağ değişiminde oraya gitmedim (Castrol tam sentetik 5w-30 koyduk) ama ilgi alaka ve bilgileri tatmin edici.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir