teknik soru+tavsiye

Daihatsu'nun dünya çapında satılan, satışı diğer ülkelerde devam ederken, artık Türkiye'ye ithal edilmeyen ticari modeli. Ufacık, tefecik, içi dolu turşucuk: Hijet
Forum kuralları
Sayın Hijet Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

teknik soru+tavsiye

Mesajgönderen ikra.quantum tarih 20 Nis 2009, 02:28

bilir kişilerin dikkatine arz olunur.
Marka= Daihatsu
Seri= Hi-Jet
Model= 1.0
Km= 93000
Üretim Yılı= 1993
yukardaki bilgilerle beraber aşağıda yazan sorun ve çözümü ve tavsiyeler nelerdir acaba. ?
1-motorun bujiden kaynaklanan yağ yakma sorunu varmış
2-min-250tl max-750 tl ,ye tamir olurmuş
3-tamirden sonra 5 yıl sağlıklı olurmuş
3-bu araç satın alınırmı ?
cevaplar sanız ve doğru yönlendirirseniz sevinirim.
TEŞEKKÜRLER.
ikra.quantum

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Re: teknik soru+tavsiye

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 14 May 2009, 21:19

Arkadaşım arabadan hiç anlamıyor musun? Bujiden kaynaklanan yağ yakma sorunu diye birşey olamaz.Bir araç yağ yakıyor ise tek sebebi vardır o da motorun bitmek üzere olmasıdır.Yani segmanlar ile piston yatağı arasındaki boşlu sürtünmeden ötürü artar ve yanma odasına bu boşluktan yağ sızar ve yanarak duman olarak egzostdan atılır.Bir diğer seçenek ise yağ iticili sibopları olan araçlarda sibop lastikleri eskir ve yine yanma odasına yağ sızar fakat senin bahsettiğin araçta sibop sistemi bu değil.Dikkat..... seni kandırmasınlar.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Dön Hijet

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir