TERİOS 1. NESİL MOTOR AĞRIZA IŞIĞININ YANMASI ???

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: TERİOS 1. NESİL MOTOR AĞRIZA IŞIĞININ YANMASI ???

Mesajgönderen blackeagle tarih 17 Kas 2011, 01:46

Yukaridaki ozellikle belirtilmis ARACIM TUPLU DEGİL e istinaden butun tuplu terioslarda ariza isigi yaniyormu ?
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen mirzacik tarih 17 Kas 2011, 09:52

Eğer akü işe yaramazsa serviste bütün hata kodlarını sildirin.muhtemelen iki ışıkta bir daha yanmayacaktır ama eğer yanarsa ki lambda sensörü ile ilgili olan yanar muhtemelen mutlaka lambda sensörünü değiştirin.Ben şahsen motoru arıza ışığı yakan araca güvenip yola çıkmam.Ayrıca bilenle lütfen düzeltme yapsın..Bu araçlarda akışmetre denilen ve hava yakıt karışımını ayarlayan bir bir parça yokmu?lambda sensörü ben,m bildiğim kadarıyla hava yakıt karışımının hesaplamasını da yapıyor diye biliyorum ama ?
mirzacik

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 17 Kas 2011, 13:40

Volkan Bey,
bu sorunu ortadan kaldırmadan bence LPG olayına girmeyin; zırt pırt stop etme derdi alabilirsiniz başınıza.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen livan08 tarih 17 Kas 2011, 22:50

mirzacik yazdı:Eğer akü işe yaramazsa serviste bütün hata kodlarını sildirin.muhtemelen iki ışıkta bir daha yanmayacaktır ama eğer yanarsa ki lambda sensörü ile ilgili olan yanar muhtemelen mutlaka lambda sensörünü değiştirin.Ben şahsen motoru arıza ışığı yakan araca güvenip yola çıkmam.Ayrıca bilenle lütfen düzeltme yapsın..Bu araçlarda akışmetre denilen ve hava yakıt karışımını ayarlayan bir bir parça yokmu?lambda sensörü ben,m bildiğim kadarıyla hava yakıt karışımının hesaplamasını da yapıyor diye biliyorum ama ?

oksije n sensörü demek istediniz sanırım.araçlarımzda mevcut.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen livan08 tarih 17 Kas 2011, 23:03

blackeagle yazdı:Yukaridaki ozellikle belirtilmis ARACIM TUPLU DEGİL e istinaden butun tuplu terioslarda ariza isigi yaniyormu ?

aracım tüplü ve motor arıza ışığı yanmıyor.
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen blackeagle tarih 18 Kas 2011, 21:41

livan08 yazdı:
blackeagle yazdı:Yukaridaki ozellikle belirtilmis ARACIM TUPLU DEGİL e istinaden butun tuplu terioslarda ariza isigi yaniyormu ?

aracım tüplü ve motor arıza ışığı yanmıyor.

Marka nedir ? Benim yanmaya basladi servis dahil tup varsa normal der
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen serdar tarih 18 Kas 2011, 23:52

Merhaba ben aracımı aldıktan kısa bir süre sonra benimde arıza lambası yanmıştı.Oksijen Sensöründen dolayı Ama aracımda o zaman LPG yoktu. Arızayı özel servis sildi fakat birkaç gün sonra tekrar yandı. Parçayı Zonguldak ta bulamadık parçayı söktük ve istanbul a yolladık ve 2 gün sonra parça geldi ama toyata nın parçası geldi. Servis tereddüt ederek parçayı araca taktı ama parça terios a oldu dahada o günden sonra yanmadı LPG taktırdığım halde. parça+kargo+işçilik 125 tl ye mal oldu 2011 şubat ayında
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen livan08 tarih 19 Kas 2011, 20:08

lpg markası atiker
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen blackeagle tarih 26 Kas 2011, 21:12

LPG den sonraki arıza ışığı sorununu çözdüm.

Akünün kutup başını söktüm. Bekledim taktım çalıştırdım. Oley artık yanmıyor :):):)

Tabi çözüm bu değil yine yandı. Tekrar söndürdüm yine yandı. Neden yandığını anlamak için takip etmeye başladım. Bi baktım söndürdükten sonra ne zaman gaz alırsam aldıktan bi süre sonra ( 5-10 km sonra falan ) tekrar yanıyor. Söndürüyorum yeni gaz alana kadar sorun yok. Sonra gazcıyı değiştirdim. Konya yolundaki Mogazdan alıyordum yanıyordu. Petrol ofisinden aldım yanmadı. Shelden aldım yanmadı. Opetten aldım yanmadı Bu arada malım benim depo simit 22 lt alıyor. 150 km gitmeden alıyorum. 215 km oldumu bitiyo depo. sonra tekrar mogazdan aldım. Tam eve giriyordum ki gene yandı ışık. Söndürdüm ve bugün son olarak petrol ofisinden aldım halen yanmadı. Herkesin bilgisine.......
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Kas 2011, 21:17

LPG varsa yanması normal diye bir şey yok arkadaşlar; karışım oranları LPG hassas ayarda iyi ayarlanmamışdır muhtemelen!Bu şekilde zengin ya da fakir karışımla uzun süre binmeye devam ederseniz sübaplarda v.s. de ileride problem çıkabilir!Lütfen LPG yi taktırdığınız yere gidip hassas bir ayar yaptırın; yoksa dediğim gibi uzun vadede sıkıntılar yaşayabilirsiniz!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 26 Kas 2011, 22:17

Ne ilgisi var bilmiyorum ama LPG'yi bitirip bir müddet benzinde kullandıktan sonra gidip LPG alınca ilk marşta iyi gaz yemiyor sanırım, bir tekleme yapabiliyor. O nedenle genelde bitirmeden almaya çalışırım. Bu türden acayip şeyler de olabiliyor.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 27 Kas 2011, 22:07

ilk çalıştırmada lpg yüzünden yanma odasında kalan fazla yakıt nedeniyle boğuluyordur.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Önceki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir