TERİOS 2.NESİL SÜREKLİ DÖRT ÇEKER Mİ

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

TERİOS 2.NESİL SÜREKLİ DÖRT ÇEKER Mİ

Mesajgönderen piratex tarih 19 Oca 2012, 02:23

ARKADAŞLAR MERHABA.TERİOSGOLD 2007 MODEL AT İLE ARANIZDAYIM.ARACI EŞİMİN KULLANMASI İÇİN ALDIK.ALIR ALMAZ BRC LPG TAKTIRDIK.YAN BASAMAK VE ÖN KORUMA BARI TAKTIRDIK.UMDUĞUMDAN KEYİFLİ BİR KULLANIŞI VAR.ARACIMIN 37500 BAKIMINI X YETKİLİ SERVİSİNDE YAPTIRDIM.STANDART HAVA YAĞ FİLTRESİ VE YAĞI DEĞİŞTİ.İNTERNETTE DAHİATSU SİTESİNDE BU BAKIM 165 TL YAZIYOR ANCAK BENDEN 185 TL ALINDI VE PETRO OFİSİNİN YAĞI KONULDU.SİZCE FİYAT VE KONULAN YAĞ NORMAL Mİ?AYRICA SERVİS ARACIN 2 ÇEKER OLDUĞUNU TUŞLA 4 ÇEKERE GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ.YAPTIĞIM ARAŞTIRMADA ARACIN SÜREKLİ 4 ÇEKER OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
piratex

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: TERİOS 2.NESİL SÜREKLİ DÖRT ÇEKER Mİ

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2012, 10:50

Onu diyen servisin adını yazar mısınız lütfen?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen piratex tarih 19 Oca 2012, 11:36

hocam servis adını yazmıyım ancak servis açısından, yardımcı olmaya çalışan bir bir servis,bilgi yanlışlığı olabilir,insanlık hali,zaten konu ile konuştuğum genç bir çalışan.
konu ile ilgili aykon otomotivden doğru cevabı aldım aracımla ilgili diğer sorularımıda sanırım bu servise soracağım
En son piratex tarafından 19 Oca 2012, 12:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
piratex

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 19 Oca 2012, 11:40

piratex yazdı:hocam servis adını yazmıyım ancak servis açısından amatör bir servis
konu ile ilgili aykon otomotivden doğru cevabı aldım sanırım diğer bakıma onlara götürecem

Doğrusu ben de bu servisin hangisi olduğunu çok merak ettim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen piratex tarih 19 Oca 2012, 11:57

ben bu siteye doğru bilgileri öğrenmek ve aracımla ilgili tecrübelerimi aktarmak için üye oldum.
bu yüzden servis adının çalışanının önemi yok.sorum insanlık hali yanlış anımsanmış olabilir.ben buraya bunu servisi zedelemek için yazmadım servis iyi bir servis.çalışanlara her dahiatsu modeli için eğitim veriliyor mu bilemiyorum.ancak araçlarım genelde servis bakımlı olduğu için servisten yanlış bir cevap alınca biraz şaşırdım sanırım.araç 2. aracım.diğer aracım megane 2 sedan.terios umda en çok korktuğum, bir sorun çıkardığında nerelere götürebileceğim.
renaultta böyle bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.heryer özel servis dolu.tabiki bu terios arıza çıkarırmı ve çıkarırsa boyutu ne olur bilmem.ancak aracın kaportasında orjinal bir parçası eksikti.yaklaşık internetten 20 dahiatsu çıkma parçacıyı aradım.bulamadım.sonrasında bu parçayı cüzi bir fiyata aykon otomativde buldum.sağolsunlar hemen kargoladılar.diyeceğim o ki sanırım terios için yedek parça kapsamında servislere mutlaka danışmak gerekiyor.
piratex

Mesajgönderen salihgezmis tarih 25 Oca 2012, 01:20

Merhabalar Yeni nesil 2009 model bir terios gold sahibiyim. Aracımı henüz yeni aldım. Bu araç 4x4 e nasıl girer anlayamadım. Dağ yolundada henüz test etme fırsatı bulamadım. Sol yanda ayna ayarının kenarında bulunan tuşa basınca aracım çok yavaş hızda keskin manevralarda titreme yapıyor. Bunun nedeninin kendimce şöyle yorumluyorum araç 4x4 de olduğu için keskin şekilde manevra yapınca bir teker diğerinden fazla hareket ettiği için titreme oluyor. Bana yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
salihgezmis

Mesajgönderen Kemal Kayan tarih 25 Oca 2012, 09:20

Aracınız sürekli 4 çeker denilen sistem o yüzden ek bir düğme veya vites kolu yok.. Çekiş sistemini araç kendi ayarlıyor..

Ayrıca o bastığınız düğme difransiyel kilidi.. Çamur veya karda aracın geçmesinin çok zor olduğu zamanlarda kullanılması ve o düğme de aktifken aracın sağa ve sola manevralarından kaçınılması gerekmektedir..
Tekerleklerin aynı hızda ve güçte dönmesini sağlar...

Mesela araç sola manevra yapıyorken sol tekerlekler 7 tur dönüyorsa sağ tekerlekler 9 tur döner..Kilitli difransiyelde tekerlekler birbirinden bağımsız olmadığına göre bu olay olmayacak ve bu tur farkının olmayışının yarattığı durum o dediğiniz titremelere ve tak tuk seslere sebep olacaktır...
Kemal Kayan

Mesajgönderen piratex tarih 26 Oca 2012, 03:46

salih bey öncelikle hayırlı olsun.
terios gold 2. nesil sürekli 4 çeker bir araç.aracı 2 çeker kullanmanın imkanı yok.zaten arkadaşta güzel bilgiler vermiş.
bahsetmiş olduğunuz tuş defransiyel kilidi olarak geçiyor ve kesinlikle araç hareket halinde iken bu tuşa basılması önerilmiyor.
aracınızı çalışır vaziyette durdurup bu tuşu kullanarak saplandığınız bir çamur yada kardan kurtulmayı deneyebilirsiniz.
aracın 4 çeker olması sizi endişelendirmesin
ben lpg taktırdım ve şehir içi 10 lt civarı yakıyor.tavsiye ederim
ayrıca bu sitede ve dahıatsunun orjinal sitesinde terios kullanım kitapçığı var.okumanızı tavsiye ederim
sormuş olduğunuz tuşla ilgili önemli kullanım bilgileri bulacaksınız.
piratex

Mesajgönderen salihgezmis tarih 26 Oca 2012, 23:02

Verdiğiniz bilgilerden ötürü sizlere teşekkür ederim. Yakıtla ilgili 10 lt lpg şehir içi dediniz. Benim aracımda da brc lpg var ama bugun hesapladım 20 Tl ile 45 km gidebildim yani 450 kurş km de yakıyor. Bence bir sıkıntısı var . Lpg de bu kadar yakıt 1,5 motor arac için çok fazla değil mi?
salihgezmis

Mesajgönderen riogrande tarih 05 Şub 2012, 19:43

arkadaşlar araçlarınız yeni model 2- 3 yıllık arabalar ve büyük bir ihtimal kullanım kılavuzları vardır.

sanırım kullanım kılavuzunu okumadınız.orada araç ile ilgili herşey detaylı olarak yazıyor.

neden ülkemizde okuma alışkanlığı yok anlamıyorum ? :(

lpg çok diyorsanız bir brc servisine gidin,gaz ayarlarını kontrol etsinler ve gaz filtresini değiştirsinler.Yakıt değerleri azalacaktır.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen levent7706 tarih 22 Şub 2012, 12:33

Selamlar, öncelikle herkesin aracı hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullanın.
Bu konuyu okuyunca aklıma bir soru işareti takıldı, hem forumda hemde Ankara yetkili servisine gidince terios sahipleriyle görüşüyorum özellikle yakıt tüketimini soruyorum BRC kit taktıranlar 20-25 kuruş arası yaktığını söylüyorlar, diğer kitleri taktıranlar 35-45 kuruş arası tüketim söylüyorlar. Fabrikanın LPG li gönderdiği terioslar BRC kitli .
Sizce Terioslara en uygun kit BRC mi? yada bu durum montaj dan kaynaklımı, dahada fazla soru üretilebilir ama sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.
levent7706

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 22 Şub 2012, 13:53

Fabrikanın gönderdiği LPG'li diye birşey yok, bildiğim kadarıyla dünya üzerinde LPG'li üretilmiş bir araç yok (seri üretimden bahsediyorum)! Bazı Daihatsu servisleri sıfır Terios alırken müşterinin isteğine bağlı olarak LPG montajı yapıyor (bazıları yapmıyor), bu montajı yapanlar BRC takıyor, garanti bozulmaz falan diyorlar ama bunu sadece kendi servis noktaları için söylüyorlar sanırım, bildiğim kadarıyla ALJ'nin böyle bir vaadi yok.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen FaTiH tarih 23 Şub 2012, 00:28

Argyle bazı bilgi yanlışlıkların var.. Dostum Daihatsu Türkiye; ayarları Terios için yapılmış, bağlantı soketleri ayarlanmış bir şekilde İtalya menşeli bir proje olarak bir dönem BRC ile anlaşma yoluna giderek Terios lara LPG uygulaması yaptı garanti dahilinde!O bahsettiğin derecede çok fark olacağını zannetmiyorum diğer kit.lerde, fakat BRC için konuşmak gerekirse sırf Terios için yazılım değerleri ayarlamaları yapılı geldiği için çok optimum değerler elde ediliyor olabilir!!O yüzden profesyonel BRC uygulaması yapan yerlere bu konu için müracaat edilmeli, ya da yetkili servislerimize..
Bu arada ben de Sirion umda BRC kullanıyorum; kayda değer bir problemim yok; oldukça da memnunum...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 23 Şub 2012, 08:24

Ayrıca Daihatsu'nın İtalya'da fabrika çıkışı LPG'li versiyonları da mevcut. Bu kitler araca o kadar entegre edilmiş durumda ki LPG depolarının dolum yerleri bile benzin deposu kapağının içine alınmış.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 23 Şub 2012, 12:05

Japonya'dan öyle gelmiş mi diyorsunuz? İlk defa böyle birşey duyuyorum! İtalyanlar'ın LPG işine kafayı takmış olmalarından sadece İtalya'ya özel herhalde? O zaman,
1) LPG motora zarar verir geyiği yanlış.
2) Madem böyle bir opsiyon sundu bu Japonlar, neden Türkiye'ye de bunlardan getirmediler, rekabeti arttırabilecek bir artı bu?
3) İtalya'da benzin çok mu pahalı ki zaten ekonomik tüketim otomobilleri üreten Daihatsular'ın fiyatına bir de LPG kiti maliyeti ekleyip satmışlar?
4) İtalya'da LPG'li üretilen başka marka var mı?
5) Bizde şu an Proton LPG'li satılıyor, o da Malezya'dan LPG'li mi geliyor? Bir de Fiat'ta var bu, yanlış hatırlamıyorsam ama Fiat İtalyan olduğu için onu sormaya lüzum yok :) .
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Sonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir