terios a borpower denedim inanilmaz!!

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: terios a borpower denedim inanilmaz!!

Mesajgönderen Sirion gti tarih 04 Mar 2008, 12:21

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:faydasını görürsen hep beraber bor power rangers grubunu kurarız :mrgreen:

Aynen.
İlker abi yalnız servis benim arabaya 10W-40 koydu sen niye 5W-30 kullanıyorsun. LPG yüzündenmi? Başka bir sebebimi var?

Bende merak ediyorum neden 5w-30 bide por power dan bi haber çıkmadı bende alcam bu aralar sonuçlar iyiyse
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ilker tarih 04 Mar 2008, 13:44

Arkadaşlar merakınızı anlıyorum. Ben de merak ediyorum ama aceleye getirmek istemiyorum. Performans ölçümü yapacağım neticede ve profesyonelce olması gerekiyor sizleri yanıltmamak adına. Ankara' da havalar pek iyi değildi hafta sonu yağış vardı.Zemin kalkış yapmak için soğuk ve kaygandı. Henüz arabanın şu anki mevcut durumunu teste sokamadığım için uygulamayı yapamadım.

Neden 5W30 sorusunun cevabını aşağıdaki Sirion kullanım klavuzu bölüm 15-3 numaralı sayfadan görebilirsiniz :)
sirion.jpg

* Resmin üzerine tıkladığınızda açılan görüntü daha büyük ve okunaklı oluyor.

Standart tavsiye edilen yağ olarak işaretlenmiş görüldüğü üzere. Bor Power 40 YTL ye aldım. 5W30 Magnatec de 50 YTL..
Ölçümü yaparken yanımda birisinin laptop kullanması gerektiğinden, kardeşimin uygun bir zamanını kollayıp beraber yapmayı düşünüyorum. Tek başına hem arabayı hem laptopu kullanmak çok zor oluyor.
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen Sirion gti tarih 04 Mar 2008, 14:16

Sağolasın sabırsızlıkla bekliyoruz olacakları..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 08 Tem 2008, 14:53

bu basligi ben actim uzun zamandir cevap yazmiyordum. teriosumun arac bilgisayarini kullanmiyordum. gecen kurcaladim segir ici 7.2 . 7.5 arasi (100km ortalamada ) yaktigini farkettim. ve resmi sitede ortalama 8.5 gozukuyor. demekki bor power konusunda dediklerim dogru. zaten hic suphe etmemistim. fakat 100 de 10 beygir gucunun artmasi olayi var onu ancak hissederek anliyorum. onu kanitliyamam :) tekrar herkese tavsiye ediyorum. bor power alin bu benzin fiyatlarinda
hem aracinizin motorunu korucaksiniz hem tasaruf edeceksiniz hem beygir gucu artacak. yinede siz bilirsiniz
benden dostca tavsiye..
aigle1903tr

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 08 Tem 2008, 15:14

aigle1903tr yazdı:bu basligi ben actim uzun zamandir cevap yazmiyordum. teriosumun arac bilgisayarini kullanmiyordum. gecen kurcaladim segir ici 7.2 . 7.5 arasi (100km ortalamada ) yaktigini farkettim. ve resmi sitede ortalama 8.5 gozukuyor. demekki bor power konusunda dediklerim dogru. zaten hic suphe etmemistim. fakat 100 de 10 beygir gucunun artmasi olayi var onu ancak hissederek anliyorum. onu kanitliyamam :) tekrar herkese tavsiye ediyorum. bor power alin bu benzin fiyatlarinda
hem aracinizin motorunu korucaksiniz hem tasaruf edeceksiniz hem beygir gucu artacak. yinede siz bilirsiniz
benden dostca tavsiye..

Hissederek ölçüm yapmak, ispat edilebilir olmamasının yanı sıra bir o kadar da duygusal ve yanılmaya açık bir yöntem. Dolayısıyla dyno veya en azından herhangi bir güç ölçüm cihazıyla ölçüp, aracınızda hissettiğiniz güç artışını kanıtlayamıyorsanız hissiyat bir işe yaramaz. Bende iki farklı güç ölçüm cihazı var. İstanbul'da iseniz buluşup aracınızı ölçebiliriz. Yola çıkıp, 0-100 yapıyorsunuz. Sonucu anında gösteriyor, dyno ölçümü yapacak yer aramak bulmak, uğraşmak vs. yok yani :) İlgilenirseniz haber verin, ayarlayalım.

Resmi verileri bile 10,5 litre şehir içi tüketim gösteren bir aracın şehir içinde 7,5 litre tükettiğini iddia ediyorsunuz. Kaldı ki bu tüketim değerine daha ufak motorlu ve hafif araçlar dahi ulaşamıyorken... Önerdiğiniz ekonomi değeri bana inanılması zor olarak görünüyor. Ayrıca, sitemize malesef sadece bu ürün ile ilgili mesajlar yazmak için uğruyor olmanız nedeniyle tarafınıza site yönetimi adına UYARI veriyorum. Bu ürün ile ilgili iddialarınızı ve rakamlarınızı kanıtları ile ispat edemediğiniz sürece, bu ürün hakkında tekrar yazmamanızı rica edeceğim. Çünkü kanıtlanamayan iddialarla insanları kandıran birçok sahte ürün var. Siz bunlardan birisini tanıtıyorsunuz demiyorum. Ama gelin bu ürün hakkında artık yazmayarak, hem siz öyleymiş gibi gözükmeyin, hem de bu satırları doldurarak sitemizi bu ürünü test verisi olmaksızın onaylıyormuş gibi göstermeyelim. Çünkü bu şartlarla onaylamıyoruz.

İlker arkadaşımızın detaylı Bor Power incelemesi için tıklayınız >>
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen cccengiz tarih 08 Tem 2008, 15:53

çok enteresandır, ne zamandır mesaj yazılmayan bu başlıkta, bugün sözkonusu ürünle ilgili bir mesaj yazmamla yeni yazı gördüm. yazıyı yazan kişi de bu başlığı açan üyemiz. Umut'un da dediği gibi bu ürün haricinde hiç bir konu hakkında mesaj yazmayan üyemizin , sadece bu ürünü övmeye yönelik mesajları beni de şüphelendirmiyor değil. Bir tesadüf mü?? Bence HAYIR!
cccengiz

Önceki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir