terios a borpower denedim inanilmaz!!

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

terios a borpower denedim inanilmaz!!

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 12 Şub 2008, 11:07

oncelikle herkese merhaba. bu foruma yeni uye oldum. daihatsu sevenlerin boyle bir foruma ihtiyaci vardi. kim hazirladiysa allah razi olsun.
televizonda bor madenleriyle ilgili bir program izliyordum. bor madeninin uc urunu olab bor power nano teknolojisi katki yagi ilgimi cekti. gittim aldim.
http://www.nnt.com.tr/ burda ayrintili bilgi var. 100/15 yakit tasarufu 100/15 beygir gucu artacak iddaa ettiklerine gore..
servise gittigimde arabanin yagi degistikten sonra 10 dakka arabayi calistirdim. yeni yag isindi. sonra urunu calkaladim yeni motor yaginin icine bosalttim. 25 dakka daha calistirdim yani kullandim. sonuc.. inanilmaz motor sesi azaldi. yakit tasarufu gozlerime inanamiyorum hissedilir bir tasaruf var. gelelim en etkileyici kisma beygir gucu artti. 1 vites 2 vites 3 vites daha guclu. olacak is mi ama gercek herkese tavsiye ediyorum hemde siddetle. cok menmunum. bu yuzden butun daihatsu sahiplerinin kullanmasini istiyorum. katki yagi uzun omurlu 30000 km gidiyormus. en cok hosuma giden yani arabamin gucunun artmasi oldu.
not daihatsu servisinde benim kullandigim bor power katki yagindan vardi :D demekki servis bile farkina varmis.
cokta pahali degil 56 lira ya aldim. getirsi en az 200 kati olacak . dusunun yakit tasarufu ve daha guclu motor inanilmaz degilmi ? ama gercek iste
aigle1903tr

Re: terios a borpower denedim inanilmaz!!

Mesajgönderen Doorman tarih 12 Şub 2008, 11:25

Hangi serviste olduğunu belirtmemişsin? yazabilirmisin buraya.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 12 Şub 2008, 11:39

topkapi kar otomotivde servise goturdum. hatta kac para verdin dediler bizde daha ucuz muhabeti gecmisti. fakat benim aldigim nano borpower katki yagi
son cikardiklari urundu. servisin elindekiler ayni firmanin motor yagini korumak icin cikardigi urundu. benim kullandigim en gelismis urundu.
aigle1903tr

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 12 Şub 2008, 13:47

İlginç. Denemek lazım esasında. Bir yer de okumuştum; bu katkı maddesi motorun korunmasına ve uzun ömürlü olmasına yardımcı oluyormuş. Performans konusunda ciddi farkı ise 100.000 devirmiş, yıpranmaya başlamış motorlar üzerinde gösteriyormuş. Bu şekilde okumuş ve daha 50.000 bile olmadığı için km'miz vazgeçmiştim. Şimdi tekrar düşünmeye başladım :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Doorman tarih 12 Şub 2008, 16:28

aigle1903tr yazdı:topkapi kar otomotivde servise goturdum. hatta kac para verdin dediler bizde daha ucuz muhabeti gecmisti. fakat benim aldigim nano borpower katki yagi
son cikardiklari urundu. servisin elindekiler ayni firmanin motor yagini korumak icin cikardigi urundu. benim kullandigim en gelismis urundu.

Genelde bu tür ürünler reklam amaçlı, pek faydası olmayan ürünler olarak bilinirler. Açıkçası konuya temkinli yaklaşmamın sebebi buydu. Ve hala temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum. Benim mantığı söyle diyor; eğer bu ürün ( yada bunu gibi ürünler, özellikle bahsi geçen ürünü zan altına almak istemem ) bu kadar faydalı ise niye üretici firmalar tavsiye etmiyor?
Servislerde satılması benim için açıkçası yeterli değil çünkü, aksesuar yada katkı maddeleri için ana firmaların servisler için bir kısıtlama getirdiğini sanmıyorum. Eğer ki o aksesuarın yada katkı maddesinin, firmanın çıkardığı orjinal bir modeli yoksa, servis istediği ürünü satabiliyor.
Bir süre deneyen birisinin tavsiyeleri ve özel basın kuruluşlarının yaptığı testler dışında bu ürünlerin işe yararlılıkları hep tartışma konusu bence.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 12 Şub 2008, 16:52

hic bir reklam amacim yok. sadece tavsiye ediyorum. cunku kullandim. cok menmunum nano bor power urununden. almadan evvel iyice arastirdim.
iso sertifikasi var. birde bence en onemli sertifika alman sertifikasi var. almanyaya ihracat ediyorlar urunlerini. bu yeni bir urun tabiki araba firmalari hemen
kullanmaz. almanyada yeni mersedesde denemisler otariteller hepsinin agzi acik kalmis test sonucundan. bu urunu almak zorunda degilsiniz. ben motorun omrunu yakit tasarufunu gucunun artmasini istedim. basta inanmadim. ama su an cok menmunum. unutmayin ben terios sahibiyim. musteriyim. hic bir cikarim yok. ortak noktam daihatsu sevenlerin cikarlari.
aigle1903tr

Mesajgönderen Doorman tarih 12 Şub 2008, 17:49

aigle1903tr yazdı:hic bir reklam amacim yok. sadece tavsiye ediyorum. cunku kullandim. cok menmunum nano bor power urununden. almadan evvel iyice arastirdim.
iso sertifikasi var. birde bence en onemli sertifika alman sertifikasi var. almanyaya ihracat ediyorlar urunlerini. bu yeni bir urun tabiki araba firmalari hemen
kullanmaz. almanyada yeni mersedesde denemisler otariteller hepsinin agzi acik kalmis test sonucundan. bu urunu almak zorunda degilsiniz. ben motorun omrunu yakit tasarufunu gucunun artmasini istedim. basta inanmadim. ama su an cok menmunum. unutmayin ben terios sahibiyim. musteriyim. hic bir cikarim yok. ortak noktam daihatsu sevenlerin cikarlari.

Beni yanlış anlamayın size bir ithamda bulunmuyordum.
sadece bu tarz ürünlere olan güvensizliğimi belirttim.
zaten dediğim gibi kullanıcıların yorumları sayesinde ürünün ne olduğunu, işe yarayıp yaramadığını öğrebiliyoruz.
E burasıda daihatsu sevenlerin bilgi alışverişinde bulunduğu bir ortam olduğuna göre.
Kimse'nin bir başka daihatsu sahibine, güvenmediği bir ürünü yada parçayı tavsiye edeceğine inanmıyorum. :D
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Akihito tarih 12 Şub 2008, 18:03

aigle1903tr yazdı:.
iso sertifikasi var..

yanlış bilmiyorsam iso ürünlere değil firmalara veriliyor...iso olması ürünü pek etkilemiyor yani kaliteli ve belli standartlarda bir firmada üretilmesinden başka
Akihito

Mesajgönderen Akihito tarih 12 Şub 2008, 18:06

ama sonuç olarak herkez aracını korumak istiyecektir denildiği kadar başarılı bir ürünse kullanmak isteriz tabiki :D
Akihito

Mesajgönderen FaTiH tarih 13 Şub 2008, 21:12

Arkadaşlar aigle nereli olduğunu bilgilerinde belirtmemiş ama neredeyse arkadaş, birimiz kendisiyle buluşup bir Daihatsu bayiine gidebilirse;bir aigle ın Terios unu deneyip;bir de galeri de bulunan test amaçlı Terios u denerse çok güzel olur!!Tabii ark.ımızın da boş vakti varsa ve bizi kırmazsa!!Gerçekten hissedilir bir fark varsa bizlerde hemen alalım araçlarımıza!!Yanlış anlamayın aigle;sadece bu tarz şeyleri çok duyup da hangisine inanıp hangisine inanmayacağımızı bilemediğimizden dolayı böyle bir teklif öne sürüyorum!!Daihatsu kardeşliğinin samimiyetine sığınarak tabii ki!?? :) Sizin içinde uygunsa içimizden kim müsait olursa böyle bir denemeyi yapalım??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 13 Şub 2008, 22:34

istanbul besiktasta oturuyorum. nano bor power katki yagini istediginiz zaman kullanamazsiniz. sadece arabanin yagi degisecegi zaman. ve bir kere kullandinizmi bir dahaki yag degisiminde kullanmaya gerek yok 30bin km gidiyor.
http://www.nnt.com.tr/ bakin arkadaslar burda bilgi var. bir inceleyin. sertifikalara bakin. havaalaninda calisiyorum. yogun olmasam gelir yardim ederim size. yalniz baska marka katki yaglari var dikkat edin yanlis marka almayin. gercekten hissedilir bir beygir gucu artisi hissedilir yakit tasarufu elde edeceksiniz. motorunuzun omrunun artmasi daha iyi korunmasi da artisi. biliyorum inanmak zor cunku bir cok sahtekarlar gecmiste olmustur. beni ceken sey
nano teknolojisi ve bor madeninin gucu. bir turk firmasinin boyle bir urunu yapmis olmasi cok sasirtici. http://urun.gittigidiyor.com/NNT-Bor-Po ... dZZ8183052 mesala burda satiliyor. gerci ben maslakta bir bayiden aldim.
tekrar soyluyorum. cok menmunum teriosumun gucu artti. yakit tasarufuda inanilmaz. daha ne diyebilirim. motorun sesi bile guzellesiti :D
cok menmun kalacaginizdan gozlerinize inanamicaginizdan eminim. biliyorumki gidip alacaksiniz ve bu forumda yazacaksiniz. sizden ricam bu urunun internet sitesini okuyun nasil kullanacaginizi ben ilk mesajda yazmistim.
aigle1903tr

Mesajgönderen Doorman tarih 14 Şub 2008, 12:14

aigle1903tr yazdı:istanbul besiktasta oturuyorum. nano bor power katki yagini istediginiz zaman kullanamazsiniz. sadece arabanin yagi degisecegi zaman. ve bir kere kullandinizmi bir dahaki yag degisiminde kullanmaya gerek yok 30bin km gidiyor.
http://www.nnt.com.tr/ bakin arkadaslar burda bilgi var. bir inceleyin. sertifikalara bakin. havaalaninda calisiyorum. yogun olmasam gelir yardim ederim size. yalniz baska marka katki yaglari var dikkat edin yanlis marka almayin. gercekten hissedilir bir beygir gucu artisi hissedilir yakit tasarufu elde edeceksiniz. motorunuzun omrunun artmasi daha iyi korunmasi da artisi. biliyorum inanmak zor cunku bir cok sahtekarlar gecmiste olmustur. beni ceken sey
nano teknolojisi ve bor madeninin gucu. bir turk firmasinin boyle bir urunu yapmis olmasi cok sasirtici. http://urun.gittigidiyor.com/NNT-Bor-Po ... dZZ8183052 mesala burda satiliyor. gerci ben maslakta bir bayiden aldim.
tekrar soyluyorum. cok menmunum teriosumun gucu artti. yakit tasarufuda inanilmaz. daha ne diyebilirim. motorun sesi bile guzellesiti :D
cok menmun kalacaginizdan gozlerinize inanamicaginizdan eminim. biliyorumki gidip alacaksiniz ve bu forumda yazacaksiniz. sizden ricam bu urunun internet sitesini okuyun nasil kullanacaginizi ben ilk mesajda yazmistim.

Araçın yağını değiştireli 1000 km kadar oldu kullansam faydalı olurmu bilginiz varmı?
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen aigle1903tr tarih 14 Şub 2008, 12:41

firmayi ararsaniz daha iyi olur. sahsi gorusum yeni yag degisiminde uygulanmasidir. yeni yag konduktadan sonra 10 dakka araba calistirilacak sonra arabayi kapatip
iyice calkalayip konucak. ve 25 dakka araliksiz motor calistirilacak veya yola cikacaksiniz. ben yola ciktim. :) temiz yagda israr ettiklerine gore ama yinede
adamlara bir tel ac bakalim ne diyecekler :?:
aigle1903tr

Mesajgönderen ilker tarih 14 Şub 2008, 15:07

Hepinize selamlar,

Kullanıcı adından Beşiktaşlı olduğunu tahmin ettiğim takımdaşım, ( hata varsa düzeltirim ) bizlerle Borpower adlı ürünün otomobili üzerinde yaptığını ifade ettiği olumlu değişimleri paylaşmış. Kendi adıma teşekkür ederim... Hiç bir ürüne karşı ön yargılı davranmam ama bazı ürünler var ki daha görür görmez içi hava dolu bir balon olduğunu anlıyorsunuz.... Tıpkı benzin hortumuna takılan mıknatısın moleküler düzenleme yaparak yakıt sarfiyatını düşürdüğünü iddia ettikleri gibi :D

Bor, hakikaten de mucizevi bir maddedir... Uzay mekiklerinin dış kaplamalarında kullanılır ki atmosfere girerken oluşan sıcaklığı tahmin ediyorsunuzdur... Böyle bir ürünü biz yapamayız da diyemeyeceğim çünkü ham maddeyi çıkartan biziz ve artık Türk teknolojisi de dünyada bir yerlere gelmiş durumda.... Tek takıldığım konu yağa ilave katkı maddeleri eklemek... Yağ üreticileri ısrarla ürettikleri yağlara katkı maddesi katılmasının, yağın muhteviyatını bozacağı veya bozmasa bile her hangi bir getirisi olmayacağı yönünde görüş bildirmeleri.... Gerçekten de motor yağına ilave bir şeyler katmak yağın homojenliğini bozabilir...

Benim görüşüm; yağın vizkozitesini artırıcı veya yağın uzun süreli dayanımını artırıcı ilave ürünler kullanmak yerine, daha imalat aşamasında homojen bir şekilde tüm katkıları bünyesinde barındıran TAM SENTETİK motor yağları kullanmak yönündedir.. Normal yağ + katkı maddesi maliyeti hesaplandığında, tam sentetik motor yağı fiyatına denk bir rakam ortaya çıkmaktadır...

Borpower ile ilgili olarak ürün açıklamasını okuduğumda, bu kimyasalın %60 ının motor yağı ile her hangi bir kimyasal etkileşime girmediği söyleniyor ki bu olumlu bir durum ama geriye kalan % 40 umarım yağ içerisinde eşit olarak dağılıyordur... Yalnız dikkatimi çeken bir açıklama var... Fazla aşınmış veya rektefiye söz konusu olan motorlarda öncelikle motorun mekanik onarımının yapılması akabinde bu ürünün kullanılması... Oysa ki RESTORE adı verilen ve 10 senelik bir geçmişe sahip olan ürünün, aracı rektefiye maliyetlerinden kurtarmak için geliştirildiği ve silindir yüzeyindeki çizikleri de doldurmak suretiyle kayıpları önleyerek, motorun yeniymiş gibi çalışmasını sağladığı iddia ediliyor... İddia edilmekle de kalmayıp, otomobil dergilerinin bir tanesinde senelerce önce okuduğum, öncesi-sonrası dynamo testlerinde noter huzurunda onaylanmış bir de performans testi bulunuyor... Özellikle aşınmış ve 100.000 km aşmış motorlarda kullanılması tavsiye edilen bu ürünün de silindir yüzeyinde bir film tabakası oluşturması, her iki ürünün de benzer prensiple oluşturulduğunu gösterirken, bir tanesinin aşınmış motorlar üzerinde onarım yapmadan kullanmayın şeklinde tavsiyesi düşündürücü...

Benim için önemli olan ; 1. Beni mekanik onarım maliyetinden uzun dönemde kurtarabilmesi 2. Ürünle ilgili öncesi-sonrası test verileridir...

Ben dahil hepimiz faydasına inanarak aldığımız ürünlerin arac üzerinde performans artışı göstermesini duygusal bir şekilde bekler ve çoğu zaman öyle olacağına inandığımız için " evet ...performans arttı, yakıt düştü " şeklinde yanılgılara düşeriz... Ama rakamlar asla yanılmaz...Sırf bu yüzden kendime bir tane performans ölçer arabirimi yaptığımı daha önce sizlere söylemiştim... Otomobilimin ECU sundan veri alan bu cihazın yanılma yüzdesi sıfıra yakındır... Demek istediğim performansı arttı şeklinde bir yorumu kimse rakamsal verilere dayanmadan yapamaz... % 50 lik bir performans artışı evet hissedilebilir ama % 10 luk bir performans artışını her hangi bir ölçüme dayanmadan hissedebilecek bir insan gerçekten de dinamometre gibi bir adamdır :D

Borpower ile Restore arasında kalmış durumdayım şu anda çünkü arabam 80.000 km gelmiş durumda...Ama Borpower' ın kapsamlı bir yol testi bulunmaması yüzünden buna karşılık Restore aşağıda linkini verdiğim ve bağımsız bir kurumca gerçekleştirilmiş yol testini sunduğundan....Sanırım Restore kullanacağım... Ama Borpower kullanmaya karar veren ve Ankarada oturan bir arkadaş varsa kullanmadan önce araç datalarını alırız ve kullandıktan sonra bir daha ölçüm yaparız böylece, ürün iddia ettiğinin ne kadarını verebilmiş görürüz...

http://www.restoreusa.com/roadtest.html

Saygılar,

İlker
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Şub 2008, 15:28

ilker, MotorSilk hakkında ne düşünüyorsun? Onu da çok övüyorlar özellikle yıpranmış motorlarda kullanıldığı zaman ki faydaları hakkında.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Sonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir