Terios Aksesuar

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Terios Aksesuar

Mesajgönderen CST tarih 16 Haz 2010, 14:03

Arkadaşlar Merhaba,

Bugün Terios sahibi oldum. Tanışma bölümüne detaylı bilgi verdim. Aranıza yeni katıldım. Aracımı 2.el aldım. Sağolsun benden önceki sahibi ön, arka ve yan koruma demirleri taktırmış. Ancak bunun dışında herhangi bir işlem yaptırmamış. Bayn olduğundan sanırım :))) Araçlarımıza uygun fiyata aksesuar temin edebileceğimiz yer öneriniz var mı ? İlk etapta sis farı, krom cam çıtaları, krom kapı kolları, krom ayna kapağı düşünüyorum. Sis farı sahibinden.com'da 169TL'ye buldum ama bana çok geldi açıkçası. Daha uygun fiyata temin edebileceğimiz veya 2.el bulabileceğimiz bir yer var mıdır ? Bunun dışında mercekli xenon uygulaması yaptıran var mı aramızda ? Birde kolçak düşünüyorum. orjinal kolçakları ne kadardır ? Çok soru sordum kusura bakmayın. İlk gün heyecanından sanırım. Konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
Ne Mutlu TÜRK'üm DİYENE!!!
Kullanıcı avatarı
CST

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: Terios Aksesuar

Mesajgönderen CST tarih 16 Haz 2010, 14:06

Birde son olarak bagaj kısmı dışarıdan bakıldığında gozukuyor. Burası için bir kapak veya perde tarzı bir ürün var mı ? Daha önce sahibindeykende hırsız girmiş burda çantaları var diye. Sonra alarm taktırmış gerçi ama burayı gızlemenin kapatmanın bir yolu yok mu ? İşim gereği sürekli laptopumla dolaştığımdan çoğu zaman laptopumu arabada bırakmam gerekiyor. Bu bagaj olayı biraz canımı sıktı açıkçası.
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Haz 2010, 16:50

Merhaba CST,

Aramıza hoşgeldin. Aracını iyi günlerde, kazasız belasız kullanman dileğiyle.
Terios sahibi olmadığım için sorularının cevabı bende değil. Ama Terios kullanıcısı arkadaşlardan en kısa zamanda sorularının cevabını alacaksındır eminim.
Forumumuzda paylaşımcı bir üye olman dileğiyle, sevgiler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen CST tarih 16 Haz 2010, 17:31

Sıcak karşılamanız için teşekkür ederim. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Ön koruma ve arka koruma barları yasaklanmış diye bir şeyler duydum. Bu konu hakkında da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen CST tarih 19 Haz 2010, 15:55

Terios'u olan yok sanırım
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen teriossx tarih 20 Haz 2010, 17:12

Ben koruma demirleriyle muayeneden geçtim,sıkıntı olmadı.Arazi araçları için bir yasak yok zannderim.......
Kullanıcı avatarı
teriossx

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Haz 2010, 10:51

Benim kayın pederde Ford C-Max var. O da aksesuar olarak port-bagaj demiri, aluminyum marşbiyel ve arka tampon demiri kullanıyor. Muayeneden bu haliyle hafif kusurlu olarak geçmişti. Terios'ta da aynı durum söz konusu olabilir.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen CST tarih 23 Haz 2010, 11:59

terios kullanan çok yok sanırım forumda
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 23 Haz 2010, 15:30

Var ama üyelerimizin çoğunun forumla ilgilerinin devamlılığı, aradıklarını bulmaları ile doğru orantılı malesef ve sitemizde neredeyse aranan herşey bulunabildiği için "birşey sormak için gelen" çok sayıda üyemiz aktif değiller.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen cem tarih 24 Haz 2010, 00:23

merhaba CST,
öncelikle hayırlı olsun arabanız kazasız belasız kullanmanız dileklerimle=) benim teriosum 2004 model sx modeli 79bini devirdik artık=) aldığımda bütün aksesuarları tamdı o yüzden herhangibi yer öneremiyorum ama krom yapmamanız taraftarıyım;) film yaptırmıştım fakat kalitesiz olduğu için söktürdüm sadece bagaj kısmındaki camları söktürmedim bi nevi kapatma yapıyo gibi =) muayeneye giderken ön demiri söküp muayeneden sonra geri takıyorum çünkü ikinci hafif kusur olduğu zaman muayeneden geçirmediklerini duymuştum. ön koruma demirinin yasak olduğu söyleniyor ama 5 yıldır polisle bi sorunum olmadı umarım olmaz bundan sonrada=) aracın içi baya küçük olduğundan bagaj örtüsü ya da kol dayama gibi aksesuarların yapılmadığını düşünüyorum. mercekli far çok araştırdım ama internet sitelerinde bile rastlayamadım:S araştırmaya devam ediyorum zaman bulursam;) bu ara sınav yoğunluğundan foruma giremedim teriosla ilgili herşeyi sorabilirsiniz;)
Kullanıcı avatarı
cem

Mesajgönderen CST tarih 24 Haz 2010, 00:59

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben arabalarla oynamayı seven birisiyim. Ama bu aracımda sadece keyfime yönelik girişimlerde bulunucam. O yüzden şimdilik paspas seti, döşeme kılıfı, kolçak, vites topuzu, pedal seti gibi iç mekanı güzelleştirecek girişimlerde bulundum. Kolçak olarak pahalı modellere kaymadım çünkü ucuzlarda gayet iş görüyor. 20TL'e modacardan aldım. Gayet kullanışlı. http://www.cilginalisveris.com/UrunDetay/144591/5754/modacar_kirmizi_yumusak_3_bardaklikli_dolapli_ara_kolcak_301048.html Bu ürünün siyahından aldım. Ayrıca bagajdaki zeminin kirlenmemesi ve zedelenmemesi için bauhausta satılan yer kaplamada kullanılan bir malzemeden aldım tam adını bilmiyorum ancak çok şık oldu bir ara resmini çeker koyarım. Maalesef terioslar için bagaj paspası yokmuş.

Mercekli farla ilgili olarak 200tl'ye işçilik dahil yapıyorlar. Bu fiyata mercek takılması, far içi boyama, angel ve led takılmasıda dahil. Sahibinden.com dan aratırsan bu işi yapan bir çok yer var orda. Ben şuan için yaptırmadım. El yapımı değil garantili olsun diyorsan kartalda elif tuning var. Yurt dışından mercek getiriyorlar ve bizim araçlara tam uyuyor. Fiyatı biraz tuzlu ama.
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen materialist tarih 24 Haz 2010, 12:49

Merhaba CST,

Terios'un hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanı dilerim. Çeki demiriyle ilgili daha önceki arabamda yaşadığım olayı sana söyleyebilirim. (Suzuki Vitara) Çeki demiri daha önceki sahibi tarafından konulmuştu ve ilk muayeneden sorunsuz geçmişti. 2. muayenede memur takıldı, ya söktüreceksiniz ya da ruhsata işleteceksiniz dedi. Ben de söktürmüştüm. Dolayısıyla eğer çeki demiri aracın orjinal parçası ise sorunsuz muayeneden geçer, sonradan takılmışsa da ruhsatta ''çeki demirli arazi taşıtı'' yazması gerek kural olarak. Ama az kusurlu-çok kusurlu olaylarını bilemiyorum.
materialist

Model: Materia

Mesajgönderen CST tarih 24 Haz 2010, 12:56

teşekkürler. çeki demiri yok benim aracımda. ön arka koruma bariyerleri var sadece. Bu arada elektrikten anlayan var mı ? daha önceki araçlarıma olduğu gibi bu aracımında tüm temizlik ve bakımını kendim yapıyorum. detaylı iç temizlik yaparken sanırım yanlış biyerler edokundum veya çarptım. aracın parkları ve gösterge ışığı yanmıyor şuanda. Ayrıca farlar açık kaldığında çıkan uyarı seside çıkmaz oldu ben temizledikten sonra. benimkisi biraz pis kalmayı seviyor sanırım :) Son bir soru olarakta terios'u olan arkadaşlar, vitesin bulunduğu yer aşağı düşüyor. Baktım orda sağda ve solda birde önde tırnak gibi birşey var. Oraya tutturmaya çalışıyorum ama olmuyor. Acaba bir parça mı vardı orada ?
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen cem tarih 24 Haz 2010, 23:47

kolçak koyup biraz daha daraltmaya gerek yok die düşünüyorum zaten küçük olan iç hacmi babamla yanyana oturunca bile birbirimize deyiyoruz zaten=)) aracı servise götürüp tespit ettirirsen daha iyi olur diye düşünüyorum ankarada olsaydınız benm ustama gösterirdik kısmet değilmiş=) sonradan yapılan merceğin iyi olmayacağını düşünüyorum şahinde falan görünce soğudum iyice orjinalini bulursam almayı düşünüyoru ama çok zor bulunması.
Kullanıcı avatarı
cem

Mesajgönderen CST tarih 25 Haz 2010, 09:12

Ben 1.90 boyundayım, babamda aynı. Evet kolçak iç mekanı daraltıyor ama kullanışı çok keyifli hale getiriyor. Babamlar genelde kendi arabalarıyla yolculuk ettiklerinden bir sıkıntı olmuyorda tek sıkıntı arkadaşlar olduğunda arkama oturacak kısını çinli boyutlarında olması gerekiyor :))
Kullanıcı avatarı
CST

Sonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir