Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Terios arazi yetenekleri (MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ)

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

Re: Terios arazi yetenekleri (MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ)

MesajDoorman, 22 Eki 2008, 12:38

Yasin yazdı:evet izleme şansım oldu çok başarılı gözüküyor. ama benim yukarda açıklamalarımda doğru değilmi sizce? ama bakıyorum şu suzuki jimy varya 4x4 magazine dergisindede var sitesinde flnda var jimmy 1.3 lük ufak motoruyla bunu yapıyosa buda yapar herhalde ama :( bilmiyorum ki deneyimli hiç arkadaş yok mu bu aracı bizzat test eden beyler ya :(

Arazi araçlarına sizin kadar ilgim yok açıkcası ama genelde söylediğiniz gibi arazi araclarının genelinde yüksek hacimli benzinli yada turbo dizeller mevcut. bu aracların torklarıda hep yüksek değerlerde. Ama bahsi geçen araçlarının en hafiflerinin 2 tona yakın oldugunu sanıyorum. birde 4x4 pickuplar var sizinde söylediğiniz gibi onların boş ağırlıkları daha az olmasına rağmen kasaları boşken çekiş problemi yaşadıklarını duymuştum.
Birde bu aralar moda olan SUV'lar var. bana göre yükseltilmiş ve elektronik olarak 4X4 yapılmış renault 12 toros hepside.
Birde terios var tabiki. daha dogrusu japonların yaptıgı kücük ama arazide de gidebilen 4X4'ler var. teriosta difransiyel kilidi bile olsa gerek. arazide kısa dingil mesafesi ve hafifliği ile motor hacminin eksikliğini kapatacagından kuşkum yok. 100 km'den sonra bayılıyormus; kim arazide 100 yapabiliyor? eğer asfaltta hız yapmak ise 1.5 sirion sporty var aynı motor canavar gibi gidiyor onu alsın o arkadaşlar. Söylemek istedigim şu; amacına yönelik terios sizi yarı yolda bırakmayacaktır, ama kucuk bir arazi aracından asfaltta ciddi performans beklemekte pek dogru degil.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajYasin, 22 Eki 2008, 13:03

Çok teşekkür ederim Doorman bey.
Bende öyle düşünüyorum. Peki bu değişken subap teknelojisi hakkında bilginiz var mı? Yada bilgi sahibi olan arkadaş? çünkü bi testtede bu özellikten dolayı birçok crossover dan üstün olduğunu söyliyebiliriz diye bi ibare görmüştümde.
Yasin

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Terios 2. Nesil

MesajDoorman, 22 Eki 2008, 13:28

Yasin yazdı:Çok teşekkür ederim Doorman bey.
Bende öyle düşünüyorum. Peki bu değişken subap teknelojisi hakkında bilginiz var mı? Yada bilgi sahibi olan arkadaş? çünkü bi testtede bu özellikten dolayı birçok crossover dan üstün olduğunu söyliyebiliriz diye bi ibare görmüştümde.

Bu teknolojiyi Honda, kardeş firma Toyota, BMW gibi firmalar da kullanıyor. Konu hakkında teknolojiye daha yatkın olan arkadaşlar detaylı bir açıklama yapar ama kısaca söyle; Hava sıcaklığına, motor sıcaklığına, aracın hızına, gaza basışa göre subaplar optimum açık kalma süresini belirliyor. buda aracın minimum yakıt ile o devirde verebileceği maksumum torku vermesi sağlıyor. sistem diğerlerine göre düşük devirlerde daha fazla tork üretebildiği için sürüşte sürekli hala geliyor. ayrıca tüketime de katkısı var. En somut örnek 99'da çıkan toyota corollalar ( yuvarlak farlı olanlar ) bir önceki kasanın motoruna sahipti ve bu sistem yoktu. üstten çift eksantrik ve 16 subap elektronik motor işletim sisitemi vardı. test verisi 9,4 lt filandı araçın ağırlığı 1040 kg idi. 2001 yılında çıkan çift farlılarda ise bu sistem vardı diğerlerine ek olarak, test verisi ise 8 lt civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. aracın ağırlıgı 1055 kg idi.
daha detaylı açıklamayı yaparlar arkadaşlar ama genel olarak böyle.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajYasin, 22 Eki 2008, 18:52

teşekkür ederim verdiğin bilgi için.
Yasin

Mesajdterios, 10 Oca 2009, 16:38

5-10 dk önce katdıldım bizde bi tane ford fiesta var 80 beygirlik.teriosu çok beğeniyorum.fiestayı altı çarpacak diye çok korkuyom posting.php?mode=reply&f=5&t=68&sid=8b420c86d92b7e1128e85596653b529e#.internet sitesi:http://www.daihatsu.com.tr/terios_.asp
dterios

Model: Diğer

Mesajayhan526, 11 Şub 2009, 22:15

arkadaşlar herkese selamlar ben de aranıza yeni katıldım fakat henüz daihatsu sahibi değilim.2006 model bir terios almayı düşünüyorum ama almışken en donanımlısını almak istiyorum bir kaç sene binicem.Bir sürü versiyonu var SX DX at Mt falan bunların en donanımlısı hangisidir bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.Bir de fiyatlar 18.000ile 25.000 arasında oynuyor hangi özellikleri olan araca ne kadar vermeliyim elbetteki bir sürü parametresi vardır benim aklımdan da birşeylerr geçiyor km si, lpg li olması donanımı,kazası olmaması ama daha değişik fikirleri dinlemek isterim selamlar herkese
ayhan526

Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 11 Şub 2009, 22:19

ayhan526 yazdı:arkadaşlar herkese selamlar ben de aranıza yeni katıldım fakat henüz daihatsu sahibi değilim.2006 model bir terios almayı düşünüyorum ama almışken en donanımlısını almak istiyorum bir kaç sene binicem.Bir sürü versiyonu var SX DX at Mt falan bunların en donanımlısı hangisidir bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.Bir de fiyatlar 18.000ile 25.000 arasında oynuyor hangi özellikleri olan araca ne kadar vermeliyim elbetteki bir sürü parametresi vardır benim aklımdan da birşeylerr geçiyor km si, lpg li olması donanımı,kazası olmaması ama daha değişik fikirleri dinlemek isterim selamlar herkese

Terios'un iki donanım seviyesi var: SX ve DX.

SX'in donanım seviyesi daha yüksektir.

MT düz vites olduğunu
AT otomatik olduğunu
AC klimalı olduğunu
ABS ABS'li olduğunu vs. gösterir :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajayhan526, 11 Şub 2009, 23:19

kardeş çok sağol bilgier için.Sen hangisini önerirsein 2007 modeller çok pahalı 2006 lar daha uygun onlar daha cazip gibi ama 2005 ve ya 2004 ile çok farkı varmı 2006nın? yani temiz bi 2004 ya da 2005 almak mantıklımı yoksa 2006 mı bekleyeyim temiz bir tane bulmayı?
:?
ayhan526

Mesajmehmet_onemli, 14 Mar 2009, 12:51

şehir içi ve arazide mükemmel bir araç birde biraz daha geniş olsa.
mehmet_onemli

Mesajdterios, 30 May 2009, 20:44

video diye bi şey yok burda :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
dterios

MesajUmut-Gultekin, 30 May 2009, 22:08

Video var ama Youtube kapalı :(
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajTOPCAKE, 11 Haz 2009, 02:00

Merhabalar.

Terios'um var 2. yavru... İlkini arazide haşat ettim kasko sağolsun halledildi. Uzun zaman önce arazi performansı hakkında bazı şeyler sorulmuş. Belki cevapları bulunmuştur ama ben de cevaplayayım dedim deneyimlerim kadarıyla.

Öncelikle tork olayına takılınmış ona cevap vereyim.

Evet kağıt üzerindeki verilere baktığınızda tork hakikaten düşük kalıyor. Ancak torkunu karşılaştırdığınız araçlar dizel. Dizel araçların torku hemen her zaman biraz daha fazla olur. Kısaca şöyle diyelim aslında çok ağır arazi şartlarına girmediğiniz sürece (ki ağır arazi aracı değildir zaten) işinizi fazlasıyla görür. Mesela diferansiye kilidi çok işe yarıyor.Karda ve ciddi çamurlu zeminlerde (ha bir de drift yapmak isterseniz araç sanki bir rayın üzerindeymiş ama gaza asılsan içinden bir ejderha çıkacakmış gibi oluyor kilit açık viraja girdiğinizde) o bilmem kaç milyarlık 4x2 ler sürünürken siz selam çakıp geçiyorsunuz.

Neden bu kadar işe yarıyor? Tahminimce aracın kısa ve tok bir yapıya sahip olması bunda büyük etken. Arazide tabi ki 4-5 litre motorlu cherokee ya da range lerle kafa kafaya gitmeniz zor. (bakın imkansız demiyorum yapanları gördüm, ama bir tanesi arabayı pert etmişti :roll: )

Şimdi söylememiz gereken bazı şeyler var, mesela aracın lastikleri konusu. Arazide biraz sorun yapabiliyor. (Özellikle aşırı çamurlu zeminde asfalta uygun olduğundan dişleri kolay tıkanıyor.) O yüzden abilerinin peşinden takılmadan gitsin istiyorsanız işe lastiklerden başlamalısınız.

Tork konusunda sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bazen tıkandığı oluyor ama hangi aracın olmuyor? Araca alıştıktan ve nerde nasıl tepki vereceğini çözdükten sonra bunu büyük ölçüde halledebiliyorsunuz. Mesela ben genel olarak LPG ile gidiyorum zorlanacağını tahmin ettiğim yerlerde benzine geçiyorum(LPG kiti BRC + cold air intake system mevcut) :lol:.

Şimdi gelelim benim en sevdiğim kısma... Aracınızın küçük yapılı olması bazen o kadar işe yarıyor ki ağır abilerin uzun uzun " Burdan nasıl geçeriz?" diye araçtan inip düşündükleri yerlerden fare misali kaçıyorsunuz. (Sonra battığınızda sizi çok kolay çıkarıyorlar onu da pas geçmeyelim.)

Asfalt performansına gelirsek... Açıkcası içinizdeki hayvanı çıkardığınız zaman çok da fena değil tepki bakımından. (Özellikle 4000 den sonra agresiflik iyi) Ama genel olarak baktığımızda ufak bir ivmelenme sorunu mevcut. Virajlarda araca ilk defa binen biri varsa yanınızda koltuğa ve kapıya yapışıp dua ettirtmeniz kolay. (Ben bunu seviyorum... :twisted: )

Nasıl oluyor bu? Sürekli 4 çeker sistemi sayesinde bazen virajlar o arkadan bakanların "Aha devirdi arabayı." ya da " Bu virajdan çıkamaz" dedikleri yerlerden eğilip büğülüp çıkıyorsunuz. ( Hatta 1.6 İmpreza ile (arkadaşımdır sahibi) Kavacığa çıkarken kapışmamız ve benim son virajda arabayı yanlamam (Ne yalan söyleyeyim devrilmekten korkmadım desem yalan olur ama .) sırasında TopCake im öyle kurtardı ki beni gözlerim yaşardı... :lol: )

Ha bir de arabanın yüksek ve kısa olduğundan makas atarken milleti şoka sokuyorsunuz. Çükü ufacık bir yere giren kocaman bir araba gibi görünüyor. Ve yine yüksek hızlarda makas atarken 4x4ü tekrar hissediyorsunuz. Ama çok keskin virajlara hızlı girmek isterseniz biraz dikkat etmeniz gerek. Çünkü çizgisini bozmamasına rağmen kafadan kayma yapıyor. Gerçi bu sorunun büyük kısmı lastik seçimiyle giderilebiliyor ama bu araçtan asfalt performansı beklemek ne derece doğru?

Bir de benim canımı sıkan bir şey ABS nin çok çabuk devreye girmesi. Sanırım bunda arka frenlerin kampana olması büyük rol oynuyor.Ben arka frenaja ara sıra El freniyle yardım gereği duyabiliyorum. Frenler çok kötü olmamakla beraber bir olayı var ki bayanlar için berbat bir durum. ABS orta ya da düşük hızlarda devreye girdiğinde (öyle ki bazen ışıklarda durmaya çalışıpbiraz sert frenaj yaparsanız bile devreye girebiliyor) frene ya bir fil misali basarsınız ya da fren mesafeniz hatrı sayılır ölçüde uzar. Ama kesinlikle kazıklamaz ya da yol çizgisini bozmaz. (Bir de ilk kez bu araçta duyduğum ilginç bir ABS sesi var ve ne yalan söyleyeyim benim hoşuma gidiyor) ( bkz zıdınnnnnnnkkkkkPpsssssstttrrrrkk :lol: )

Bunların hepsinin dışında bir imalat hatası var bu araçta (Yeni kasa Terios için) Arka stepne kapağı bagaj kapısını çiziyor. Demedi demeyin...

Saygılar.

Takıldığınız bir nokta olursa çekinmeyin ben buralarda olurum... :D
TOPCAKE

MesajUmut-Gultekin, 11 Haz 2009, 08:25

Sayın Topcake,

Sitemize hoşgeldiniz. Doyurucu mesajınız için çok teşekkür ederim, zevkle okudum. Yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğiz :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 11 Haz 2009, 12:33

Çok güzel bir paylaşım olmuş sayın Topcake! :D
Bir de Terios un yenilenmiş halinden edinmek farz olmuş aslında size!!Bununla kalan bir kaç ufak püf noktası potansiyel korkunuzdan da kurtulmuş olacaksınız sanırım!Star ve Galaxy modelleri cidden güzel olmuşlar çünkü! :wink:

Zevkle okuyacağımız daha çook deneyiminiz olduğu belli oluyor;lütfen paylaşımda bulunmaya devam edin! :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcem, 26 Haz 2009, 21:57

=)) benimle aynı duyguları paylaşan birine rastladım sonunda hehe=)) air intake kiti nasıl yaptınız??
Kullanıcı avatarı
cem

ÖncekiSonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir