Terios II. nesil sorunlarım başım dertten kurtulmadı

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

Re: Terios II. nesil sorunlarım başım dertten kurtulmadı

Mesajgönderen argyle tarih 11 Oca 2012, 13:40

Bu sorun LPG sistemiyle alakalı. Bu kadar kötü olmamakla birlikte stop sorunu yaşamıştım ve bu sorun benzinle kullanıma da sirayet etmişti. Daihatsu Yetkili Servisi çözmüştü sorunu 60 TL karşılığı. Akyıldız'a bir götürün ya da LPG servisine gidin derim.
Geçmiş olsun ve kolay gelsin.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 12 Oca 2012, 18:40

Arkadaşlar bu daihatsu servisi olarak geçinen servise ben ne diyebilirim? Gittim servise böle böle sorunları anlattım bana dediki kelebek boğazını temizlicez sonra sorun çözülür, iyi dedim temizlediler sorun hala aynı devam ediyor, ateşleme bobinleri arızalı ortalama 1000 lira masrafı olur sana dedi.. Üzerine sorun çözülmedi sen 50 TL ver yeter dedi verdik...

Bugun sanayide tavsiye üzerine bir ustaya gittim böle böle sorunları anlattım dedi kelebek boğazını temizlicez, ben temizlettim yeni yetkili servisinde, birde biz temizleyelim dedi, dedim sorun çözülmezse para falan vermem tamam dedi..
Usta temizledi taktı sorun oymuş şuan çekiş sorunu, gitmeme sorunu, devir saatindeki dengesizlik, stop etme hepsi oldu.. cıyk cıyk ses içinde yarın gel balataları değiştirelim dedi, ön takımda biraz sesler var arkadan falanda ses geliyor bi ara da onlara bakalım sonra bir daha yanıma bakımdan bakıma gelirsin dedi :D

Yani anlatmak istediğim biz yetkili servisine güvenmeyeceğiz kime güveneceğiz ?
olcay_sonat

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 12 Oca 2012, 20:23

Olcay Bey,

Akyıldız'a yaptırmıştım ben, kelebeği temizlemişler dediklerine göre, hallolmuştu.

Siz o servisin adını buradan bir paylaşın derim. Arayın, servis müdürüyle görüşün, anlatın "başka usta temizledi, siz yapamamışsınız, paramı geri iade istiyorum" deyin bakalım ne olacak?

Sanayiideki ustanın da neci olduğunu, bilgilerini paylaşın, bilmemizde fayda var.

Sorunun çözüldüğüne sevindim.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen mcikman tarih 21 Oca 2012, 11:53

Selamlar ;
Daihatsu Marka araçlara uyumlu LPG kiti BRC yada Zavollidir. Bunun haricinde kiti takan ustanın işçiliği ise tartışmasız çok önemlidir. Bahsi geçen marka ilk önce uyumsuz ve komple kiti gözden geçirmek gerekir.
Kullanıcı avatarı
mcikman
Daihatsu Yetkili Servisi

Mesajgönderen enorton tarih 15 Mar 2012, 03:49

Debriyaj balatası bitmiş olmasın?
enorton

Model: Cuore

Mesajgönderen sarıca tarih 17 Mar 2012, 23:32

sevgili kardeşim. daihatsu terios değilde sanki çin arabalarından bahsediyosun hissi uyandırdı bende. kulaklarıma inanamadım. arkadaşım, senden önceki uyumsuz lpg taktırmış olabilir. ayrıca manuel şanzımanda olan sorun , senden önce kullanan herhalde acemi sürücüydü.
sarıca

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 02 Nis 2012, 12:26

Debriyaj balatasını yeni değiştirdim.. Evet benden önce kullanan çok hor kullanmış aracı onu yakalarsam varya... elimden kimse alamayacak. Araçta halen stop etme ve fazla yakıt tüketimi mevcut artık alıştım böyle kullanmaya :) Eşim dalga geçiyor bizim arabada start & stop teknolojisi var durunca stop ediyor diyor :D
olcay_sonat

Mesajgönderen argyle tarih 02 Nis 2012, 13:29

LPG ayarı yapılmalı; belli ki devir düştüğünde yeterli gaz akışı olmuyor motora. Benzinde de oluyorsa, boğaz kelebeği falan temizlenmeli.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 02 Nis 2012, 13:35

LPG ayarı yapıldı ve boğaz kelebeği defalarca kez temizlendi ama nafile.. Araba benzinde veya LPG de farketmiyor her şekilde soğukken stop ediyor.. Yakıt olarak 13 - 14 lt gösteriyor şehir içi sizce normal mi? Biraz agresif kullanırım arabayı bundan kaynaklı olabilir ancak yinede yüksek değil mi?
olcay_sonat

Mesajgönderen argyle tarih 02 Nis 2012, 13:59

LPG ise, kullanım şeklinize göre normal.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 02 Nis 2012, 14:05

Ya birde ben uzun yolda çok sakin kullanırım ortalama 90-100 aralığında ama bu şekilde de 11lt zor iniyor sizce buda normal midir? söylediğim sayılar yol bilgisayarının bana gösterdiği birde bunun üzerine lpg farkı konması gerekiyor.
olcay_sonat

Önceki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir