Terios II. nesil sorunlarım başım dertten kurtulmadı

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

Terios II. nesil sorunlarım başım dertten kurtulmadı

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 06 Oca 2012, 20:42

Merhaba Arkadaşlar,

1 ay önce Tekirdağ da yetkili satıcı aynı zamanda dod dan 2007 model 70.000 de bir terios satın aldım. Ancak aldığım günden beri sorunlarım bitmedi. Araçta tartarani lpg takılı..

Araçtaki sorunlar:

1- Araç ısınmadan önce benzinde veya lpg de fark etmiyor debriyaja bastığım zaman stop ediyor. Devir saati hiç yerinde durmuyor kendi kendine sürekli oynuyor bir 0.5 e iniyor 1 e çıkıyor sürekli oynuyor.
2- Araç çok çabuk lpg ye geçiyor sizde de böylemi yoksa buda sorunmudur?
3- Araçtan şu sıralar kalkarken veya yolda seyir halindeyken sürekli cıyk cıyk bir sürtünme sesi geliyor(Fren balataları olabilir diye düşünüyorum)
4- Geri vitese taktığımda bazen araba gitmiyor fazla gaza yüklendiğimde tak diye bir ses çıkartıyor ve normal olarak gitmeye başlıyor sanki birşeye yapışmışta kopmuş gibi..
5- Evimin önünde baya dik bir bayır var bayırın ortasında durduğumda imkanı yok arabayı kaldıramıyorum yarım debriyaj fazla devir yaptırarak imkanı yok çıkmıyor(Bundan önce kia picanto 1.1 65 bg tüplü ve Megane II ikisinde de en ufak sorun olmadan çıkıyordu koca araba çıkmıyor millet gülüyor resmen aha kaldıramadı arabayı diye...)
6- Arabanın sanki arkasından biri tutuyor araba gitmiyor gaza yüklendiğinde bu sefer acaip yakıt tüketimi oluyor. Yakıt tüketimim yol bilgisayarında yazan normal kullanımda sakin kullanırım sayılır
Şehir içi :12.5 - 13 LT
Şehir dışı: 9-10 LT
7- Arabanın sürekli bir yerlerinden ses geliyor taşlı bir yola girmeyeyim aman Allahım traktör gibi ses çıkmayan yeri yok...

Gerçekten aldığımdan beri hiç yüzüm gülmedi, sanırım Türkiye deki en kötü teriosu ben almışım ve arabadan iyice soğudum.. Sizce arabanın sorunları neden kaynaklanır?
olcay_sonat

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: Terios II. nesil sorunlarım başım dertten kurtulmadı

Mesajgönderen serdarsword tarih 06 Oca 2012, 21:08

Hoşgeldiniz...Aracınızda lpg sonradanmı taktırılmış?Birde benim bildiğim kadarıyla dod araçlarına garanti veriyor diye duymuştum.
Açıkcası burada biz ne desek nafile,Daihatsu servisi bu işi çözer bence.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 06 Oca 2012, 21:20

Servise götürdüm sadece stop etme sorununu söylemiştim ilk aldığım zaman götürdüm kelebek boğazını temizledi ve 4 bobin değişecek dedi tanesi 250 liradan 1000 lira dedi kredi kartına taksit yaparız dedi :) Malesef kalsın dedim.. Bizim dod çakma dod sanırım elimde dod ile ilgili hiçbir evrak yok... Araca lpg sonradan taktırılmış.
En son olcay_sonat tarafından 06 Oca 2012, 21:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
olcay_sonat

Mesajgönderen FaTiH tarih 06 Oca 2012, 21:28

1 ve 2. sorununuz LPG den kaynaklanıyor!1. sorunla ilgili size söyleyebileceğim LPG taktırılan yere gidin ve sorunu anlatarak "enjektör çalışma milisaniyelerinin eşit olmadığından şüphelendiğinizi; bu yüzden boğulma yaşadığınızdan şüphelendiğinizi" belirtin!Sizi bu işten anlıyor görsünler ve bilgisayara bağlayarak bu dediğim konuyla ilgili hassas ayar işlemini yaptırın muhakkak!2. sorununuzu da orada kontrol ettirin!Şu sıralar 5 dakikalık bir çalışma civarı benim aracım LPG ye geçiyor Ankara soğuğunda..

3. sorununuzla ilgili olarak;ses motordan mı geliyor yoksa tekerleklerden mi geliyor tahmininiz üzere önce bundan net olarak emin olun!Sadece gaza basıp aracı ilerletirken geliyorsa; gaza basmazken ama araç ilerliyorken gelmiyorsa V kayışından olabilir!Bundan eğer ki emin olamıyorsanız; önceden evden yanınıza muhakkak pudra adlın (evet bildiğimiz pudra) bu sesi yaptığından emin olduğunuz bir anda aracı sağa çekip motoru stop ettirmeden kaputu açın; kaputu açmış haldeyken, çalışan motor önünüzdeyken sol tarafta bir kayışın sürekli hareket halinde döndüğünü göreceksiniz. V kayışıdır kendileri; onun üzerine bir yemek kaşığından biraz fazla pudrayı esirgemeden dökün.ELinize dikkat edin tabii bu arada! Sonra kaputu kapatıp hiç stop ettirmediğiniz aracınızla devam edin yola..Sesin kesildiğine kanaat getirdiyseniz V kayışınız ömrünü tamamlamış; sesi de o yapıyor demektir! Zaten 70000 km. civarlarında genelde araçlarımızda bu kayış ömrünü tamamlamış olur.. Yetkili serviste değiştirtirseniz 100 TL civarlarında bir masrafınız olur; dışarıda değiştirseniz 50 TL civarlarında..

4. sorununuz; şanzumanınıza nazik davranınız!Hem de çok!Geri vitese takmadan önce mümkünse 1. vitese alıp sonra geriye takınız!Geri vitese takıp da geçmediğini farkettiğiniz an tekrar debriyajı pompalayıp vites kolunu hiç ileri hareket ettirmeden geriye doğru HAFİFÇE çekiniz; asla aşırı baskı uygulamadan!Tahmin ediyorum geçer!Fazla gaz vererek tak şeklinde geçirtmeyi sürekli hale getirirseniz şanzuman açılmasını gerektirecek masraflara yolaçabilirsiniz!Muhtemelen sizden önce çok düzensiz bir kişi kullanmış ne yazık ki aracınızı!!

5. sorununuz yine LPG gibi gözüküyor!Performansın çok kötü olduğunu bildirerek hassas ayar isteyin LPG nizin yetkili servisinden!

6.Yine muhtemelen LPG!

7.Şimdiye kadar ki özensiz kullanım + olarak araçlarımız yalıtım konusunda çok iyi sayılmaz!

Son olarak; sizden önceki sahibi cidden araca pek iyi davranmamış gibi görünüyor!Şans; kısmet; söyleyebileceğim fazla birşey yok!Geçmiş olsun!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 06 Oca 2012, 21:44

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

3. sorundaki sesi dinleyeceğim cevap yazarım tekrar,
4. sorun araç vitese geçmediği için değil geriye doğru yük veriyor ama araç gitmiyor el freni çekiliymiş gibi..

Yarın ilk işim LPG ciye gitmek ve iyice bir ayar yaptırmak...
olcay_sonat

Mesajgönderen Kemal Kayan tarih 07 Oca 2012, 23:49

Sorunlarınızın %80i lpg sorunu.. Özellikle stop etme ve istikrarsız rölentide hemen gaz kelebeğini temizlerler ama yinede gaz sistemine bir kalibrasyon ayarı yaptırmak çoğu zaman sorunu çözer.

Geri vitesteki tak sesine gelince; 2. nesil teriosta değilde Nissan almeramda vardı aynısı... Aracı el freninde bırakınca balatalar diske veya kampanaya yapışıyor ve kurtuluyor o esnada o ses geliyor ve balatalar açılınca araç gidiyordu...

Benim 2006 model 90.000 km deki 2. nesil teriosumda en bozuk yolda bile gerek ön takım gerekse ön konsol vb. aksamlarından en ufak bir ses gelmiyor.

2. el araba alırken herkes ilk olarak arabanın fiyatına, kilometresine sonrada değişen-boya vb. kaporta aksamına bakar.
Fakat en çok bakılması gereken aracın kimden alındığı, kim veya kimlerin ne amaçla nerelerde kullandığı ve o kilometre ve yaşa gelene kadar rutin ve periyodik bakımlarının ne ölçüde yapıldığıdır... O yüzden Galeriden araba almayı ve piyasa değerinin altında araç almayı fazla tercih etmem...

İnşallah sorunlarınızı kısa zamanda çözersiniz..

Saygılar,,,
Kemal Kayan

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 09 Oca 2012, 14:23

Arkaşdaşlar herkez lpg den demiş hafta sonu gittim lpgciye ateşleme bobinlerinde sorun var dedi sanayide ustaya yönlendirdi oraya gittim işim var hafta içi bakalım dedi oda. Ben arabayı şuan sadece benzinde deniyorum tüm sorunlar halen devam ediyor sizce benzinde sorunun devam etmesi lpg ayarlarından kaynaklanabilir mi yine? Eğer öyleyse başka lpgciye gidicem eğer sorun bobinlerde derseniz mecburen ya serviste ya o ustada yaptırıcam usta temizleriz dedi ben değiştirme taraftarı değilim dedi servis direk değiştirmemiz gerekir dedi sizce ne yapmalıyım?
olcay_sonat

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Oca 2012, 14:32

Ateşleme bobinlerine o kadar para vermek anlamsız; siz bir bobincinin dediklerini dinleyin; olmazsa düşünülür yine birşeyler..Cıyk cıyk sesi ne oldu peki??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 09 Oca 2012, 14:46

Yani sanayideki ustayı kastediyorsunuz sanırım. 250 liraya yaparım demişti fiyat uygunmu sizce? Cıyk cıyk ses sorunuda Kemal Kayan arkadaşın dediği sorun sanırım (Aracı el freninde bırakınca balatalar diske veya kampanaya yapışıyor ve kurtuluyor o esnada o ses geliyor ve balatalar açılınca araç gidiyordu...)
parantez içerisindeki sorun çünkü benimkide aynısı oluyor onuda tamirciye göstericem olmadı balataları değiştirticem. Çünkü el freni falanda sağlam tutmuyor en sonda bile dik bayırda vites boştayken hiç tutmuyor desem yeri var..
olcay_sonat

Mesajgönderen argyle tarih 09 Oca 2012, 18:24

Kemal Bey'in bahsettiği geri vitesteki tak sesi, Fatih cıyklamayı sormuş (muhtemelen V kayışından kaynaklanan).
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 09 Oca 2012, 19:47

Ya o ses öyle sabit cıyk cıyk sesi değil balataların diske sürtünme sesi gibi..genelliklede arabayla ilk bindiğim sıralar geliyor ve bir süre sonra susuyor az önce denedim :)
Ayrıca arkadaşlar bu 4. arabam ve ilk kez bir araba beni yolda bıraktı. Araba ile bayır çıkarken bianda gaz yememeye başladı ve en sonunda stop etti ve bir daha çalışmadı aynen benzini bitmiş araba gibi :) Usta çağırdım geldi kelebek boğazını söktü taktı elledi bikaç birşeyler yaptı araba çalıştı dükkana uğrarsın biara bu böyle olmaz dedi tamam konuşuruz usta dedim acelem vardı ne olduğunu öğrenemeden ayrıldım ustanın yanından... Ne olacak benim bu araba böyle varmı İstanbulda tanıdığınız bakabilecek bir usta?
olcay_sonat

Mesajgönderen argyle tarih 09 Oca 2012, 20:38

Bir arkadaş bu ustayı önermişti ama ben gitmedim:

gonderi19009.html?hilit=%20maslak#p19009
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen livan08 tarih 09 Oca 2012, 21:26

cik cik sesi frene dokununca kesiliyorsa balatadandır.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen Kemal Kayan tarih 09 Oca 2012, 23:07

Ben 4 daihatsu kullanmış ve halen 2. nesil terios kullanan biri olarak bu arızaların araçtan değil tamamen lpg ve lpg montajında yapılmış hatalardan kaynaklandığını düşünüyorum. Lpg sonuç olarak motordan ayrı olarak çalışan bir sistem değil motorun birçok parçasıyla bağdaşıyor... Bazen lpgde sorun olunca tamirci tamirci dolaşıp aracın bütün fonksyonlarıyla oynuyorlar ve arabanın bütün kimyası değişiyor...
2 adet ferozam oldu ve bu ikisi ile toplam 50.000 km yaptım hemde bı kilometrelerin %90ı dağ bayır kar çamur... 1 kere bile sanayiye gitmedim. Şuan biri 56.000 kmde 1. nesil; biri 90.000 kmde 2. nesil 2 tane Teriosum var ve ikisininde motor kondüsyonları abartmıyorum sıfır gibi...

Kesinlikle hatalı bir lpg montajı sonrası oluşmuş bir arıza var aracınızda...

4 Daihatsu kullanmış biri olarak yine son günler 1 teriosumu satıp onun yerine bir 2.nesil Sirion ve bir Feroza almak istiyorum.

Saygılar,,,
Kemal Kayan

Mesajgönderen olcay_sonat tarih 10 Oca 2012, 20:41

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kemal Bey yaklaşık 3-5 gündür aracı benzin ile kullanıyorum ve araçta aynı sorunlar devam ediyor sadece sanki biraz aracın gidişi ve çekişi değişiyor gibi. Aracı bu durumda kullandığım da da lpg ayarı fark eder mi?
olcay_sonat

Sonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir