levent7706 yazdı:Selamlar;
Biraz karışık anlattım sanırım yanlış anlaşılma olmaması için, Depoyu benzin kapağına kadar dolduruyorum ve ölçümü öyle yapıyorum, trip a yı sıfırlayıp takribi 100-110 km gidip tekrar depoyu kapağına kadar doldurup aldığı litre tutarını 100-110 a bölüyorum. İlk mesajımda yazmayı unutmuşum aracım düz vites.
Bayram dolayısıyla uzun yola çıktım ve yaklaşık 3 saat aracımı 5000 devir üstü kullandım, benzinim çok az kalmıştı 97 oktan la depoyu fulledim ve enjektör temizleyici ilave ettim, benzin alımından sonra 110 u geçmedim ve yakıtın görünür oranda düştüğünü gözlemledim, tabi "şehir dışı yolda" dün evime geldim bakalım denemelerim devam edecek. Bu arada bir depo 97 oktan benzin ile yaklaşık 550 km yol yaptım, yarısı uzun yolda yarısı şehir içi kısa mesafede.
Ankarada yapılacak organiazasyonlara iş saatleri dışında her zaman katılabilirim, hatta bu tür organizasyonlarıda çok severim.
Levent Bey, bu enjektör temizleyiciyi anlatır mısınız? Daha önce kullandınız mı? Nasıl birşeydir, bir işe yarıyor mu, kaç paradır, hangi marka iyidir, kullanmak şart mı? Bir de; temizliyor diyelim, o söktüğü kiri miri nereye atıyor bu eleman? Bu nokta kıllandırıyor beni açıkçası. Bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Teşekkürler.