TERİOS YAKIT TÜKETİMİ

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: TERİOS YAKIT TÜKETİMİ

Mesajgönderen argyle tarih 07 Kas 2011, 14:23

Umut-Gultekin yazdı:
argyle yazdı:Levent Bey, öyle ölçüm yapılmaz; ölçüm yapabilmek için deponuzu fullemeniz lazım, siz 10 L bile benzin almıyorsunuz! Bu durumda kaç km'de kaç L tükettiğinizi bilmenin imkanı yok! İki fulleme arasında gidilen km ve aldığınız yakıt miktarı gerekli tüketim hesabı yapabilmek için.

Bence yanlış anlamışsın argyle :wink: Hesaplama yöntemi doğru ve ideal.

Umut,
o yakıt alımları fulleme ise sorun yok ama değil ise en son alım mutlaka fulleme olmalı, onu kastetmiştim.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen levent7706 tarih 10 Kas 2011, 12:04

Selamlar;
Biraz karışık anlattım sanırım yanlış anlaşılma olmaması için, Depoyu benzin kapağına kadar dolduruyorum ve ölçümü öyle yapıyorum, trip a yı sıfırlayıp takribi 100-110 km gidip tekrar depoyu kapağına kadar doldurup aldığı litre tutarını 100-110 a bölüyorum. İlk mesajımda yazmayı unutmuşum aracım düz vites.

Bayram dolayısıyla uzun yola çıktım ve yaklaşık 3 saat aracımı 5000 devir üstü kullandım, benzinim çok az kalmıştı 97 oktan la depoyu fulledim ve enjektör temizleyici ilave ettim, benzin alımından sonra 110 u geçmedim ve yakıtın görünür oranda düştüğünü gözlemledim, tabi "şehir dışı yolda" dün evime geldim bakalım denemelerim devam edecek. Bu arada bir depo 97 oktan benzin ile yaklaşık 550 km yol yaptım, yarısı uzun yolda yarısı şehir içi kısa mesafede.

Ankarada yapılacak organiazasyonlara iş saatleri dışında her zaman katılabilirim, hatta bu tür organizasyonlarıda çok severim.
levent7706

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 10 Kas 2011, 21:27

levent7706 yazdı:Selamlar;
Biraz karışık anlattım sanırım yanlış anlaşılma olmaması için, Depoyu benzin kapağına kadar dolduruyorum ve ölçümü öyle yapıyorum, trip a yı sıfırlayıp takribi 100-110 km gidip tekrar depoyu kapağına kadar doldurup aldığı litre tutarını 100-110 a bölüyorum. İlk mesajımda yazmayı unutmuşum aracım düz vites.

Bayram dolayısıyla uzun yola çıktım ve yaklaşık 3 saat aracımı 5000 devir üstü kullandım, benzinim çok az kalmıştı 97 oktan la depoyu fulledim ve enjektör temizleyici ilave ettim, benzin alımından sonra 110 u geçmedim ve yakıtın görünür oranda düştüğünü gözlemledim, tabi "şehir dışı yolda" dün evime geldim bakalım denemelerim devam edecek. Bu arada bir depo 97 oktan benzin ile yaklaşık 550 km yol yaptım, yarısı uzun yolda yarısı şehir içi kısa mesafede.

Ankarada yapılacak organiazasyonlara iş saatleri dışında her zaman katılabilirim, hatta bu tür organizasyonlarıda çok severim.

Levent Bey, bu enjektör temizleyiciyi anlatır mısınız? Daha önce kullandınız mı? Nasıl birşeydir, bir işe yarıyor mu, kaç paradır, hangi marka iyidir, kullanmak şart mı? Bir de; temizliyor diyelim, o söktüğü kiri miri nereye atıyor bu eleman? Bu nokta kıllandırıyor beni açıkçası. Bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Teşekkürler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir