teriosa dizel otomatik vites motor istiyoruz...

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

teriosa dizel otomatik vites motor istiyoruz...

Mesajgönderen ozguryelaldi tarih 28 Mar 2009, 15:37

arkadaşlar bence teriosa toyotanın 1,4 d-4d motoru ile otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı harika olur.. hem performans açısından hem de yakıt tüketimi açısından harika olur bende şu an 1.4 dizel motorlu seat var motordan çoookkkk memnunum. teriosda dizel gelince ilk işim onu almak olacak.. otomatik de ii olur 4x4ler için die düşünüyorum.. bir de direksiyonda kumanda düğmeleri şart emniyet için.. benim gibi düşünenler var mı acabaaaaaa... noolur daihatsu duy sesimizi.. :oops:
ozguryelaldi

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: teriosa dizel otomatik vites motor istiyoruz...

Mesajgönderen ozguryelaldi tarih 28 Mar 2009, 15:42

ayrıca kullananlar bilir. yüksek torkları nedeniyle dizel motorların sürüş keyfi bir başkadır.. düşük devirlerde yüksek performans verirler.. bunu teriosun arazi kabiliyeeti ile birleştiğini düşünüyorum.. ne qashqai ne vw tguan tsi hepsi hikaye olur (tabii fiyatlarını da düüşününce) .. ayrıca 1.4 dizel motor 1.4 benzinlinin neredeyse yarısı kadar az yakar... ahhh ahhh hadi be daihatsu
ozguryelaldi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Mar 2009, 16:20

Bahsini ettiğiniz gibi bir Daihatsu Terios dünyanın hiçbir yerinde yok. Esasında dizel motor yanlış bilmiyorsam güncel hiçbir Daihatsu'da yok :( Gelecekte Toyota ile bu konuda bir işbirliği yapılır da meyveleri yenir mi, ya da Daihatsu'nun inşaatı geçen sene tamamlanan dizel motor fabrikasının meyveleri ne zaman yenir? Bunlar ne yazık ki belli değil.

Elbette dizel motorlu bir Terios harika olurdu.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozguryelaldi tarih 28 Mar 2009, 16:23

yeni gördüm daha 1.2 88b 230 nm torka sahip bir dizel geliştiriyolarmış ama sanırım bunu uzun süre göremicez :( benzinli motorla performansı nası yeni teriosun tecrübe edenler ne der acaba?
ozguryelaldi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Mar 2009, 16:25

ozguryelaldi yazdı:yeni gördüm daha 1.2 88b 230 nm torka sahip bir dizel geliştiriyolarmış ama sanırım bunu uzun süre göremicez :( benzinli motorla performansı nası yeni teriosun tecrübe edenler ne der acaba?

Asfalt üstünde Cuore ile kapışsalar çok büyük ihtimalle Cuore açık ara alır. Umarım fikir vermiştir :wink: DVVT sayesinde tork diğer benzinli araçlara nazaran aracı daha canlı tutuyor ama kalkışta falan maalesef ağır kalıyor.

Ya da belki de YRV Turbo'dan sonra bana öyle gelmişti. Bilmiyorum :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozguryelaldi tarih 28 Mar 2009, 16:29

teşekkürler çok yardımcı oldu;)
ozguryelaldi

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir