TeriosEco! (Terios LPG)

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

TeriosEco! (Terios LPG)

MesajFaTiH, 16 Nis 2008, 02:16

Veee ark.lar!!En sonunda Daihatsu Tr; son zamanlarda yaptığı en iyi işle karşınızda: LPG desteğiyle Yeni Terios Eco !

TeriosEco.jpg
TeriosEco.jpg (31.84 KiB) 2589 kere görüntülendi

Ayrıntılı bilgileri altta "supersonic" ark.ımızın küçülttüğü .pdf dosyasında bulabilirsiniz..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

TeriosEco! (Terios LPG)

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 08:21

Gerçekten harika bir haber. Her ne kadar diğer modeller için fabrika çıkışı LPG opsiyonu henüz söz konusu olmasa bile, Daihatsu'nun tüm araçlarında benzer-aynı motoru kullandığını düşünürsek, en azından ne marka-model kit almamızın en hayırlısı olacağı konusunda bizlere bir ışık tutulmuş olacaktır. Daha önceden BRC marka kullandıklarını duymuştum ama emin değilim.

Bir aracın fiyatı henüz açıklanmamış sanırım. 38.850'den başlıyor diyor. Otomatik vitesli versiyonunun fiyatı ya da donanım farklılıklarına henüz yer verilmemiş sitede. Güncellerler herhalde. Ne yapalım, hızımıza yetişemiyorlar :lol:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Re: TeriosEco! (Terios LPG)

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 08:33

Bu arada Daihatsu Türkiye web sitesini 3NOKTA diye bir şirket yapıyormuş. Kendilerini ve Daihatsu Türkiye'yi, 21 mb 'lık PDF dosyasını olduğu gibi (ufaltmadan) siteye yükleyip, indirirken canımızı çıkarttıkları için tebrik etmiş olayım.

Aşağıdan ufaltılmış broşürü kolaylıkla indirebilirsiniz :wink:
Eklentiler
LPGBrosur_kucuk.pdf
Daihatsu Terios Eco LPG broşürü (küçük)
(1 MiB) 481 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 16 Nis 2008, 10:26

SuperSonic yazdı:Bir aracın fiyatı henüz açıklanmamış sanırım. 38.850'den başlıyor diyor. Otomatik vitesli versiyonunun fiyatı ya da donanım farklılıklarına henüz yer verilmemiş sitede. Güncellerler herhalde. Ne yapalım, hızımıza yetişemiyorlar :lol:

TeriosFiyat.JPG
TeriosFiyat.JPG (16.45 KiB) 2562 kere görüntülendi

Açıklık getirelim konuya..Ark.lar Terios un fiyat listesi üstte..Buna göre;sadece 1,5 lt. lik motorlu versiyonda ki Silver ve Gold da hem düz vites hem de otomatik vitesli versiyonlarda bu seçenekler;yine bu fiyatlar üzerinden verilecek.."Ben lpg kiti istemem diyene;aracı varsa getirsin;takas desteği yapalım" diyor Daihatsu..Otomatik vitesli seçeneklerde ise zaten donanım farkı yok!Ne silver ın kendi içinde;ne gold un kendi içinde..Dilerim açıklayabilmişimdir..İnanın bana;sanırım Daihatsu gerçekten ilk defa hızımıza yetişiyor.. :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 16 Nis 2008, 10:32

Bence öyle değildir. Çünkü o zaman benzinli ve LPG'li araçları aynı fiyata vermiş olur Daihatsu. Bu da bir pazarlama hatasıdır. Bence bu fiyat doğruysa bile tanıtım fiyatı falandır. Önünde sonunda LPG'li model, benzinliden biraz daha pahalı olmak zorunda diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 16 Nis 2008, 12:22

Bence yapılan fiyat stratejisi şu açıdan doğru:Zaten bu tarz bir seçenek varken insanlar benzinli almayı pek düşünmeyeceklerdir!Fakat düşük fiyatıyla ön plana çıkan;benzinli bir modelin de olması yerinde olur düşüncesi açısından 34850 ytl.lik 1,3 motor seçeneğiyle Terios benzinliyi korumuşlar;ona bu tarz bir seçenek getirmemişler..

Fakat sonuç olarak her iki durumda da fiyat stratejisi son kullanıcı olarak bizler açısından güzel!Ben açıkçası mutlak bir fiyat farkı bekliyordum!Beklentimin şu aşamada boşa çıkması sevinç uyandırıcı bir durum! Hadi hayırlısı bakalım...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajkemanist, 17 Nis 2008, 01:48

benim 1.3 yeni teriosa lpgmi taktırsam....:D
kemanist

Model: Terios 2. Nesil

MesajDoorman, 17 Nis 2008, 09:36

SuperSonic yazdı:Bence öyle değildir. Çünkü o zaman benzinli ve LPG'li araçları aynı fiyata vermiş olur Daihatsu. Bu da bir pazarlama hatasıdır. Bence bu fiyat doğruysa bile tanıtım fiyatı falandır. Önünde sonunda LPG'li model, benzinliden biraz daha pahalı olmak zorunda diye düşünüyorum.

Umut, Fatihin yazdıklarından anladığım kadarıyla eğer LPG'li yerine benzinli alırsan Takas Desteği adı altında bir miktar daha indirim yapıyorlar. Yani Benzinli LPG'liden daha ucuza gelmiş oluyor diye anladım ben.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 17 Nis 2008, 12:50

Evet ark.lar...Yeni birkaç bilgi ile karşınızdayım.. LPG tankı arka koltukların hemen arkasındaymış..Fakat işçilik güzelmiş!Mesela lpg dolum girişi de yakıt depo kapağının altındaymış..Terios`umuza LPG getirilmeden önce; İtalya da 3 aylık bir test ile; motorla,araçla tam uyumluluk sonuçları doğuracak bir sistem olması uğraşısı verilerek bu sistem üzerinde karar kılınmış..Yani öyle gelişigüzel bir iş yapılmamış..!Bu arada ilk tepkiler bayağı bir yoğun ve olumluymuş..Ayrıca;sadece bir süre için tüm 1,5 Terios larda ek ücret ödenmeksizin LPG kitiyle satın alınabilecek..Evet;doorman in aynen ifade ettiği şekilde..Şimdilik bu kadar..Daha ayrıntılı bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSirion gti, 17 Nis 2008, 14:06

FaTiH yazdı:Evet ark.lar...Yeni birkaç bilgi ile karşınızdayım.. LPG tankı arka koltukların hemen arkasındaymış..Fakat işçilik güzelmiş!Mesela lpg dolum girişi de yakıt depo kapağının altındaymış..Terios`umuza LPG getirilmeden önce; İtalya da 3 aylık bir test ile; motorla,araçla tam uyumluluk sonuçları doğuracak bir sistem olması uğraşısı verilerek bu sistem üzerinde karar kılınmış..Yani öyle gelişigüzel bir iş yapılmamış..!Bu arada ilk tepkiler bayağı bir yoğun ve olumluymuş..Ayrıca;sadece bir süre için tüm 1,5 Terios larda ek ücret ödenmeksizin LPG kitiyle satın alınabilecek..Evet;doorman in aynen ifade ettiği şekilde..Şimdilik bu kadar..Daha ayrıntılı bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.... :wink:

Fatih bond 008 :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajFaTiH, 19 Nis 2008, 01:33

Evvet ark.lar;tekrar taze bilgilerle yine sizlerleyim.. :) Ark.lar Daihatsu bayii ile bir tel. görüşmemiz oldu ve bende de sizler gibi oluşan soruların cevaplarını aldım..!Araçta takılı olan sistem öncelikli olarak BRC!Daihatsu özel olarak İtalya BRC merkezine bir adet Terios göndermiş bu işlem için..Ve sırf bu Terios a özel bir kit tasarlanmasını istemiş..!BRC de denileni yapıp güzel bir işçilikle Terios motoru ve kasasıyla %100 uyumlu bir paket sistem yapmış..Daha önceden Terios sahibi olmuş olanlar dâhi önce Daihatsu yu bilgilendirirlerse;Daihatsu`nun yönlendireceği bir BRC yetkili servisine gidecekler;ve bu esnada Daihatsu tarafından ısmarlanan Terios a özel kiti alıp taktırabilecekler...O şekilde maliyet 1800 ytl oluyormuş..Daihatsu bu modeli (TeriosEco) pazartesi ilan etti..15 gün boyunca tüm 1,5 Terios lar bu kit hediye halde gelecek..!(bugün itibariyle 11 gün kaldı)..Bu süre bitiminden sonra ise aradaki fiyat farkı ödenerek alınabilecek LPG`li Terios lar..BRC ile çalışılmasının sebebi;BRC`nin dünyada sözsahibi bir marka oluşu imiş..Ayrıca bu iş "hadi yapalım" metoduyla olmamış!3 ay boyunca geliştirilen Terios a özel kit;uyumluluk;güvenilirlik;sağlamlık gibi biçok testten geçmiş!3 ayın sonunda Daihatsu herşeyden emin olduğu an itibariyle biz kullanıcıların hizmetine sunulmuş..Ayrıca yapılan testlerden birini de aynen aktarıyorıum:Aracın altına full benzin dökülüyor ve ateşe veriliyor araç alttan...Asla bir tüp patlaması v.s. olmuyor..Çok yüksek bi sıcaklığa gelirse;ejderha üflemesi misali tüp çıkışını;kit kendiliğinden açıyor ve tüm gazı belli bir kademeyle üfleyip tüketiyor deposundaki..! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajhihtiyar, 08 Haz 2008, 15:15

ben de aracıma lpg montajı yaptırdım.
brc yetkili servisinde 1500 ytl ye taktılar.
aracımda performans olarak hiçbir düşüş yok.
denemek için 10 ytl lpg aldım 2 kez.
birinde 45 km diğerinde 47 km yol yaptım şehiriçi.
21-22 krş civarında tüketiyorum.
benzinde 34 krş civarıydı.

brc yetkili servislerinde montaj yaptırırsanız aracınız garantiden de çıkmıyor.

lpg taktırmayı düşünen arkadaşlar!
bence hiç geç kalmadan montaj yaptırın ve ekonominin keyfini çıkarın

şehirdışı yakıt sarfiyatını da burdan paylaşırım sizlerle
hihtiyar

Model: Terios 2. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 08 Haz 2008, 19:21

Teşekkürler. Ben bu aralar ciddi ciddi düşünür oldum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir