TERİOSUN KRONİK SORUNLARI?

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: TERİOSUN KRONİK SORUNLARI?

Mesajgönderen conkbayiri tarih 31 Ağu 2010, 23:30

riogrande yazdı:1. Canakkalede yasıyorum aracım terios 2005 otomatik gri renk. Size her konuda seve seve yardım ederim.yanlız bayramdan sonra uygunum.suanda yurtdışındayım.terios dar fakat uzun bir araçtır.özellikle şehirici performansı cok iyidir.yokuş cıkarken 2700 devirinin altında iseniz performansı zayıftır.fakat arkadasın dedigi gibi bayılma cok yoktur.kaldı ki 1 tonluk 1200 cc bir aractan bahsediyoruz.ses beni hic rahatsız etmedi.canakkalede bulunan 1.nesil teriosların cogunu tanıyorum.hic birinden kötü bir laf duymadım.bayanlar icin cok ideal bir araçtır.toyata yaristen alınma motor vardır üzerinde.dar olmasına bende katılıyorum.ama zaten daihatsu ufak araba konusunda japonyada bir numaradır.japonyada bulunmus biri olarak caddedeki aracların %80 i ufak araclardır.daihatsular japonyada cok sevilen araclardır.

teşekkür ederim. Geri döndüğünüzde umarım görüşebiliriz.
conkbayiri

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen conkbayiri tarih 13 Eyl 2010, 17:37

riogrande yazdı: Size her konuda seve seve yardım ederim.yanlız bayramdan sonra uygunum.suanda yurtdışındayım.

merhaba size özel mesaj atmak istedim ama yetkim yokmuş :( (neden acaba?) Çanakkaleye geldinizmi? Sizinle nasıl irtibata geçebilirim. Teşekkürler.
conkbayiri

Mesajgönderen cem tarih 16 Eyl 2010, 00:26

5- forumda bazi arkadaslar kadran 180 deyken resim felan cekmisler.. o arkadaslar aklini peynir ekmekle yemisler birakin 180i bu aracla saatte 110 km hizdan sonra guven hissi kayboluyor... yani bu arabadan surat felan beklemeyin... ideal hizi saate 80-90 km.. bundan sonra havalaniyor yerden...

aklımı peynir ekmekle yemedim ve aracım 110'un üstündeki hızlarda da gayet güvenli bi şekilde gidebilmekte..
Kullanıcı avatarı
cem

Mesajgönderen riogrande tarih 17 Eyl 2010, 03:48

conkbayiri yazdı:
riogrande yazdı: Size her konuda seve seve yardım ederim.yanlız bayramdan sonra uygunum.suanda yurtdışındayım.

merhaba size özel mesaj atmak istedim ama yetkim yokmuş :( (neden acaba?) Çanakkaleye geldinizmi? Sizinle nasıl irtibata geçebilirim. Teşekkürler.

17 eylulde canakkaledeyim. benimde özel mesaj atma yetkim yok.admin arkadaş ilgilenirse olabilir.
merak etmeyin canakkale ufak yer.bir şekilde buluşuruz.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Mesajgönderen conkbayiri tarih 07 Oca 2011, 01:16

merhaba uzun bir bekleyişten sonra 2004 otomatik bir terios sahibi olduk. aracı istanbuldan yetkili bir servisten aldım. Çanakkaleye gelene kadar sorunsuzca ilerledikten sonra Geliboluda birden motor ikaz lambası yanınca (o/d off yanıp sönüyordu) tüm keyfim kaçtı. Teriosumun arıza yaptığı noktaya gelirken 1500 civarı olan havam boğazı çekici üzeride geçerek Çanakkaleye vardığımda savaşta mağlup olmuş bir komutandan farksızdı. İlk gecesini servisin önünde geçiren Teriosumun arızasını ertesi gün kendisine takılan bilgisayar sayesinde öğrendim (0175 hata kodu). Arıza belirlendikten sonra hiç bir işlem yapılmadan kendi kendine iyileşti Terios. fazla uzatmadan sürüş hakkındaki ilk izlenimlerim:
1. Uzun yol için çok uygun değil.
2. Şehir içinde ve hafif arazide çok keyifli.
3. 5 cm daha geniş vücudum olsaydı kapıyı kapatamayabilirdim.
4. Eşim gayet rahat kullanabiliyor.
Şimdilik bu kadar. deneyimlerim arttıkça paylaşmaya çalışırım.
Not: Terios hakkında bilgi edinmemde mesajlarıma yanıt vererek yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Özellikle Riogrande ye sağladığı destek için ayrıca teşekkür ederim.
conkbayiri

Mesajgönderen yaren tarih 07 Oca 2011, 01:46

BİR YIL OLDU TERİOSUMU ALALI SOL KAPI BOYANDI SAĞ ÇAMURLUK ÖN TAMPON VE SAĞ FAR ORJİNALİYLE AYKON YETKİKİLİ SERVİSDE DE DEĞİŞDİ ARACI SATARKEN SIKINTI OLUŞTURURMU BUNLAR VEYA FİYATI DÜŞÜRÜRMÜ? YA SATICAM YADA LPG TAKIP BİNMEYE DEVAM EDICEM
yaren

Mesajgönderen gardi tarih 08 Oca 2011, 21:30

Merhaba, 2001 model terios sahibiyim ve satmayı düşünüyorum.İlgilenirseniz mesaj bırakablirsiniz. msonera@hotmail.com
gardi

Mesajgönderen muratozel tarih 13 Oca 2011, 19:51

2004 model terios kullanıcısıyınm daha önce biri 1. nesil diğeri 2. nesil terios kullandım...

otomatik vites teriosta yokuş çıkarken / inerken O/D ( overdrive) düğmesini kulllanının o terios yokuşu nasıl çıkıyor görün.... inerkende kompresör için kullanınız..
muratozel

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 14 Oca 2011, 10:01

Aracınız hayırlı olsun. Aracınızda LPG varsa ondan yanmış olma olasılığı yüksek. Hata kodu açıklaması : OBD II P0175 Fuel System Too Rich (Bank 2)

Yani zengin karışımla motor çalışıyor. Yakıt tüketimi açısından bakılması kontrol edilmesi gereken bir şey. Servis sorun yok deyip bir şey yapmadı ise bile biraz araştırıp sorunu bulun bence.

aşağıdaki sitede olası sorun ve durumlar yazıyor. iyi günler, sorunsuz sürüşler.

http://repairpal.com/OBD-II-Code-P0172-and-P0175

conkbayiri yazdı:merhaba uzun bir bekleyişten sonra 2004 otomatik bir terios sahibi olduk. aracı istanbuldan yetkili bir servisten aldım. Çanakkaleye gelene kadar sorunsuzca ilerledikten sonra Geliboluda birden motor ikaz lambası yanınca (o/d off yanıp sönüyordu) tüm keyfim kaçtı. Teriosumun arıza yaptığı noktaya gelirken 1500 civarı olan havam boğazı çekici üzeride geçerek Çanakkaleye vardığımda savaşta mağlup olmuş bir komutandan farksızdı. İlk gecesini servisin önünde geçiren Teriosumun arızasını ertesi gün kendisine takılan bilgisayar sayesinde öğrendim (0175 hata kodu). Arıza belirlendikten sonra hiç bir işlem yapılmadan kendi kendine iyileşti Terios. fazla uzatmadan sürüş hakkındaki ilk izlenimlerim:
1. Uzun yol için çok uygun değil.
2. Şehir içinde ve hafif arazide çok keyifli.
3. 5 cm daha geniş vücudum olsaydı kapıyı kapatamayabilirdim.
4. Eşim gayet rahat kullanabiliyor.
Şimdilik bu kadar. deneyimlerim arttıkça paylaşmaya çalışırım.
Not: Terios hakkında bilgi edinmemde mesajlarıma yanıt vererek yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Özellikle Riogrande ye sağladığı destek için ayrıca teşekkür ederim.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen conkbayiri tarih 16 Şub 2011, 08:40

cevabınız için teşekkürler. 2 aydır herhangi bir sorunla karşılaşmadım. önümüzdeki günlerde tekrar kontrol ettirip emin olmak içimi rahatlatacak. sıkıntı olursa paylaşırım.
conkbayiri

Önceki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir