TERİOSUN KRONİK SORUNLARI?

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

TERİOSUN KRONİK SORUNLARI?

Mesajgönderen conkbayiri tarih 09 Ağu 2010, 15:52

Merhaba. Hafta içi şehirde hafta sonlarında araziye çıkıp doğada gezintiler yapabileceğimiz 2004-2005 model otomatik bir Terios almayı düşünüyorum. Merak ettiğim konu ise Teriosların kronik sorunu varmı? Bu aracı alırken nelere dikkat etmek gerekir? En ağır masraf çıkarabilecek parçası nedir? Çanakkale’de yaşadığımdan dolayı aracı almak için gideceğim ilde fazla kalamayacağım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
conkbayiri

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: TERİOSUN KRONİK SORUNLARI?

Mesajgönderen CST tarih 12 Ağu 2010, 12:55

öncelikle inşallah gönlünüze göre bir terios bulmanızı dileyerek yazıma başlıyorum. Kronik sorun olarak açıkçası ben bir sorun tespit edemedim bu zamana kadar. Trgiger kayışı olmaması ve ağır bakım gerektirmeyen bir araç olmasından ötürü başınızı ağrıtacak, cebinizi zorlayacak bir tarafı açıkçası yok. Şahsi fikrimi sorarsanız otomatik almayın derim ama siz bilirsiniz. Otomatik almayın dememdeki sebep teriosla ilgili değil hangi marka hangi model araç alırsanız alın otomatik vitesi tavsiye etmem. Evet belki trafikte büyük kolaylık sağlıyor ancak otomatik viteslerde siz arabaya değil araba size hükmediyor. Bunun dışında teriosta sizi rahatsız edebilecek tek sıkıntı iç mekan darlığı ve koltukların konforsuzluğu olabilir. Bunun dışında mekanik olarak tam bir japon arabası. Bakımını eksk etmezsen başını ağrıtmayan ölene kadar kullanılabilecek bir araç. Ön, arka ve yan koruma bariyerleri görüntü olarak göze hoş geldiği gibi, araca kattığı ağırlıkla rüzgarlı havalarda aracınızın savrulmasını minimuma indiriyor. Yakıt konusunda da oldukça cimri.
Ne Mutlu TÜRK'üm DİYENE!!!
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen conkbayiri tarih 14 Ağu 2010, 13:53

İlk olarak cevabınız için teşekkür ederim. Otomatik tercih sebebim aracı eşim kullanacak. Bir satış ilanında bu araçların sürekli yağ eksilttiğini (terleme sonucu) okudum. Daha önceki arabamda bu sorunu yaşamıştım ve inanın hiç hoş değil bu yüzden aracımı satmak zorunda kaldım. Eğer alacağım Terios internetteki görüntülerin yarısını yapabiliyorsa benim için yeterli. Birde otomatik vites olunca arazideki performansı düz vitese göre daha kötümü olur? Teşekkürler.
conkbayiri

Mesajgönderen CST tarih 15 Ağu 2010, 15:08

açıkçası bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşamadım düzenli olarak her hafta aracımın bakımını yaparım böyle bir şey gözlemlemedim. arazi koşullarında düz vites daha avantajlıdır diye düşünüyorum çünkü otomatik vites devir kullanmanıza olanak tanımaz.
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen akilonya tarih 17 Ağu 2010, 09:24

otomatik terios kullanicisi olarak sorulariniza cevaplamak istiyorum..
oncelikle bende esimin kullanabilmesi icin otomatik terios aldim... km si 130.000 de oldukca temiz

aracin hicbir kronik sorunu yoktur.. o konuda iciniz rahat olsun.. mekanik problemler yuzunden kolay kolay ustaya gitmezsiniz... ancak benim gibi takintiliysaniz keyfe keder masraflar cikarabilir.
fahis ucreti goze aldiginizda her parcasini bulabilirsiniz serviste... bi kac parcasinin fiyatini servise sorduktan sonra bi daha ugramadim...disaridan siparisle getirttim yada hurdacilardan buldum.. ama bu kisisel bir tercih tabi...

teriosun arazi yetenekleri guzel, surusu eglenceli bir arac; guzel yanlarini fazla anlatmama gerek yok forumda zaten herkes bahsediyor... zira bende forumdaki yazilardan cok fazlaca etkilenerek aldim teriosumu..
ben biraz beni memnun etmeyen ozelliklerinden bahsetmek istiyorum.. ki.. forumda nedense pek soz edilmiyor..

1- Aractan ic hacim olarak cok fazla beklentiniz olmasin' binek araclarin cogundan dar... broadwaylerden genis degil.. ancak yuksek.

2- Suspansiyon olarak tam bir arazi araci... sert bir suspansiyona sahip... en ufak kasisten gecerken dahi zip zip zipliyor. hamile birisi araciniza binerse cok dikkatli kullanmaniz gerekir. o derece

3- Motor ve diferansiyel sesini saatte 90-100 km den sonra iceri cok aliyor...japonlarin cogu boyle ama terios biraz daha fazla gurultulu gibi.. uzun yolda oldukca yorucu

4- En onemlisi: Otomatik vites performans olarak cok zayif. oncelikle 4 vites otomatigi var. bu nedenlede yakit sarfiyati cok fazla oluyor. lpg yi 1.62 den alirken km de 220 den asagi dusmuyor.. aracimin motoru bakimli ve butun ayarlarinin tam olmasina ramen... motor kucuk oldugu icin surekli yuksek devirlerde calisiyor.. en kotusu yokusu gordumu cekmiyor.. vites dusuruyor... bas bas bagiriyor.. yokuslarda diger arabalar yaninizdan hizla gecerken siz arabayi aldiginiza pisman oluyorsunuz///
1 tonluk ve 1.3 motor arac (otomatik) yokusta cekmiyor arkadasim.. en cok da bu beni fitil ediyor... belki duz vites terioslar boyle degildir bilmiyorum ama... otomatik terios 1 bu konuda tam bir facia (benim gorusum)

5- forumda bazi arkadaslar kadran 180 deyken resim felan cekmisler.. o arkadaslar aklini peynir ekmekle yemisler birakin 180i bu aracla saatte 110 km hizdan sonra guven hissi kayboluyor... yani bu arabadan surat felan beklemeyin... ideal hizi saate 80-90 km.. bundan sonra havalaniyor yerden...

terios sahibi olmadan evvel hep imrenerek bakardim, disaridan cok cekici ve sempatik gelirdi... gorunus olarak hala oyle... ama yukarida bahsettigim nedenlerden ozellikle yokusta cekmeme probleminden dolayi 3 gun once arabami sattim... ve artik hic gozum yok.. ha meraketmeyin buyuk sehirlerde ikinci eli oldukca iyi.. arac kendini satiyor... satmaya karar verip pazara goturdugum gun zarar etmeden sattim. elinizde kalmaz. meraklisi cok..
akilonya

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen conkbayiri tarih 20 Ağu 2010, 09:35

Olumsuz noktaları belirttiğiniz için teşekkür ederim. Yüksekliğinden dolayı eşimin daha rahat kullanabileceği ve benimde hafif arazi koşullarında gezinti yapabileceğim en ekonomik araç sanırım bu. İlk olarak Jimny düşündüm fakat aracın içinde tünemiş gibi durunca vazgeçtim. Bu hafta Ankaraya gideceğiz eğer orada uygun fiyata istediğimiz gibi bir Terios bulabilirsek almayı planlıyoruz. Belki bende daha sonra pişman olacağım ama sanırım deneyeceğim. Bir soru daha Teriosun kaza anıda güvenliği hakkında bilgisi olan varmı?
conkbayiri

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 20 Ağu 2010, 12:28

Sitemize kayıtlı yüzü aşkın Terios kullanıcısı bugüne kadar sadece memnuniyet belirten şeyler yazdıysa, memnun olma olasılığınız muhtemelen %90'ın üzerindedir :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 20 Ağu 2010, 12:40

akilonya yazdı:teriosun arazi yetenekleri guzel, surusu eglenceli bir arac; guzel yanlarini fazla anlatmama gerek yok forumda zaten herkes bahsediyor... zira bende forumdaki yazilardan cok fazlaca etkilenerek aldim teriosumu..
ben biraz beni memnun etmeyen ozelliklerinden bahsetmek istiyorum.. ki.. forumda nedense pek soz edilmiyor..

Bu cümle içindeki "Nedense" kelimesi benim için başlı başına gücenme sebebidir. Neye dayanarak sitenin içeriğinin taraflı olabileceğini ima ediyorsunuz?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen akilonya tarih 20 Ağu 2010, 16:58

Umut bey sizi yada baska bir forum uyesini gucendirmek degildi maksadim.. zaten yazdiklarim kisisel de degil..

"Nedense" dememin sebebi aslinda nedenini bilmedigimden degil.. haklisiniz tabiki bir ima soz konusu...

Daihatsu forumunda, daihatsu kullanicilarinin olusturdugu bir topluluk icerisinde dogal olarak kimse kendi arabasi hakkinda olumsuz yorumlar yapmayacaktir... kabul edelim ki millet olarak boyleyiz, En kral araba yenisini alana kadar kendi arabamizdir. Zira Web uzerinde bircok arabanin kullanici forumlari ve team leri var, hic bir kullanici kendi arabasini yermez bu forumlarda... Ayni bu forum gibi.. ama diger markalarin forumlarinda daha fazla ariza ve sorunlarla ilgili baslik bulmaniz mumkun. :) bu konuda haksizlik etmemek lazim... Zaten bende Sattigim terios arac hakkinda ariza vs. gibi problemlerden degil aracin dogasindan kaynaklanan ve beni rahatsiz eden yonlerini aktardim. Basligi acan arkadas da otomatik terios alacagi icin bende kendisine tecrubelerimi aktardim... (bu arada belki biraz icimi dokmus olabilirim :) )
istemeden kirdigim ve uzdugum herkesten ozur dilerim.
akilonya

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 20 Ağu 2010, 17:34

Peki sayın akilonya birbirimizi anladığımız müddetçe sorun yok :) gücenmem geçti.

Birkaç soru yönetleyim size müsadenizle: Terios'unuzu ne kadar süre kullandınız? Hiç arıza yaptı mı? Yolda kaldınız mı? Yedek parçaya ihtiyacınız oldu mu?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen akilonya tarih 22 Ağu 2010, 22:21

üstad araca 3 ay kadar bindim belki biraz daha fazladır. aslında otomatik olmasaydı büyük ihtimal hala biniyor olurdum. Bakın aracı bingölden aldım ceyhana uğrayarak ankaraya yaklaşık 1500 km yol geldim .. sorunsuz sadece benzin doldurarak...(bezinle bu arada uzun yolda 33tl / km de yakıyor)
aracın arka amortisorlerini ve sağ sol tablalarını keyfe keder değiştirdim.. başkada masraf etmedim...
ha bir de lpg taktırdım. tablaların tanesini 110 liradan getirttim.

zaten üstteki yazımda da aracın sağlamlığı konusunda hiç bir şikayetim olmadı... gerçekten tabiri yerindeyse taş gibi araba... benim yaptığım masraflar sırf kendi takıntılarımdan kaynaklandı.. yapılmasada olur şeyler.. şöyle söyliim yazın en sicak günlerinde en ufak bir hararet ibaresi görmedim... gösterge yarıdan yokarıya çıkmaadı hiç
akilonya

Mesajgönderen CST tarih 23 Ağu 2010, 14:37

1.90 boyumdan ötürü iç mekanın darlığından bende şikayetçiydim. Esasen bana ufak arabalar daha hoş geliyor. Ama size şunu söyleyebilirim mini cooper'dan daha geniş :) koltukta dik oturmama rağmen en arkada kullanıyorum. Manuel vites olduğundan yukarıdaki sorunları yaşamadım açıkçası yokuşta ve benzin olayında. Bana göre iç mekan çok dert edilecek bir şey değil evli ve çocuklu değilseniz tabi :)) bence tek sorunu biraz iç mekanın konforsuz olması ama daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bir iki ufak masrafla bu sorunuda belli oranda ortadan kaldırabiliyorsunuz
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen conkbayiri tarih 23 Ağu 2010, 17:02

hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Pazar günü Ankara oto pazarında binlerce araç arasında bir tane bile Terios bulamadım :( İnternetteki sitelerde ise Ankaradaki araçlar ile diğer iller arasında fiyat olarak ciddi fark bulunuyor. Bu yüzden sanırım başka illerde arayacağım. (Ankarada 2004 model otomatik lpg li temiz bir Terios için 24000 tl istendi. Dudağım uçukladı:) )
conkbayiri

Mesajgönderen CST tarih 24 Ağu 2010, 09:32

Araba alacaksanız İstanbul'dan alacaksınız. İstanbul dışındaki illerde araç sayısı az olduğu için çok fazla fiyat çekiyorlar. Benim daha önce sattığım 3 aracımı alanlar hep istanbul dışından gelip aldılar. Çok uçuk bir fiyat istenmiş gerçekten. Bence istanbul ilanlarına bakın. Bir otobüsle burdasınız nasılsa ama dediğim gibi plaka sorgulamayı yaptırmayı unutmayın.
Kullanıcı avatarı
CST

Mesajgönderen riogrande tarih 30 Ağu 2010, 21:30

1. Canakkalede yasıyorum aracım terios 2005 otomatik gri renk. Size her konuda seve seve yardım ederim.yanlız bayramdan sonra uygunum.suanda yurtdışındayım.terios dar fakat uzun bir araçtır.özellikle şehirici performansı cok iyidir.yokuş cıkarken 2700 devirinin altında iseniz performansı zayıftır.fakat arkadasın dedigi gibi bayılma cok yoktur.kaldı ki 1 tonluk 1200 cc bir aractan bahsediyoruz.ses beni hic rahatsız etmedi.canakkalede bulunan 1.nesil teriosların cogunu tanıyorum.hic birinden kötü bir laf duymadım.bayanlar icin cok ideal bir araçtır.toyata yaristen alınma motor vardır üzerinde.dar olmasına bende katılıyorum.ama zaten daihatsu ufak araba konusunda japonyada bir numaradır.japonyada bulunmus biri olarak caddedeki aracların %80 i ufak araclardır.daihatsular japonyada cok sevilen araclardır.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Sonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir