Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

TİCARİ TAKSİ MATERİA OLUR MU ?

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

TİCARİ TAKSİ MATERİA OLUR MU ?

MesajOkan1907, 14 Mar 2010, 00:04

Arkadaşlar merhaba.
Ben ticari taksiye koyacak değişik bir araba ararken birden bu Materia geldi aklıma : ))
Honda Civic,Mitsubishi Lancer derken buraya kadar geldim işte.Değişik birşey olsun istiyorum,radikal..Albea,Era vs koymayı hiç düşünmedim.Şimdi Ben bu Sizin (Sizin yalnız : )) ) Materia'yı taksi yapsam nasıl olur ? Bizim arabalar yani ticari taksiler günlük min 250 max 400 km yol yapıyorlar.Yani ay'lık ortalama 15000 km yapıyor.Yıllık 150.000-180.000 km arasında..Bu araç dayanıklı mı ? Bana çok masraflı gelir mi ? Arıza durumları nasıl ? Parça fiyatları vs vs vs kısacası her türlü açıdan bilgi sahibi olmak istiyorum.Malum ekmek kapımız Bizim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Okan1907

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: TİCARİ TAKSİ MATERİA OLUR MU ?

MesajUmut-Gultekin, 14 Mar 2010, 12:22

Parça fiyatı konusunda Türkiye'de üretilen araçlarla mukayese etmemeniz lazım. İthal araçların tamamına yakınının parçaları pahalı denebilecek seviyede ama şu var: Daihatsu'lar durduk yere arıza yapmaz ayrıca bilinen bir sorunları da yok. Bu bakımdan kaskosunu yaptırıp binerseniz ve bakımlarını da aksatmazsanız, bence özellikle iç hacim avantajıyla LPG'li bir Materia harika bir taksi olur :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajFaTiH, 14 Mar 2010, 19:59

Taksi müşterilerinin farklı araçları daha çok tercih ettiklerine; binmek istediklerine dair bizatihi şahit olduğum deneyimler mevcut.Bu açıdan Materia yı da gözönünde bulundurmanız akıllıca bence de..
Gerek Materia ların gerekse diğer Daihatsu ların bilinen kronik bir arızası yok bundan emin olabilirsiniz..Ama şu varki alacaksanız otomatik almanızı tavsiye ederim..Bence Daihatsu lar şanzıman olarak otomatikte daha başarılılar..
Yedek parça olayına gelince; hava filtresi-yağ filtresi gibi parçaları haricinde hiç bir parçasının muhtemelen yan sanayisini bulamazsınız!! Yani kaskosuz binecekseniz Materia almayın derim..! Ama öyle "Japonya dan parça bekleyeceksiniz şu kadar süre" diye bir şeyde kesinlikle yok! Ben 5 yıllık Daihatsu maceram boyunca özellikle 99 üstü yapımlı Daihatsu lar için hiç böyle bir şey duymadım..Daihatsu Tr nin her parçadan eminim stoğu vardır!!

Durum bundan ibaret; dilerim gönlünüze gelir; bir Materia bulur alırsınız da biz de müşteriniz oluruz! :wink: :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajbailiwick, 15 Mar 2010, 03:23

Parça bekleme diye bir olay ben de yaşamadım yaşayan da görmedim Daihatsuda.
bailiwick

Mesajuydumarket, 16 Mar 2010, 02:31

hem daha önceleri taksicilik yapmış biri olarak hemde daihatsu kullanıcısı olarak hiç tavsiye etmem. bence böyle bir şeye hiç gerek yok.yeni çıkan geniş doblolardan alın hayırlı işleriniz olsun....
yazdıklarımızla boşuboşuna daihatsu düşmanı yapmayalım sizi.....ne kadar radikal düşünürseniz düşünün taksi olayında maksat para kazanmaktır.yok ben zevk için bu işi yapıyorum para ikinci plan derseniz yada bir otel durağına kayıtlı iseniz ve bunun gibi bizim bilmediğimiz nrmal taksilerden farklı bir sisteminiz varsa tekrar konuşalım....bir yıl sonra 180.000 km deki materia yı kime satacaksınız.hem paranıza hem arabaya yazık.....
uydumarket

Model: Cuore

MesajSonCuoreci, 16 Mar 2010, 11:18

Valla ben yolda yürürken, karşıdan bana doğru gelen sarı renkli bir materia görsem hiç düşünmem; el eder durdururum taksi ihtiyacım olmasa bile :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 16 Mar 2010, 12:35

SonCuoreci yazdı:Valla ben yolda yürürken, karşıdan bana doğru gelen sarı renkli bir materia görsem hiç düşünmem; el eder durdururum taksi ihtiyacım olmasa bile :)

Aynen 8)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajOkan1907, 16 Mar 2010, 18:51

Umut-Gultekin yazdı:Parça fiyatı konusunda Türkiye'de üretilen araçlarla mukayese etmemeniz lazım. İthal araçların tamamına yakınının parçaları pahalı denebilecek seviyede ama şu var: Daihatsu'lar durduk yere arıza yapmaz ayrıca bilinen bir sorunları da yok. Bu bakımdan kaskosunu yaptırıp binerseniz ve bakımlarını da aksatmazsanız, bence özellikle iç hacim avantajıyla LPG'li bir Materia harika bir taksi olur :)

Parça fiyatlarını aşağı-yukarı tahmin edebiliyorum.Lakin Bizim işte önemli olan filtrelerin fiyatları.Malum 2 ay da yaklaşık 3 kez yağlamaya giriyoruz.Kasko olayını zaten yapıcam kesinlikle.Bizim Trafik sigortaları dahi 1500 TL. Kaskoları tahmin edin artık lakin böyle bir araç yaparsam kasko her ne pahasına olursa olsun yapıcam muhakkak.
Okan1907

MesajOkan1907, 16 Mar 2010, 18:55

FaTiH yazdı:Taksi müşterilerinin farklı araçları daha çok tercih ettiklerine; binmek istediklerine dair bizatihi şahit olduğum deneyimler mevcut.Bu açıdan Materia yı da gözönünde bulundurmanız akıllıca bence de..
Gerek Materia ların gerekse diğer Daihatsu ların bilinen kronik bir arızası yok bundan emin olabilirsiniz..Ama şu varki alacaksanız otomatik almanızı tavsiye ederim..Bence Daihatsu lar şanzıman olarak otomatikte daha başarılılar..
Yedek parça olayına gelince; hava filtresi-yağ filtresi gibi parçaları haricinde hiç bir parçasının muhtemelen yan sanayisini bulamazsınız!! Yani kaskosuz binecekseniz Materia almayın derim..! Ama öyle "Japonya dan parça bekleyeceksiniz şu kadar süre" diye bir şeyde kesinlikle yok! Ben 5 yıllık Daihatsu maceram boyunca özellikle 99 üstü yapımlı Daihatsu lar için hiç böyle bir şey duymadım..Daihatsu Tr nin her parçadan eminim stoğu vardır!!

Durum bundan ibaret; dilerim gönlünüze gelir; bir Materia bulur alırsınız da biz de müşteriniz oluruz! :wink: :D

Biraderim doğru söylüyorsun ve Bende çok isterim otomatik olmasını şu istanbul trafiğinde lakin otomatik de yakıt sarfiyatı artıyor malum.Hadi Benim için sorun değil ama Ben öğlen saatlerinde 13:00 gibi şoför arkadaşa veriyorum.Benim için belki sorun değil 20 krş fazla yakması ama O'nun için sorun olur.Ama cesaret aldım mesajlardan,gazlayın Beni koyayım şu arabayı : )))
Okan1907

MesajOkan1907, 16 Mar 2010, 19:00

uydumarket yazdı:hem daha önceleri taksicilik yapmış biri olarak hemde daihatsu kullanıcısı olarak hiç tavsiye etmem. bence böyle bir şeye hiç gerek yok.yeni çıkan geniş doblolardan alın hayırlı işleriniz olsun....
yazdıklarımızla boşuboşuna daihatsu düşmanı yapmayalım sizi.....ne kadar radikal düşünürseniz düşünün taksi olayında maksat para kazanmaktır.yok ben zevk için bu işi yapıyorum para ikinci plan derseniz yada bir otel durağına kayıtlı iseniz ve bunun gibi bizim bilmediğimiz nrmal taksilerden farklı bir sisteminiz varsa tekrar konuşalım....bir yıl sonra 180.000 km deki materia yı kime satacaksınız.hem paranıza hem arabaya yazık.....

Önceleri taksiclik yaptığın için bilirsin ki,Bizim taksiden hangi araba çıkarsa çıksın galeriye verdiğinde aynı para ediyor : )) Hyundai Era da olsa Clio da olsa Megane de olsa 300 Bini geçip rengi sarı olunca 8-10 Bin lira veriyorlar.Benim araba 2007 ve 300 Binde.Ben sıfır alıp koymuştum taksiye.Galerinin verdiği para 10 Bin Lira.Ben Materia için 3 yıl Beni takside idare eder diye düşünüyorum,etmez mi ? Ne de olsa Japon..Hyundai den sağlamdır diye düşünüyorum.Umarım doğru düşünüyorumdur.3 yıl sonra takside ki arabayı değiştirirken Materia'yı yine eski rengine çevirir,özelde binerim.Modası kolay geçecek bir kasası yok.Hyundai' de aynı yapıcam şimdi.İlk rengine boyatıp binicem sağa sola giderken.10 Bin liraya galeriye vermekten mantıklı Bence.Ya da bir eşe dosta satarım ne bileyim.
Okan1907

MesajOkan1907, 16 Mar 2010, 19:01

Umut-Gultekin yazdı:
SonCuoreci yazdı:Valla ben yolda yürürken, karşıdan bana doğru gelen sarı renkli bir materia görsem hiç düşünmem; el eder durdururum taksi ihtiyacım olmasa bile :)

Aynen 8)

Hele bir yapayım da binmeyin,O zaman görüşürüz : )))
Okan1907

MesajUmut-Gultekin, 16 Mar 2010, 19:36

Siz yapın da biz müşteriler hazır sırada bekliyoruz :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajfcpasa, 16 Mar 2010, 20:49

uydumarket yazdı:hem daha önceleri taksicilik yapmış biri olarak hemde daihatsu kullanıcısı olarak hiç tavsiye etmem. bence böyle bir şeye hiç gerek yok.yeni çıkan geniş doblolardan alın hayırlı işleriniz olsun....

ya arkadaşlar bende fikrimi beyan etmek istiyorum..

alıntı yaptığım uydu market arkadaşımın yazdıkları bence çok doğru .......kelimesi kelimesine altına imzamı atarım yeni doblolar harika bu işiçin biçilmiş kaftan..
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

MesajFaTiH, 16 Mar 2010, 21:42

Okan1907 yazdı:Parça fiyatlarını aşağı-yukarı tahmin edebiliyorum.Lakin Bizim işte önemli olan filtrelerin fiyatları.Malum 2 ay da yaklaşık 3 kez yağlamaya giriyoruz.Kasko olayını zaten yapıcam kesinlikle.Bizim Trafik sigortaları dahi 1500 TL. Kaskoları tahmin edin artık lakin böyle bir araç yaparsam kasko her ne pahasına olursa olsun yapıcam muhakkak.

Filtre,buji gibi beylik parçalar pahalı değil emin olabilirsiniz..Yetkili servisde Made in Japan orjinal yedek parçalar; 1ay kadar önceydi; yağ filtresini en son 13 TL den almıştım zannedersem; hava filtresine de 25 tl. verdim..Bujileri de tanesi 9 TL ye aldım..Yağ olarak da kendi Konya dayken alışveriş yaptığım yağcımdan 40 TL ye 5W-30 tam sentetik yağımı aldım koydurdum geziyorum.. :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajuydumarket, 17 Mar 2010, 00:18

Okan1907 yazdı:

Önceleri taksiclik yaptığın için bilirsin ki,Bizim taksiden hangi araba çıkarsa çıksın galeriye verdiğinde aynı para ediyor : )) Hyundai Era da olsa Clio da olsa Megane de olsa 300 Bini geçip rengi sarı olunca 8-10 Bin lira veriyorlar.Benim araba 2007 ve 300 Binde.Ben sıfır alıp koymuştum taksiye.Galerinin verdiği para 10 Bin Lira.Ben Materia için 3 yıl Beni takside idare eder diye düşünüyorum,etmez mi ? Ne de olsa Japon..Hyundai den sağlamdır diye düşünüyorum.Umarım doğru düşünüyorumdur.3 yıl sonra takside ki arabayı değiştirirken Materia'yı yine eski rengine çevirir,özelde binerim.Modası kolay geçecek bir kasası yok.Hyundai' de aynı yapıcam şimdi.İlk rengine boyatıp binicem sağa sola giderken.10 Bin liraya galeriye vermekten mantıklı Bence.Ya da bir eşe dosta satarım ne bileyim.

madem öyle sizde bu aşka kapılmaya başlamışsınız. o zaman sıfır almayın derim. sıfırı düz vites 34.000 tl
ikinci el düşük km de 20.000-22.000 e bulabilirsiniz. en azından deneyin. daha önce böyle birşey denenmedi ve ilk deneyen siz olursunuz.bilmediğimiz avantaj yada dezavantajlarıda görmüş oluruz.nasıl olsa boyatacaksınız.sarı rengi yok.belki de yeni bir taksi daihatsu akımına başlangıç olursunuz...hayırlı olur inşallah....
uydumarket

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir