Toyota ucuz araç üretiminde Tata ile rekabete hazırlanıyor

Otomotiv Dünyası'ndan Haberler...

Toyota ucuz araç üretiminde Tata ile rekabete hazırlanıyor

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Haz 2008, 13:12

Toyota 11 Nisan 2008'de yaptığı açıklamaya göre, 343 Milyon Dolar'a Hindistan'da kurduğu yeni fabrikası ile Hindistan pazarı için ucuz araçlar üreterek Tata'ya rakip olmayı amaçlıyor. Fabrika üretime 2010 yılında başlayacak ve yılda 100.000 adet araç üretecek. Bu hedefe ulaşmak için de Daihatsu'nun küçük araç üretme konusundaki tecrübelerinden faydalanacaklarını açıklamaya eklemişler. Üretilecek otomobillerin satış fiyatlarının ise 6,900-7,850 dolar arasında olması bekleniyor.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Toyota ucuz araç üretiminde Tata ile rekabete hazırlanıyor

Mesajgönderen Doorman tarih 16 Haz 2008, 22:39

SuperSonic yazdı:Toyota 11 Nisan 2008'de yaptığı açıklamaya göre, 343 Milyon Dolar'a Hindistan'da kurduğu yeni fabrikası ile Hindistan pazarı için ucuz araçlar üreterek Tata'ya rakip olmayı amaçlıyor. Fabrika üretime 2010 yılında başlayacak ve yılda 100.000 adet araç üretecek. Bu hedefe ulaşmak için de Daihatsu'nun küçük araç üretme konusundaki tecrübelerinden faydalanacaklarını açıklamaya eklemişler. Üretilecek otomobillerin satış fiyatlarının ise 6,900-7,850 dolar arasında olması bekleniyor.

Abi ben toyota'nın tata ile rekabet etmek için ürettiği ucuz arabalara binmek istemiyorum. yada bunun için daihatsunun destekleyecek olması açıkcası bende bir sevinç patlaması yaratmıyor. ( Umut lafım sana değil yanlış anlama çoştum gene )
Ben üst sınıf araçlarla rekabet edebilecek kadar konforlu, sağlam, dayanıklı, performanslı arabaları ne zaman üretecekler, yada üretiyorlarsa ne zaman satacaklar onu duymak istiyorum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Haz 2008, 09:17

Doorman yazdı:Abi ben toyota'nın tata ile rekabet etmek için ürettiği ucuz arabalara binmek istemiyorum. yada bunun için daihatsunun destekleyecek olması açıkcası bende bir sevinç patlaması yaratmıyor. ( Umut lafım sana değil yanlış anlama çoştum gene )
Ben üst sınıf araçlarla rekabet edebilecek kadar konforlu, sağlam, dayanıklı, performanslı arabaları ne zaman üretecekler, yada üretiyorlarsa ne zaman satacaklar onu duymak istiyorum.

İyi de, sen diyorsun ki kötü haber olunca yazma :) iyi olunca yaz. İyisi kötüsü ne bulursam yazarım ben :) Hem kötü birşey yok ki, arabaları üreten Toyota... Küçük araç üretiminde maliyet ucuzlatma konusunda Daihatsu'nun deneyiminden yararlanacaklarını söylüyorlar. Yani üretilen araçların markasının Daihatsu olacağına dair birşey yok.

Toyota'nın günümüzdeki uyguladığı marka stratejisine göre üst sınıf lüks araç markası Lexus, spor araçlar üreten-üretecek markası Subaru, küçük ve marjinal araçlar üretecek markası Daihatsu, arada kalan her şey ise Toyota :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Doorman tarih 17 Haz 2008, 11:15

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:Abi ben toyota'nın tata ile rekabet etmek için ürettiği ucuz arabalara binmek istemiyorum. yada bunun için daihatsunun destekleyecek olması açıkcası bende bir sevinç patlaması yaratmıyor. ( Umut lafım sana değil yanlış anlama çoştum gene )

İyi de, sen diyorsun ki kötü haber olunca yazma :) iyi olunca yaz. İyisi kötüsü ne bulursam yazarım ben :) Hem kötü birşey yok ki, arabaları üreten Toyota... Küçük araç üretiminde maliyet ucuzlatma konusunda Daihatsu'nun deneyiminden yararlanacaklarını söylüyorlar. Yani üretilen araçların markasının Daihatsu olacağına dair birşey yok.

Toyota'nın günümüzdeki uyguladığı marka stratejisine göre üst sınıf lüks araç markası Lexus, spor araçlar üreten-üretecek markası Subaru, küçük ve marjinal araçlar üretecek markası Daihatsu, arada kalan her şey ise Toyota :)

Beni birtek sen anladın, sende yanlış anladın! :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Otomotiv Dünyası Genel

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir