Ömer bey triger zinciri normal kullanımda ve bakımları düzgün yapılmış bir araç da kolay kolay değişim gereği duyulmaz yani bir kaç yüzbinleri görebilirsiniz.Hatta milyon diyen duydum,doğrumu bilemem.
Triger zinciri genelde yanındaki parçalarıyla değişir, zinciri, gergisi vs vs.parça toplamı yanlış hatırlamıyorsam 300-400 tl civarında tutuyordu işcilik yerine göre değişir ama 200-300 civarı yazıyorlar genelde motoru indirdikleri için.
Triger zincirini kıran veya koparan duymadım şu ana kadar ama ömrünü uzun tutmak istiyorsanız yağ değişim sürelerini geçirmeyin, araca 5-30 tam sentetik yağ koyun ve motoru fazla kompresyona sokmayın yani sürekli motor freni kullanmayın,bunlar triger zincirinde bollaşmaya neden olabiliyormuş.Bu da size bende olduğu gibi şıkırtı sesi olarak geri döner.
Ben şahsen sık kullanmıyorum aracı o yüzden lpg kullanmıyorum,isterseniz benzinde tüketimi bir görün ondan sonra lpg düşünün, sirion şehirler arası, bir depo ile 600 km civarı gidebiliyor tasarruflu kullanımda 40 lt depo ile.
Şehir içi 450-500 km civarı değişir İstanbul trafiğini bilemem.
Marka olarak da ben taktıracak olsam şu üç markaya yönelirdim Teleflex Gfi,Prins ve Brc.