Triger Zinciri Değişimi ve LPG Hakkında???

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Triger Zinciri Değişimi ve LPG Hakkında???

Mesajgönderen omer_evran tarih 05 Oca 2012, 10:12

Merhaba Arkadaşlar;

Kısmet olursa bende 2005 model bir sirion alarak aranıza katılacağım. Yanlız sormak istediğim şey, bu araçlarda triger zinciri kaç km de değişiyor? Daha önce değiştireniniz oldu mu? Ne kadar masraf çıkarır.

Birde Araca LPG taktırmak istersek hangi markayı önerirsiniz?

Alacağım araç 130.000 de.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
omer_evran

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Triger Zinciri Değişimi ve LPG hakkında Hakkında???

Mesajgönderen vtecmaniaa tarih 05 Oca 2012, 10:27

nette yazmıyomu bişiler? ama çok pahalı bişey değildir diye düşünüyorum

ne zaman alacakınız aracı?
vtecmaniaa

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen omer_evran tarih 05 Oca 2012, 11:42

Dün akşam gidip gördüm anlaştık ve kapora bıraktım. Kısmetse yarın servisede baktırıp expertiz çıkartıp büyük bir sıkıntısı yoksa alım satımı yapmak istiyorum.

Aracın sol şöför kapısı değişmiş, bir kaç kerinde eziği var, bir kaç lokal boyası mevcut. Onun dışında bütün bakımlarını servisinde yaptırdıklarını söylediler. Aracın 2. sahipleri ama aracı 5000 gibi bir km deyken almışlar. İlk sahipleri sayılırlar. Plakasından baktırdığımızda tramerinde 2005 yılına ait fiyatı beli olmayan bir çarpma, 2010 yılına ait 600tl lik bir çarpma ve 2011 10. aya ait 1400tl lik bir çarpma olduğu çıkıyor. Söyledikleri her iki kazadada araba park halindeyken başkalarının çarpması sonucu olmuş. Son kazadaki kapı değişikliğini yetkili servisinde kaskoya yaptırtmışlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 3050/detay

Aracın İlanı bu.
omer_evran

Mesajgönderen vtecmaniaa tarih 05 Oca 2012, 12:05

13750 ye anlaştınız heralde bende görüşmüştüm bu araç için

hayırlı olsun :)
vtecmaniaa

Mesajgönderen serdarsword tarih 05 Oca 2012, 12:39

Ömer bey triger zinciri normal kullanımda ve bakımları düzgün yapılmış bir araç da kolay kolay değişim gereği duyulmaz yani bir kaç yüzbinleri görebilirsiniz.Hatta milyon diyen duydum,doğrumu bilemem. :!:
Triger zinciri genelde yanındaki parçalarıyla değişir, zinciri, gergisi vs vs.parça toplamı yanlış hatırlamıyorsam 300-400 tl civarında tutuyordu işcilik yerine göre değişir ama 200-300 civarı yazıyorlar genelde motoru indirdikleri için.
Triger zincirini kıran veya koparan duymadım şu ana kadar ama ömrünü uzun tutmak istiyorsanız yağ değişim sürelerini geçirmeyin, araca 5-30 tam sentetik yağ koyun ve motoru fazla kompresyona sokmayın yani sürekli motor freni kullanmayın,bunlar triger zincirinde bollaşmaya neden olabiliyormuş.Bu da size bende olduğu gibi şıkırtı sesi olarak geri döner.
Ben şahsen sık kullanmıyorum aracı o yüzden lpg kullanmıyorum,isterseniz benzinde tüketimi bir görün ondan sonra lpg düşünün, sirion şehirler arası, bir depo ile 600 km civarı gidebiliyor tasarruflu kullanımda 40 lt depo ile.
Şehir içi 450-500 km civarı değişir İstanbul trafiğini bilemem.
Marka olarak da ben taktıracak olsam şu üç markaya yönelirdim Teleflex Gfi,Prins ve Brc.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen vtecmaniaa tarih 06 Oca 2012, 00:47

hocam ekspertiz ne kadar alıyolar?

bir de boya değişeni kontrol ediyorlar mı? her servisin değişik kuralları oluyo da merak ettim
vtecmaniaa

Re: Triger Zinciri Değişimi ve LPG Hakkında???

Mesajgönderen argyle tarih 09 Oca 2012, 16:25

Ben geçen Nisan'da Ankara Tecimeroğlu'na 87 TL bayılmıştım. Test sürüşü ve boya kontrol dahil.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen omer_evran tarih 09 Oca 2012, 18:11

Arkadaşlar aracı İstanbul/Pendik teki servise göstererek aldım. Sahibinin söylediklerini serviste öyledi. Bi 20-25 dakika baktılar motoruna kaportasına vs. Arabanın durumu km sine göre normalmiş. Yürüründe motorunda bir şey yok dediler. Trigerdende ses gelene kadar değiştirilmiyor dediler ama henüz triger zinciri değiştirmemişler :S Expertiz için 100tl aldılar. tabi bu sözlü expertiz için. Eğer yazılı ve faturalı isterseniz 150tl+kdv imiş.

Yanlız ben birşey sormak istiyorum. Bizim araçlarımızda Debriyaj balatası kaç km de değişir standart olarak?

Birde yokuşlarla kalkışta biraz gaza fazla yüklenince 1.vitesteyken araba pati çekmek yerine on taraf baya bir sarsılıyor siz bu durumla karşılaştınızmı ?

Bir sorum daha araba yolda giderken direksiyonu titretiyor. Bariz belli oluyor. Hani 100'den sonra titretiyor onu okumuştum ama benimki şu an 50-60 farketmeden titretiyor. Acaba rot ayarlarındanmı yapıyordur.
omer_evran

Mesajgönderen argyle tarih 09 Oca 2012, 18:59

Hayırlı olsun.

Debriyajdan ayağınızı hızlı çekiyorsunuz gibime geliyor, bir yandan da gaza yüklenerek. Kavrama notasını bulun, ondan sonra gaza basın ve bir yandan ayağınızı debriyajdan çekin. Bahsettiğim şekilde kaldırırken gaza fazla yüklenirseniz patinaj yapar.

Direksiyon titremesi yolun "leş gibi"liğine bağlı da olabilir, ön düzen ayarlarından da. Misal benimkinin direksiyonu 120 km/sa hızdan sonra titremeye başlıyor memleket standartlarında sıradan olan (gerçekte bombok) karayolunda, ama otobanda yok titreme. Ön düzene de bakmalıydı aslında servis, adamlar sizi unutmadan bir gidip baktırın aynı yere, birkaç gün içinde. Buna bakmadınız mı, o kadar para verdim, bakın falan deyin.

Hülasa, iyi bir karar verdiniz. Aracınızla ilgili detay verirseniz seviniriz.

NOT: Yukarıdaki ilanda verdiğiniz araç ise, ruhsatta model yılı ne yazıyor?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir