Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

TURBO YÜKSELME

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

TURBO YÜKSELME

Mesajzetem, 20 Haz 2010, 01:38

Selam siteye yeni üye oldum.Uzun zamandır yrv turbo almayı düşünüyorum.Turbo yükseltme nasıl yapılıyor?Motora zararı var mıdır?Motor ömrünü kısaltır mı?Sağlıklı mıdır?...vb.gibi sorular kafamı kurcaladığı için tereddütlü yaklaşmaktayım.Cevaplayabilir misiniz?
zetem

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: TURBO YÜKSELME

Mesajxfreex, 08 Kas 2010, 09:21

iyi günler turbo yükselme derken turbonun devreye girmesinden bahsediyorsunuz sanırım. araç 3000 devirden sonra turboyu açıyor. fabrikasyon bir donanım olduğu için motora zarar vereceğini sanmam. ama turbodan çıkarmazsan da ona da diyecek lafım yok. ..:) turbo açık olmadığında bile tatmin edici bir sürüşü var aracın. 1,3 değil de 1,8 sürüyormuşsunuz gibi. tavsiye ederim.
xfreex

Model: YRV Turbo

MesajUmut-Gultekin, 08 Kas 2010, 10:41

Sanırım daha büyük turbo kullanıp basın yükseltmekten bahsediyorsunuz. Yaparsanız aracın motor ömrünü yiyecektir tabii ki. Yapılmamasında fayda var.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajozgursula, 09 Kas 2010, 14:50

Ben de turbo'yu yükseltmekten kastın turbo'yu büyütmek olduğunu düşünerek yazayım. Fabrika standartlarındaki turbosu ile bile yrv'nin çok iyi olduğunu herkes çok iyi biliyor. Turbo'yu büyütmek yerine yazılım yapılabilir. Turbo'lu araçlarda (dizel veya benzinli) yazılım çok fark ediyor. Ben arkadaşların araçlarına yazılım yapılan araçlarına bindim çok fena olmuşlardı :D Hatta youtube veya nartube diye bir sitede de denk gelmiştim. İstanbul'da YRV turbo ile leon fr ile kalkıyorlardı heralde. Ama o arkadaşımız aracına ne yaptırdı bilmiyorum. Bence en makul seviyelerde aracı kırmayacak, üzmeyecek limitlerde bir yazılım yapılması mantıklı geliyor.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir