Arkadaşlar soğuk bir mart sabahı İstanbul Esenyurt' taki TÜVTÜRK maceramı sizinle paylaşmak istedim...Önce içeri girip kaydımızı yaptırdım ve 136 tl bayıldık sonra dışarı çıkıp adımızın anons edilmesini bekledim.Bu arada aracım sirion 1 otomatik 80000 kmde.Benim bildiğim tek ağır kusuru sol arka amortisör yağ kaçırıyor, takarlarsa bundan takarlar diye kendimi hazırlamışım.Fakat orada öğrendiğim kadarıyla motor nuamarası okunmayan arabalar ağır kusurlu sayılıyormuş, vatandaşı yetkili servisine gönderip oradan yazı falan isteniyormuş bir sürü teferruat.Benim aracın eski muayene belgesine baktım ozaman da bulunamamış bu numara ve hafif kusur denmiş.Haliyle bizi bi telaş sardı hemen kaputu açtım sanki bulacakmışım gibi numarayı aramaya başladım

tabi sonuç hüsran.Hemen maslak'taki tezerler servisi aradım usta sağolsun yerini tarif etti ama o anda bulabilmek imkansız.Çünkü hava filtresi komple sökülüp kafayı motorun içine soktuktan sonra arka tarafta silindir bloğu üzerinde ayna ile görülebiliyormuş.Eyvah dedim şimdi bunu suratsız muayene teknikerine anlatsam bana hadi leeen diyecek dedim ve beklemeye başladım.Sonunda bize sıra geldi aracı teslim ettim.Aracın karizmasından olacak herhalde herkese hort-zort davranan teknikerler benimle ayaküstü muhabbet etmey başladı.Abi kaç para piyasası kaç yakar nasıl kaçar gibi sorular derken kapı kapandı ve aracı diğer taraftan çıkmasını beklemeye koyulduk.Bu arada, camdan kesiyorum eleman arabanın altında eyvah diyorum motor numarasını bulamadı şimdi hapı yuttuk derken aracı teslim ediyorlar biraz bekleyin evrakları vereceğiz diyorlar.Sonucu alıyorum ve gözlerim parlıyor.
1-camlar filmli hafif kusur (aracın kusuru sayılmaz)
2- far ayarı bozuk hafif kusur (farlar xenonlu olduğu için aracın kusuru sayılmaz)
3-egsoz paslı hafif kusur (araç 2005 model o kadar olsun artık)
En çok hoşuma giden de fren değerleri oldu.Her iki aksta da frenlemede sapma değeri %1 çıktı.
Motor numarasına gelince eleman ya numarayı okudu yada arabanın karizmasına hayran kalıp yazmayı unuttu.
Sonuç olarak adamalar yapmış arkadaş 6 yaşında araba ve tek kusuru paslı egsoz