TÜVTÜRK' TEN BİR SİRİON DAHA GEÇTİ

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

TÜVTÜRK' TEN BİR SİRİON DAHA GEÇTİ

Mesajgönderen master tarih 05 Mar 2011, 12:39

Arkadaşlar soğuk bir mart sabahı İstanbul Esenyurt' taki TÜVTÜRK maceramı sizinle paylaşmak istedim...Önce içeri girip kaydımızı yaptırdım ve 136 tl bayıldık sonra dışarı çıkıp adımızın anons edilmesini bekledim.Bu arada aracım sirion 1 otomatik 80000 kmde.Benim bildiğim tek ağır kusuru sol arka amortisör yağ kaçırıyor, takarlarsa bundan takarlar diye kendimi hazırlamışım.Fakat orada öğrendiğim kadarıyla motor nuamarası okunmayan arabalar ağır kusurlu sayılıyormuş, vatandaşı yetkili servisine gönderip oradan yazı falan isteniyormuş bir sürü teferruat.Benim aracın eski muayene belgesine baktım ozaman da bulunamamış bu numara ve hafif kusur denmiş.Haliyle bizi bi telaş sardı hemen kaputu açtım sanki bulacakmışım gibi numarayı aramaya başladım :( tabi sonuç hüsran.Hemen maslak'taki tezerler servisi aradım usta sağolsun yerini tarif etti ama o anda bulabilmek imkansız.Çünkü hava filtresi komple sökülüp kafayı motorun içine soktuktan sonra arka tarafta silindir bloğu üzerinde ayna ile görülebiliyormuş.Eyvah dedim şimdi bunu suratsız muayene teknikerine anlatsam bana hadi leeen diyecek dedim ve beklemeye başladım.Sonunda bize sıra geldi aracı teslim ettim.Aracın karizmasından olacak herhalde herkese hort-zort davranan teknikerler benimle ayaküstü muhabbet etmey başladı.Abi kaç para piyasası kaç yakar nasıl kaçar gibi sorular derken kapı kapandı ve aracı diğer taraftan çıkmasını beklemeye koyulduk.Bu arada, camdan kesiyorum eleman arabanın altında eyvah diyorum motor numarasını bulamadı şimdi hapı yuttuk derken aracı teslim ediyorlar biraz bekleyin evrakları vereceğiz diyorlar.Sonucu alıyorum ve gözlerim parlıyor.
1-camlar filmli hafif kusur (aracın kusuru sayılmaz) :D
2- far ayarı bozuk hafif kusur (farlar xenonlu olduğu için aracın kusuru sayılmaz)
3-egsoz paslı hafif kusur (araç 2005 model o kadar olsun artık)

En çok hoşuma giden de fren değerleri oldu.Her iki aksta da frenlemede sapma değeri %1 çıktı.
Motor numarasına gelince eleman ya numarayı okudu yada arabanın karizmasına hayran kalıp yazmayı unuttu.
Sonuç olarak adamalar yapmış arkadaş 6 yaşında araba ve tek kusuru paslı egsoz
master

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: TÜVTÜRK' TEN BİR SİRİON DAHA GEÇTİ

Mesajgönderen kepir tarih 05 Mar 2011, 14:54

2 yıl rahatsınız artık,hayırlı olsun:)
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen cumhur tarih 05 Mar 2011, 22:32

Haziran'da Dudullu İstasyon'da benim cam filmlerini ağır kusur saydıkları için sökmek zorunda kalmıştım.Şimdi o görevliyi saygıyla (!!!!!!) anıyorum....
Kullanıcı avatarı
cumhur

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 07 Mar 2011, 10:18

Motor numarasının okunmaması ağır kusur değil hafif kusur sayılır. Benim aracım şimdiye kadar iki kere TÜVTÜRK'ten geçti, ikisinde de aynı şey rapora yazıldı. Ağır kusur sayılan şase numarasının okunmamasıdır. Ancak arka amortisörün yağ kaçırmasının kusur listesinde olmaması bence muayene açısından bir eksiklik, tabii araç için de, ihmal etmeyin bence.

TÜVTÜRK'te elemanlarla hiç muhabbetim olmadı ama benzer bir anım egzoz emisyon ölçümünde olmuştu. Elemanın gözleri benim aracın emisyon değerlerinin düşüklüğü karşısında gözleri yuvalarından fırlamıştı. :lol: Temiz bir arabamız var vesselam, tabii 800 küsur kiloluk bir daranın sadece bir kişiyi taşımak için kullanıldığı bir araç ne kadar temiz sayılabilirse!
Gokceaydin

Mesajgönderen master tarih 09 Mar 2011, 13:18

Anladığım kadarıyla TÜVTÜRK'ün ne halt yediği belli değil.Bir istasyonda cam filmine ağır kusur yazıyor diğerinde hafif.Motor numarasına gelince arkadaşım tipo aracı ile muayeneye girdi ve motor numarasından ağır kusur yedi.Zımpara ile temizlendikten sonra belli belirsiz okununca tekrar muayeneye sokuldu ve bu sefer geçti.Ayrıca geçen sefer trafik setini didik didik etmişlerdi bu sefer bakmamışler bile.Demek ki bu işler birazda kontrolü yapanın keyfine kalmış gibi görünüyor.
master

Mesajgönderen argyle tarih 10 May 2012, 14:43

Arkadaşlar,
acil cevaplarsanız memnun olurum:
Muayenem geldi :) ; muayenede çıkan hafif kusur sayısı önemli mi? 2, 3, 4 ne ise, bir sınırı var mı? Atıyorum 5 hafif kusuru bulunan muayeneden geçemez gibi? Konuyu açan arkadaş 3 hafif kusurla geçmiş ama bir sınırı var mı?
LPG sızdırmazlık mecburiyeti kalktı biliyor musunuz bilmiyorum, artık sızdırmazlık raporu olmayan hafif kusurlu olarak geçiyor da, ondan soruyorum, sızdırmazlık raporu almadan muayeneye gideceğim, üstüne bir iki hafif kusurum daha çıksa ne olur acaba diye merak ettim.
Bu hafif kusurlar nereye işleniyor, ruhsata benzer bir muayene kartonu var, oraya mı işleniyor?
Teşekkürler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen efebora06 tarih 10 May 2012, 20:19

benim daha önceki aracımda tam 11 tane hafif kusur çıktı :) dedim ki bir daha ki muayeneye bu kusurları yaptırmazsak ağır kusura dönüşür mü?bu kusuları kayıt ediyormusunuz dedim onlarda HAYIR kayıt imkanımız yok dedi :) sızdırmazlık konusu hala muallak bu konuda birşey diyemem.
efebora06

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 11 May 2012, 10:38

http://www.tuvturk.com.tr/

siteyi bir incele istersen Serdar...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 11 May 2012, 12:35

Onurcuğum incelemiştim, hatta kusurların ve incelemelerin yer aldığı bir Excel tablosu var, onu da indirip tek tek incelemiştim ama hiçbir yerde hafif kusurların sayısının önemine dair birşeye rastlamadım. Gözümden kaçmış da olabilir ama göremedim. :)

Efebora, LPG konusu muallak değil abi, yeni yönetmelik var, o bahsettiğim Tüvtürk Excel tablosunda da yazıyor hafif kusur diye, o tablo da güncellenmiş yani. Bazı muayene istasyonları hala kıllık yapıyorlarmış rapor getirin diye ama bunu belirtirseniz ısrarcı olamazlar, kanun bilen adam karşısında geri adım atıyor çoğu çakal genelde :) .
Rivayete göre Mak. Müh. Odası hükümeti protesto eylemlerinde yer aldığı için hükümet, odanın gelirini kesmek ve mevcut oda yönetiminin değişmesi için bunu yapmış; yönetim değişince tekrar sızdırmazlık mecburiyeti geri gelir düşüncesi genele hakim. İyi olmamış aslında ama sızdırmazlık raporları da ne kadar sağlam idi onu bilmiyorum, burası Türkiye.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen efebora06 tarih 12 May 2012, 00:43

argyle yazdı:Onurcuğum incelemiştim, hatta kusurların ve incelemelerin yer aldığı bir Excel tablosu var, onu da indirip tek tek incelemiştim ama hiçbir yerde hafif kusurların sayısının önemine dair birşeye rastlamadım. Gözümden kaçmış da olabilir ama göremedim. :)

Efebora, LPG konusu muallak değil abi, yeni yönetmelik var, o bahsettiğim Tüvtürk Excel tablosunda da yazıyor hafif kusur diye, o tablo da güncellenmiş yani. Bazı muayene istasyonları hala kıllık yapıyorlarmış rapor getirin diye ama bunu belirtirseniz ısrarcı olamazlar, kanun bilen adam karşısında geri adım atıyor çoğu çakal genelde :) .
Rivayete göre Mak. Müh. Odası hükümeti protesto eylemlerinde yer aldığı için hükümet, odanın gelirini kesmek ve mevcut oda yönetiminin değişmesi için bunu yapmış; yönetim değişince tekrar sızdırmazlık mecburiyeti geri gelir düşüncesi genele hakim. İyi olmamış aslında ama sızdırmazlık raporları da ne kadar sağlam idi onu bilmiyorum, burası Türkiye.

işte muallak dediğim konu burası,kimisi hafif kusur diyor kimisi illa olacak diyor.herkes senin benim gibi bilgili değil.bu muayene ilden ile,doğudan-batıya,kuzeyden-güneye değişmemesi lazım ama burası türkiye yapacak bişi yok :)
efebora06

Mesajgönderen argyle tarih 13 May 2012, 19:22

Hafif kusur olarak geçiyor tabloda. Aradım sordum TüvTurk merkezi, hafif kusur dedi.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir