Uzun far uyarısı ve tuhaf uyarı lambası nedir???

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Uzun far uyarısı ve tuhaf uyarı lambası nedir???

Mesajgönderen eyupuygun tarih 05 Ara 2011, 20:39

Selam arkadaşlar, '91 Applause kullanıyorum ancak merak ettiğim ikişey var; birincisi benim araçta uzun far uyarı lambası lambalar sönük olduğu zaman çok zayıf bi şekilde yanıyor, gece karanlıkta bile zor farkediliyor ama yanıyor çünkü normal farları yanınca sönüyor, bir de sağ alt köşedeki aracın arkasından ışık çıkar gibi olan uyarı lambası nedir ben anlayamadım dün ilk defa yandı. Yardımlarınız için teşekürler.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Uzun far uyarısı ve tuhaf uyarı lambası nedir???

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 06 Ara 2011, 13:39

eyupuygun yazdı:Selam arkadaşlar, '91 Applause kullanıyorum ancak merak ettiğim ikişey var; birincisi benim araçta uzun far uyarı lambası lambalar sönük olduğu zaman çok zayıf bi şekilde yanıyor, gece karanlıkta bile zor farkediliyor ama yanıyor çünkü normal farları yanınca sönüyor, bir de sağ alt köşedeki aracın arkasından ışık çıkar gibi olan uyarı lambası nedir ben anlayamadım dün ilk defa yandı. Yardımlarınız için teşekürler.

Arka sis lambası açık uyarısı olmasın sakın? Gözümde hiçbir şey canlanmadı şimdi sizin tarifinizle. Uyarı işaretinin fotoğrafını çekip koyarsanız yardımcı olabiliriz belki...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Ara 2011, 15:51

Sanki bu konu fi tarihinde konuşulmuştu ve en sonunda stop arıza lambası ya da sis farı açık uyarısı olduğu çıkmıştı ama hangisiydi hatırlayamıyorum :)

Ama ikisinden biri kesin, arabanın arkasına geçip bize de bildirirseniz seviniriz, hangisiymiş :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen eyupuygun tarih 06 Ara 2011, 17:48

...evet bütün kontrolleri yaptım ama herhangi bir arıza yok stoplarda, sinyallerde veya park lambalarında. İlginç, nette baya bir araştırdım Türkçe ve İngilizce; en çok sonuç stop arıza lambası olduğu yönünde ama kesin bir şey yok. Daha detaylı bir bilgi veya sonuç edinirsem hemen paylaşırım. Yardımlarınız ve yorumlarınız için Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen argyle tarih 06 Ara 2011, 19:35

Uzun uyarısının zayıf şekilde yanıyor gibi görünmesi fosforizasyon olabilir (yani fosforlu plastikten olabilir), normal farları yakınca sönüyor dediğiniz de normal farları yakınca gösterge paneli aydınlandığı için o uzun uyarısı gösterge paneli ışığının yanında sönük kalıyor olabilir.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen eyupuygun tarih 07 Ara 2011, 00:36

argyle yazdı:Uzun uyarısının zayıf şekilde yanıyor gibi görünmesi fosforizasyon olabilir (yani fosforlu plastikten olabilir), normal farları yakınca sönüyor dediğiniz de normal farları yakınca gösterge paneli aydınlandığı için o uzun uyarısı gösterge paneli ışığının yanında sönük kalıyor olabilir.
evet hocam aynen dediğin gibi iyice baktım; bi bakıma o ışığı görebiliyorsan hava kararmış demektir lambalarını yak die öle yapmış olabilirler :D
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen argyle tarih 08 Ara 2011, 19:44

Yardımcı olduğuma sevindim.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir