Uzun Yol Yakıt Testi

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Uzun Yol Yakıt Testi

Mesajgönderen cumhur tarih 16 Ağu 2009, 12:06

Bende son zamlardan sonra ciddi olarak lpg'yi düşünmeye başladım.Benzin aldı başını gidiyor.İzinde geçen ay Bulgaristan'a gittim ve benzin fiyatını görünce tekrar halimize acıdım.Bizde 3,34 tl iken orada 2 tl.150 km de 16 tl benzin yaktı araba.Neredeyse Km'de .0,10 tl yani.Bizde böyle olsa kimse lpg kullanmazdı sanırım ama şartlar lpg 'ye doğru sürüklüyor artık.
Lpg'yi hangi şehirde ve bayide yaptırdın acaba ?
Kullanıcı avatarı
cumhur

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ibuhara tarih 17 Ağu 2009, 01:08

cumhur yazdı:Bende son zamlardan sonra ciddi olarak lpg'yi düşünmeye başladım.Benzin aldı başını gidiyor.İzinde geçen ay Bulgaristan'a gittim ve benzin fiyatını görünce tekrar halimize acıdım.Bizde 3,34 tl iken orada 2 tl.150 km de 16 tl benzin yaktı araba.Neredeyse Km'de .0,10 tl yani.Bizde böyle olsa kimse lpg kullanmazdı sanırım ama şartlar lpg 'ye doğru sürüklüyor artık.

Selam

ne yazik ki oyle, LPG taktirmayi dusunuyorsaniz Duzce Dostel daihatsu servisini kullanabilirsiniz, bende 2005 sirion var gerci taktirmayi hic dusunmuyorum, fakat isinize yararsa baglantiya gecebilirsiniz, islerinde cok basarililar.
Yakitla ilgili olarak gecen ay bitki toplama maksatiyla yaklasik 2 haftada 4500 km yaptim, dag tas bayir demeden arac kullandim, Turkiye'nin yarisini gezdim 4x4 kullanmadım fakat boyle birsey olsa gerek, (Biraz sirionu oveyim) performansindan son derece memnun kaldim, yaklasik 1000 tl'lik benzin harcadim 97 oktan ve klima acik kullandim. Buna ilaveten Soguk sicak hava farkindan dolayi on camim catladi, Hizini alamayan bir passat arkamdan vurdu, benim sadece tamponum biraz hasar alirken ve eklenti yerlerinden kırılırken pasatta on panel dagildi ve soldan kaportasi yamuldu, ve halen ben yola devam ettim. halen tamponum degismedi su aralar sigorta sirketleri sanirim yogunlar.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Ağu 2009, 08:32

ibuhara yazdı:Selam

ne yazik ki oyle, LPG taktirmayi dusunuyorsaniz Duzce Dostel daihatsu servisini kullanabilirsiniz, bende 2005 sirion var gerci taktirmayi hic dusunmuyorum, fakat isinize yararsa baglantiya gecebilirsiniz, islerinde cok basarililar.
Yakitla ilgili olarak gecen ay bitki toplama maksatiyla yaklasik 2 haftada 4500 km yaptim, dag tas bayir demeden arac kullandim, Turkiye'nin yarisini gezdim 4x4 kullanmadım fakat boyle birsey olsa gerek, (Biraz sirionu oveyim) performansindan son derece memnun kaldim, yaklasik 1000 tl'lik benzin harcadim 97 oktan ve klima acik kullandim. Buna ilaveten Soguk sicak hava farkindan dolayi on camim catladi, Hizini alamayan bir passat arkamdan vurdu, benim sadece tamponum biraz hasar alirken ve eklenti yerlerinden kırılırken pasatta on panel dagildi ve soldan kaportasi yamuldu, ve halen ben yola devam ettim. halen tamponum degismedi su aralar sigorta sirketleri sanirim yogunlar.

ibuhara ve komando Sirion'un maceraları :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen master tarih 18 Ağu 2009, 00:02

Selam,

LPG kitini istanbul 4.levent oto sanayi'inde şafak otogazda taktırdım.990 tl 10 taksit.
master

Mesajgönderen argyle tarih 09 Ağu 2011, 02:53

cumhur yazdı:Bende son zamlardan sonra ciddi olarak lpg'yi düşünmeye başladım.Benzin aldı başını gidiyor.İzinde geçen ay Bulgaristan'a gittim ve benzin fiyatını görünce tekrar halimize acıdım.Bizde 3,34 tl iken orada 2 tl.150 km de 16 tl benzin yaktı araba.Neredeyse Km'de .0,10 tl yani.Bizde böyle olsa kimse lpg kullanmazdı sanırım ama şartlar lpg 'ye doğru sürüklüyor artık.

Arkadaşın hesabında hata olsa gerek. 100 km'de 10.67 TL'lik benzin yakıyor. Benzin fiyatı 3.34 TL/L alındığında o tarihte (kendi ifadesinden), 100 km'de 3.19 L benzin harcamış olur ki imkansız. Yine kendi ifadesinden, benzin ile km'de 10 kr harcamak da imkansız, nitekim LPG'li arkadaşlar bile o tarihte o rakamları yakalayamamış, 11 kr'ta kalmışlar.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen cumhur tarih 21 Mar 2012, 19:16

argyle yazdı:

Arkadaşın hesabında hata olsa gerek. 100 km'de 10.67 TL'lik benzin yakıyor. Benzin fiyatı 3.34 TL/L alındığında o tarihte (kendi ifadesinden), 100 km'de 3.19 L benzin harcamış olur ki imkansız. Yine kendi ifadesinden, benzin ile km'de 10 kr harcamak da imkansız, nitekim LPG'li arkadaşlar bile o tarihte o rakamları yakalayamamış, 11 kr'ta kalmışlar.

İletinizi şimdi farkettim.Benzini Bulgaristan'dan 2 tl ye aldığımı belirterek bu rakamları verdim.Yani şehirdışı 100 km.de 5.33 lt (km de 0.106 krş) benzin harcamış oluyorum ki benim aracım için uygun bir değerdir.
Kullanıcı avatarı
cumhur

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir