Uzun Yol Yakıt Testi

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Uzun Yol Yakıt Testi

Mesajgönderen hates tarih 17 Kas 2008, 15:15

Arabayı aldım alalı uzun bi yola gitmedim hep şehir içinde kullandım. Bu hafta sonu Ankaraya gitmek nasip oldu, ee gitmisken ufaklık nekadar yakıyor ölçmemek olmaz, Satte ortalama 120 kmh ile 175 kuruş yaktı, ben bu rakama gülerim :)

LPG taktırmaya karar verdim, 1100 YTL ye bi firma ile anşaltım, yarin taktırıyorum, 110 - 115 kuruş yakar diye tahmin ediyorum ama bakalim neler olacak. Mutfağa bile arabayla gidesi geliyor insanın :)

Yalnız performansın düşmesinden korkuyorum, korktuğum başıma gelmez inşallah.
Yeteri kadar nedeniniz varsa herşeyi yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hates

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Uzun Yol Yakıt Testi

Mesajgönderen Sirion gti tarih 17 Kas 2008, 18:11

Lpg de montaj yapan yer çok önemli forumlardan falan araştır yoksa başın çok ağrır.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Doorman tarih 17 Kas 2008, 18:16

Dostum ya servisin referans olacagı bir yere taktır yada taktırma.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen hates tarih 17 Kas 2008, 18:38

Arkadaşlar servise babamın arkadaşının referansıyla gidiyoruz, tanıdıklardan 10 kisiye yakın buraya taktırmıs gayet memnunlar, kendilerini tanımıyorum ama sitelerini inceledim, kurumsal bir firmaya benziyor, bayada bi referansı var.

http://www.candanotogaz.com/
http://www.lpgotogaz.net/
Kullanıcı avatarı
hates

Mesajgönderen Doorman tarih 17 Kas 2008, 21:35

Daha önce hiç Sirion'a LPG takmışlarmı? Yada daha önce hiç bir Daihatsu'ya LPG takmışlarmı? Sirion için ellerinde bir yazılım varmı?
Lpg işinde illaki işini dürüstçe laiki ile yapan insanlar var ama birde Umut'un denk geldikleri var. Senin bulduğun firmaya özgü bahsetmiyorum yanlış anlama ama LPG taktırmak istediğin araç özel bir araç. Benim genelde gördüğüm 1.3 Lt motorlu başka bir aracın yazılımını yükleyip gönderiyorlar. Sonra sende uğraşıp duruyorsun ayar yaptırıcam diye.
İlker abi bahsetmişti sanırsam; LPG taktırdığında adamlar ayar yapıp göndermekte okadar sıkılmışlarki en sonunda 2 saat kadar trafikte kucakta Laptop ayar yapmışlar ta ki İlker abi olur diyene kadar.
İyi düşün iyi araştır dostum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Kas 2008, 21:50

hates yazdı:Arkadaşlar servise babamın arkadaşının referansıyla gidiyoruz, tanıdıklardan 10 kisiye yakın buraya taktırmıs gayet memnunlar, kendilerini tanımıyorum ama sitelerini inceledim, kurumsal bir firmaya benziyor, bayada bi referansı var.

http://www.candanotogaz.com/
http://www.lpgotogaz.net/

Yakın zamanda LPG yüzünden benim başımdan geçenleri bilsen hemen vazgeçerdin. Üstelik de LPG konusunda en bilindik, en kurumsal gözüken şirket ile yaşadım bu sıkıntıları. İsim vermeyeceğim. Bilen arkadaşlardan da vermemelerini rica ediyorum. Merak ediyorsan bana mesaj at, söyleyeyim.

Ben bu Candan Otogaz'ın da bir şubesine gitmiştim. Oradaki yetkili ayaküstü müşteri tavlamaya yönelik birkaç teknik kelam etti ve birkaç da yanlış bilgi verdi. Bunlara hadi neyse demiştim ki bu sefer de fiyat konusunda konuşulurken bir kuruş indirim yapmadı ve aynen şöyle demişti "bu iş öyle yaptım oldu değil valla, yapılacak, sonra kaç kere gelecen, gidecen, daha aşağı paraya eziyetini çekemem".

Yani kısacası LPG işi çok fena şans gerektiriyor. Eğer çok yakın bir tanıdığınız varsa ve kendi arabasına yapar gibi yapacaksa olabilir ama onun dışında tavsiye etmiyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen hates tarih 18 Kas 2008, 11:53

Öneri ve eleştiriler için teşekkürler, araç şuan işlem görüyot LPG takılıyor, gittiğim yer babamın bi arkadaşının samimi tanıdığı olduğu için hizmette kusur etmiyeceklerini umuyorum. Yinede bu hayatta babana bile güvenilmez, inşallah bi sorun ile karşılaşmam... Yüklenen program ile ilgili bi görüşüp burada bilgi vereceğim.

Sitelerinde 1 adet daihatsuya rastladım, sirion a takmışlarmı daha önce bilgim yok.
http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/CAN ... -5480.html

resimdeki gibi aynı şekilde istedme yerine simit tank takılıyor, fotoğraflarını paylaşırım...
Kullanıcı avatarı
hates

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Kas 2008, 11:58

Hayırlısı olsun. Programın ellerinde olacağını sanmıyorum. Ama olmasa da problem değil. Zaten sistem baştan aşağı Plug & Play. Tek yaptıkları aleti bilgisayara bağlayıp rölantide yük bindirip gaz miktarını ayarlamak ve 3 kere gaza basıp yükselen devirde verilen tepkiyi görmek. Bunu yapmak da 30 saniye sürüyor. Sonra o ayarı kaydediyorlar ve gelen aynı arabalara yüklüyorlar. Yeter ki montajda hata yapılmasın, mühim olan o.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen hates tarih 19 Kas 2008, 16:36

Dün akşam aracı teslim aldım henüz test etme ve fotoğraf çekmeye vaktim olmadı en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Test konusunda önerileriniz varsa alabilirim. Test etmem gereken ayar vs. hız...
Kullanıcı avatarı
hates

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Kas 2008, 23:36

hates yazdı:Dün akşam aracı teslim aldım henüz test etme ve fotoğraf çekmeye vaktim olmadı en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Test konusunda önerileriniz varsa alabilirim. Test etmem gereken ayar vs. hız...

İlk depoda çok birşey bekleme. Bende öyle olmuştu. İkinci depodan sonra tüketim ve performansa yönelik bazı şeyler oturuyor. Bunun da sebebi LPG deposuna montajdan sonra bir katkı maddesi koyuyorlar... O yüzden bir iki depo bitirirsen, test sonuçların daha sağlıklı çıkacaktır ;)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen hates tarih 02 Ara 2008, 15:21

Birazda LPG yi test edelim;

2 hafta oldu LPG taktıralı, performans olarak henüz istediğim ayara ulaşamadım ufak tefek sorunlar yaşıyorum. 2 defa ayar yaptırdm tam istediğim sonuç yok. Genel olarak performans ve çekiş gücü azalsa bu beni şuan için rahatsız etmiyor.
Cebimden yiyeceğine biraz hızımı kessin diyorum şuan bununla tatmin oluyorum açıkcası. 1. doldurduğumda bi test yapmadım. 2. Dolumda 1 depo LPG ile Şehir içi 400 KM yol gittim Ortalama 60 YTL ile depo doluyor. Yani KM de 150 kuruş yakmışım. Hafta sonu 3000 KM lik yol gideceğim uzun yoldaki yakıt tüketiminide bayramdan sonra paylaşırım.
Kullanıcı avatarı
hates

Mesajgönderen Sirion gti tarih 04 Ara 2008, 16:21

Ama ortalama rakam vermektense depoyu fulle kaç litre aldı kaçtan aldın yaz kilometreyi bir yere not et lpg bitene kadar kullan bize tam rakam verirsen daha faydalı olabilir.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen feylesof tarih 09 Ağu 2009, 20:01

Son ölçüm 30 lt. 100 tl. 535 km büyük çoğunluğu şehir içi.
feylesof

Mesajgönderen ozgursula tarih 14 Ağu 2009, 13:39

Arkadaşlar ben bu sefer sıkı bir test ettim. Ankara'da opet'den aygaz lpg aldım. Litre fiyatı 1.45. Araçta hiç gaz kalmadığı zaman gittim ve 37,50 liralık gaz aldım 30 litrelik depo var 26 litrede durdu. Arabada 3 kişi vardı, klimayı az kullandım ama tek cam sürekli açıktı. Ortalama 90 kilometrelik bir süratle 380 km yol gittim. Bu da km başına 10 kuruş'un altında yaktı.

Malaya'dan gelirken ise arabada 5 kişi, klima full açıktı. shell'den aldığım gaz litre fiyatı 1.70, yine araçta hiç gaz kalmamıştı 20 tl lik gaz ile 160 km gitti. Bu da km başına 125 kuruş yakmış oldu. Ancak shell'den aldığım gaz'ı Ankara'daki gibi 1.45'e almış olsaydı o yükle ve klima sürekli açık vaziyette 0,107 kuruş yakmış olacaktı.

Ankara/Malatya istikametinde klima az kullanıldığında, araçta 3 kişi olduğunda 100 km'de 6,84 litre lpg, Malatya/Ankara istikametinde klima full açık, araçta 5 kişi ile 7,35 litre lpg yakmışım. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
ozgursula

Mesajgönderen master tarih 15 Ağu 2009, 15:14

Arkadaşlar ben 2005 model sirion otomatik sahibiyim 1 hafta önce 990 ytl 10 taksit atiker sıralı sistem taktırdım.43 lt. lik simit tank takıldı.İlk dolumda 66 tl ile fullendi.yaklalşık 39 litre aldı.Arabamı gaz bitene kadar kullandım ve 520. km de gaz bitti.Bunun yarısı şehir içi yarısı şehir dışı diyebilirim.Yani karmada 7.5 litre gaz tükettim klimayı da arasıra kullandım.7.5 x 1.70=12.75 yani km'de 127.5 kuruş yakmısım.Bu ilk depoda bana baya tatminkar geldi.2000km sonra tekrar ayar yapılacak ozaman belki 125 kuruşu yakalarız.
master

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir