Vergi indirimi!

Otomotiv Dünyası'ndan Haberler...

Vergi indirimi!

Mesajgönderen FaTiH tarih 16 Mar 2009, 12:34

Evet arkadaşlar bugün itibariyle geçerli olan, piyasayı canlandırma amaçlı olan vergi indirimi en çok da 1,6 dan küçük hacimli motorlarla piyasada tutunmaya çalışan, bu noktaya ağırlık veren markalara yarayacak gibi gözüküyor!Bu anlamda da markamıza yaradı tabii!!Buna göre

Motor silindir hacmi 1600 e kadar olanlar da %37 olan vergi %18 e inerken;
Motor silindir hacmi 1600 ü geçen fakat 2000 i geçmeyenler de %60 olan vergi %54 e;
Motor silindir hacmi 2000 i geçenler de ise %84 olan vergi, %80 e indi!!

Daihatsu nun resmi Türkiye sitesinde ise fiyat listesi link.ine tıklandığı vakit şu sıralar güncelleme olduğu görülüyor!!Eğer şirketler bu indirimi fırsat bilip fiyat artırmaya gitmezlerse bu durumda özellikle 1600 e kadar ki motor seçenekleriyle donatılmış araçlarda minimum 3000 TL civarında indirim bekleniyor!!

Bu arada unutmadan, şu anki açıklamalar çerçevesinde bu indirim yanlızca 15 Haziran 2009'a kadar geçerli olacak!!!Hesabını güzel yapanlar için sıfır araç almanın tam zamanı gibi gözüküyor!!!Hadi hayırlısı bakalım!!!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Vergi indirimi!

Mesajgönderen basdogan tarih 16 Mar 2009, 22:54

EVET BİZDEDE İNDİRİM OLDU AZ ÖNCE BAKTIM.
BU İNDİRİMLERLE NE KADAR HAREKET OLUR ZAMAN GÖSTERİR.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 17 Mar 2009, 14:06

Çoğu marka zaten yılbaşından bu yana baya zam yapmışlardı(Euro artışı nedeniyle). Bu artışlar ortadan kalkmış oldu. Ben de aracı yenilesem mi diye düşünmedim değil. Takasta sirion için ne teklif edecekler gidip bir konuşacağım.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 17 Mar 2009, 14:16

1,5 Sporty cidden düşünülebilir bu şartlarda 23990 TL fiyatıyla!! Ama işte eldekini güzel bir fiyata çıkarabilmek mesele!!! :roll:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Mar 2009, 17:22

YağmurAdam yazdı:Çoğu marka zaten yılbaşından bu yana baya zam yapmışlardı(Euro artışı nedeniyle). Bu artışlar ortadan kalkmış oldu. Ben de aracı yenilesem mi diye düşünmedim değil. Takasta sirion için ne teklif edecekler gidip bir konuşacağım.

Benim için de konuşsana Materia Gold Otomatik için :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 19 Mar 2009, 13:01

Evvelki gün yurtçapında dağıtılan önemli bir gazetede Ali Haydar Bozkurt un konuyla ilgili bir paragraflık açıklamasını okudum;ÖTV indirimini araçlara birebir yansıttıklarından bahsediyordu..

" ÖTV indiriminin tamamını fiyatlarımıza yansıttık. Bu da 6 bin 250 TL'ye varan indirimlere ulaşmamızı sağladı. Arabaya ihtiyacı olan ya da değiştirmekte kararsız kalan tüketiciler vakit kaybetmemeli. "

Markamıza bu anlamda sonsuz teşekkürler! Takip ettiğim bazı markalarda gördüm ki bu indirimi fırsat bilip Bindirimden (!) indirim yapmaya çalışan fırsatçı markalar da sözkonusu..!!!!

Dün TRT de dinledim ayrıca, firmaların sundukları yeni fiyatların kontrol altında tutulacağı, fırsat bu fırsat deyip indirimi az yansıtarak kâr marjını artırmaya çalışanlara müdahale edileceği duyurulmuş...

Bu arada son durum fiyat listemizi de paylaşalım: http://www.daihatsu.com.tr/fiyatlistesi.asp
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Dön Otomotiv Dünyası Genel

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir