YAĞ DEĞİŞİMİ

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: YAĞ DEĞİŞİMİ

Mesajgönderen FaTiH tarih 28 Ara 2011, 11:29

daysum yazdı:aracımın kullanım kullavuzu yok yağ değişim zamanı geliyor y.sirion 1.0 aracım için ideal yağ konusunda bilgi verirmisiniz...yorumlara baktım bu konu ile ilgili 10-40 ..5-30...vs rakamlar bayağı kafam karıştı...vereceğiniz bilgiler doğrultusunda kendi yağımı kendim alacağım...

Daysum Sirion 2.nesil 1,0 motorlu aracın için önerilen viskozite 5W-30 dur..Bilgine..
Ankarada yım; Şaşmaz sanayii de uygun fiyata yağ verdiğini bildiğim bir yer var; 1 sene önce yağ olarak Mobil Süper 3000 Formula FE 5W-30 koydurmuştum..Tam sentetik yağ; 4Lt lik kutusunda 50 ya da 55 TL vermiştim!Şimdi de olsun olsun 60 TL olmuştur; şimdiye kadar da sorunsuz kullandım;11000 km.ye yaklaşıyor kullanmaya başlayalı; Bir daha ki haftaya değiştirmeye gideceğim..Demek istediğim fazla para verme!Ve mümkün olduğunca tam sentetik tercih et sende..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 28 Ara 2011, 19:05

Peki sevgili Fatih,
bu tablo hakkında yorum yapabilir misin?

http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7059388

Edge ile Magnatec arasında ne fark var? Hangisini önerirsin? Magnatec 5W-30 80 TL, Edge 5W-30 120 TL idi Metro markette (Magnatec'in kutusunda "tam sentetik" yazıyordu, Edge'de birşey yazmıyordu).
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen daysum tarih 02 Oca 2012, 19:43

bilgileriniz için teşekkürler araç yağı konusunda hiç bilgi sahibi değilken sayenizde bilgi ve tecrübelerimiz artıyor.. :D :D :D tekrar teşekkürler daihatsu ailesi...
daysum

Model: Sirion 2. Nesil

Önceki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir