Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum fakat yajklaşık olarak 2 senedir 1. nesil 2005 sirionum var, genel olarak çok memnunum aracımdan fakat benim sorunum yağ yakma ile ilgili.Aracımı ilk aldığımda 73000 km deydi ve bakımı yeni yapılmıştıeski sahibi tarafından) ben alır almaz hiçbir sorun olmadığı halde araca MOTOR SİLK marka katkı kattım ve 7500 km boyunca kullandım, bu süre içerisinde 1 gram bile eksilme olmadı.Güvendiğim özel servisimde 10/40 yağ kullandık ve yaklaşık olarak 3000 km sonra yaptığım ilk kontrolde eksilemeyi fark ettim ve kabusum başladı. Servislere danıştım orada da tutarsızlıklar gördüm, servisin biri 10/40 shell, diğeri ise numarasını hatılayamıyorum şimdi fakat mobil kullanıyoruz dedi, ben iyice huylandım ve servislere birdaha uğramadım. Aracımı 10000 km dolana kadar yağ ilave edip( yaklaşık olarak 1 lt) kullandım. 2. yağ değiştirme periyodunda özel servisimin tavsiyesi üzerine mobilin yeni çıkardığı 10/60 numaralı yağ eksilten araçlar için olan yağını kullandık ve şu an 89000 bindeyiz ve eksiltme devam ediyor

Ustanın söylediği bazı japonlar yağ seçebiliyor oldu, şimdi sevgili arkadaşlar daha önce başınıza böyle bir olay geldi mi? Gerçekten yağ seçme diye bir olgu var mı bu japonlarda? Shellin araçlar için hazırladığı bir tabloda bizim sirionlar için 0/30 önermiş, acaba bu numara yağ doğrumudur? Neler önerebilirsiniz? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.