YAĞ YAKMA

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

YAĞ YAKMA

Mesajgönderen TÜRKSAMURAİ tarih 11 Eyl 2010, 00:05

Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum fakat yajklaşık olarak 2 senedir 1. nesil 2005 sirionum var, genel olarak çok memnunum aracımdan fakat benim sorunum yağ yakma ile ilgili.Aracımı ilk aldığımda 73000 km deydi ve bakımı yeni yapılmıştıeski sahibi tarafından) ben alır almaz hiçbir sorun olmadığı halde araca MOTOR SİLK marka katkı kattım ve 7500 km boyunca kullandım, bu süre içerisinde 1 gram bile eksilme olmadı.Güvendiğim özel servisimde 10/40 yağ kullandık ve yaklaşık olarak 3000 km sonra yaptığım ilk kontrolde eksilemeyi fark ettim ve kabusum başladı. Servislere danıştım orada da tutarsızlıklar gördüm, servisin biri 10/40 shell, diğeri ise numarasını hatılayamıyorum şimdi fakat mobil kullanıyoruz dedi, ben iyice huylandım ve servislere birdaha uğramadım. Aracımı 10000 km dolana kadar yağ ilave edip( yaklaşık olarak 1 lt) kullandım. 2. yağ değiştirme periyodunda özel servisimin tavsiyesi üzerine mobilin yeni çıkardığı 10/60 numaralı yağ eksilten araçlar için olan yağını kullandık ve şu an 89000 bindeyiz ve eksiltme devam ediyor :( Ustanın söylediği bazı japonlar yağ seçebiliyor oldu, şimdi sevgili arkadaşlar daha önce başınıza böyle bir olay geldi mi? Gerçekten yağ seçme diye bir olgu var mı bu japonlarda? Shellin araçlar için hazırladığı bir tabloda bizim sirionlar için 0/30 önermiş, acaba bu numara yağ doğrumudur? Neler önerebilirsiniz? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
TÜRKSAMURAİ

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: YAĞ YAKMA

Mesajgönderen serdarsword tarih 11 Eyl 2010, 11:18

ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ...KEŞKE ARACINIZ DA SORUN ÇIKINCA DEĞİL DE İKİ SENE ÖNCE ARAMIZA KATILSAYDINIZ :roll: :?:
BEN DE 2004 SİRİON KULLANIYORUM İKİNCİ EL ALMIŞTIM BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ NE MARKA VE KAÇ NUMARA YAĞ KULLANIYORDU BİLMİYORUM AMA BEN ALIR ALMAZ KENDİ SERVİSİN DE CASTROL MAGNETEC 10W-40 İLE DEĞİŞTİRDİM SERVİS ÖNERİSİ BU OLDU TABİ HER SERVİS KENDİNE GÖRE FARKLI MARKA ÖNEREBİLİYOR.
2.YAĞ DEĞİŞTİRMEMDE YİNE CASTROLUN EDGE OLAN TAM SENTETİK 0W-30 YAĞINI ALDIM VE ŞU AN ONU KULLANIYORUM DEĞİŞTİRELİ 1 AY YA OLDU YA OLMADI.ŞİMDİLİK BİR SIKINTIM YOK.
BİZİM ARAÇLARIMIZ DA AĞIRLIKLI OLARAK 10W-40 , 5W-30 ,0W-30 YAĞ TERCİH EDİLİYOR DİYE BİLİYORUM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen feylesof tarih 11 Eyl 2010, 18:44

Merhaba aramıza hoş geldin,

Daha önce 7 sene Corolla GLİ kulandım, yaklaşık 3 senedirde sirion 1. nesil kullanıyorum hiç yağ eksiltme olmadı ben hep yetkili servise giderim yarı sentetik 10W-40 koyuyorlar markasını hatırlamıyorum.
Motor yağmı yakıyor kaçakmı var tespit edebildinizmi? kuzenimin sirion 130 bine yaklaştı hiç eksiltme olmuyor.
feylesof

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Eyl 2010, 19:43

Yağ numaraları biraz da incelik ölçüleridir..Buna göre 5W-30 10W-40 a göre daha incedir..Bizim araçlarımızda tavsiye edilen aralık 5W-30 dur..Fakat aşırı aşınmadan dolayı yağ yakma sorunlarında üstatlar ilk tavsiye olarak bir numara kalın yağa geçin diye öneride bulunurlar..Sonuçta sizin aracınız 10W-40 da bile bir yağ yakma sorunuyla karşı karşıya kalıyorsa burada yağın günahı yoktur; ne yazık ki araçta bir sorun olduğu âşikar..Yağ yakmayı engelleyici; çeşitli yağ firmalarının yağ katkıları bulunmaktadır..Bunları ekleyip yağı da fulleyin; deneyin..Bu arada belki de motor silk bu yağ tüketme olayını engelleyici bir faktör oynamıştır..!!Onu da yeniden deneyin..Daha bir düşünmek istemediğimiz ihtimal ise motor silk den sonra aracın bu hale gelmiş olabileceği..Ama buna pek ihtimal vermiyorum; kaliteli bir katkıdır motor silk..
Dilerim sorun tez zamanda çözülür.. :roll:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen TÜRKSAMURAİ tarih 11 Eyl 2010, 22:34

feylesof yazdı:Merhaba aramıza hoş geldin,

Daha önce 7 sene Corolla GLİ kulandım, yaklaşık 3 senedirde sirion 1. nesil kullanıyorum hiç yağ eksiltme olmadı ben hep yetkili servise giderim yarı sentetik 10W-40 koyuyorlar markasını hatırlamıyorum.
Motor yağmı yakıyor kaçakmı var tespit edebildinizmi? kuzenimin sirion 130 bine yaklaştı hiç eksiltme olmuyor.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim, motorda kaçak yok, fakat benim canımı sıkan olay aracı ilk aldığımda 7500 km kullandım ve hiç eksilme olmadı taa ki ilk değiştirine kadar, birde motor silki aracınızda kullandıktan sonra ilk 4000 kmde yağı değiştirmezseniz 100.000 km'nin üstünde etkisini gösteriyor, fakat benim deli oğlana :evil: tık demedi :D
TÜRKSAMURAİ

Mesajgönderen ozgursula tarih 13 Eyl 2010, 10:46

Çok şükür benim aracımda da öyle bir sorun yok. Ancak ustaların söylediği lpg'li araçlarda ve çok aşırı sıkıştırılan, sürekli yüksek devirli kullanılan araçlarda yağ eksiltme olabiliyormuş. Bunu inanın ben de bilmiyorum ustalar öyle diyor.
ozgursula

Mesajgönderen bfd tarih 13 Eyl 2010, 22:58

pistonlardaki basıncı olçtürün, segmanlarda aşınma olabilir...
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen TÜRKSAMURAİ tarih 14 Eyl 2010, 07:13

Benim aracımda lpgli fakat o yüzden olduğunu sanmam ama genede bir araştırayım
bfd yazdı:pistonlardaki basıncı olçtürün, segmanlarda aşınma olabilir...

nerede ölçtürebilirim?
TÜRKSAMURAİ

Mesajgönderen bfd tarih 18 Eyl 2010, 05:14

her serviste (yetkili -özel) ölçtürebilirsin...
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen anzerli tarih 07 Eki 2010, 20:06

merhaba sevigili sirioncular biraz geç cevap verdim ama olsun muhabette dahil olmak beni mutlu etti. sirionumu alalı 1 yıl oldu yağ markası olarak castrol magnetec kullanıyorum tavsiye ederim. birde aracınız lpg lı ıse castrol lpglı araçları için özel ürettiği castrol gtx lpg serisi yağı var onuda denemeni tavsiye ederim. kazasız belasız mutlu ve huzurlu sürüşler yapmanız dileğiyle tüm dostlara büyüklere marmaristen saygılar selamlar...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Eki 2010, 09:45

Castrol lpg yağı biraz kalın bir yağ. Sanırım eski tip araçları düşünerek bu şekilde bir tercih yapmışlar.

LPG için normal tavsiye edilen 5w-30 yerine 5w-40 kullanmak yeterli olacaktır. Çok sıcak ikllimler dışında 50 ye çıkmak gerekli değil.

Ayrıca tam sentetik yağ tercih etmek de araç için faydalı bildiğim kadarıyla.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir