Yağın İçinde Su

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Yağın İçinde Su

Mesajgönderen rattus41 tarih 29 Eki 2011, 19:26

bende aranıza yeni katılmış bir applause sahibiyim arabayı ilk aldığımda kapak contası yanıktı ve değiştirdim. aldığım günden beri yakıtını ölçüyorum çok çıkıyor (35 kr gibi) gaz ayarı da yapıldı ama değişen bişey yok yine. bir hafta öncede arabanın yağına baktım ve bozulmuş olarak gördüm su girmiş arabanın gidişinde bişey yok motorda normal çalışıyor su hortumlarına baktım şişme yok yeniden conta yandı diyecem ama araba hararet de görmedi ve gitmesi de iyi bunlarda yağ soğutucu varmı acaba bilemiyorum. başına böyle birşey gelen yada niye böyle bişey yaptı fikri olan varmı.
rattus41

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Yağın İçinde Su

Mesajgönderen dunyamars tarih 27 Şub 2012, 03:12

s.a kardeşim. ilk öncelikle bu araba üstten conta değiştirerek düzelmez. saç kadar blok yüzeyinde eğiklik olsa yinede conta yakar. araban conta yakmış yine. sen eğer yine conta değiştirsen yine boşa gider. onun yerine motoru indirip reftefiye yap. reftefiyeci sekmanlarıda kontrol etsin. belki sekmanda yağ kaçırırdır. onlarıda değiştir. reftediyeci ayarlar zaten. ama unutma sakın conta değiştirme boşa gider. arabanın yakıtı eğer rektefiye yaparsan 200 tl ye düşer kış gününde hemde. sıkıntın olursa bana yaz .
dunyamars

Mesajgönderen rattus41 tarih 27 Şub 2012, 15:02

cevabın için sağolasın ama arabayı satmak zorunda kaldım ilk yaptırdığım yere tekrar kapak açtırdım ama iyi bir işçilik çıkmadı ilkinde olduğu gibi bende sadece üst kapağı kontrol ettirip toplattırdım alt tarafı doğru dürüst kontrol bile etmediler dediğin gibi de oldu zaten tekrar conta yaktı hatta bayramda araç yolda kaldı istanbul da bende orada satmak zorunda kaldım maddiyat durumundan ötürü
rattus41

Mesajgönderen dunyamars tarih 08 Mar 2012, 01:34

hayırlısı olsun.
dunyamars

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir