yakıt filtresi

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

yakıt filtresi

Mesajgönderen gky tarih 10 Şub 2009, 13:18

tekrar ben:)siriondan önceki aracım 1.2 opel corsaydı..15000 km de bir yakıt filtresini değiştirirdim..ancak sirionumu 60000 bakıma getirdiğimde servis bana bu araçta yakıt filtresinin HERHALDE olmadığını ve hiçbir periyodik bakımda değişmesinin veya kontrol edilmesinin yer almadığını söyledi..Ben buna inanamadım gerçekten 2006 sirionlarda yakıt filtresi yok mu?
gky

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: yakıt filtresi

Mesajgönderen FaTiH tarih 10 Şub 2009, 14:05

Var olabilir ama ben de 3 yıllık bir eski kasa Sirion kullanıcısı olarak ne herhangi bir kullanıcıdan bu parçayla ilgili bir sıkıntı duydum ne de kendi servis ziyaretlerimde bana buna dair bir şeyden bahsedilmedi!!! Daihatsu farkı diyelim biz buna iyisi mi!! :D 8) Sahi eski aracınıza bakım yaptırırken bu parçanın maliyeti neydi!??Fatura dökümlerinden hatırlayabiliyor musunuz merak ettim de!??

Bu arada bu sorun iyice sizin kafanızı meşgul ediyorsa bir de Daihatsu merkez e mail atarak konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirisiniz!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Doorman tarih 10 Şub 2009, 14:12

Eski kasa sirionlarda yakıt filtresi yoktu. servis ondan söylemiş olabilir yok diye. Yeni kasalarda kullanılan motor aynı olsada yakıt filtresinin varlığını merkez servise sormanız en iyisi.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen gky tarih 10 Şub 2009, 18:31

bundan önce daihatsu merkeze yeni sirionun aksesuarlarının neden ellerinde bulunmadığı hakkında bir mail attım ve cevap alamadım.Yakıt filtresi hakkında da şimdi atacam..corsanın yakıt filtresi hava filtresinin fiyatının iki katına yakın bişi çıkıyodu şimdinin 25-30 lirası yani...Bana cevap veren iki arkadaşta da (doorman ve fatih)eski kasa sirion var..ben 2006 sirionu aldıktan sonra daihatsuyu araştırmaya başladım ve eski sirionun motoruna hayran kaldım..Bu aracın kronik bir sorunu var mı acaba gerçi daihatsuda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama..internetten araştırdığım kadarıyla yalıtımının zayıf olduğunu duydum başka bi sıkıntı da duymadım..
gky

Mesajgönderen e_cool tarih 27 Eyl 2010, 18:11

1 hafta kadar önce servisi aradım ve bakım listelerinin hiç birinde yakıt filtresi ile ilgili bir ibare yer almadığını gördüğümü söyledim.
Servis elemanı arkadaş bana "Yakıt filtresi değişmiyor çünkü deponun içinde" dedi..
e_cool

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir