Yakıt tüketim sayacı yol bilgisayarı

Forum kuralları
Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Re: Yakıt tüketim sayacı yol bilgisayarı

Mesajgönderen Özkan tarih 07 Şub 2012, 19:36

cihazın gelmesi 1 ayı buldu :D bende ümidimi kesmiştim gelmez artık diye düşünüyordum ben sizden 4-5 gün sonra verdim siparişi yanılmıyorsam yakında benimkide gelir o zaman...
Kullanıcı avatarı
Özkan

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Ally_07 tarih 08 Şub 2012, 11:30

Özkan yazdı:cihazın gelmesi 1 ayı buldu :D bende ümidimi kesmiştim gelmez artık diye düşünüyordum ben sizden 4-5 gün sonra verdim siparişi yanılmıyorsam yakında benimkide gelir o zaman...

ya sanırım çindeki yeni yıl tatiline denk geldik :D aynı dönemde başka bir sipariş de verecektim satıcısı "ben 18 ocaktan sonra kargolayabilirim resmi tatil var bizde" gibisinden bi şeyler yazdı, ona bağlıyorum gecikmeyi.. sizinki de gelmek üzeredir.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen Özkan tarih 08 Şub 2012, 18:21

Ally_07 yazdı:
Özkan yazdı:cihazın gelmesi 1 ayı buldu :D bende ümidimi kesmiştim gelmez artık diye düşünüyordum ben sizden 4-5 gün sonra verdim siparişi yanılmıyorsam yakında benimkide gelir o zaman...

ya sanırım çindeki yeni yıl tatiline denk geldik :D aynı dönemde başka bir sipariş de verecektim satıcısı "ben 18 ocaktan sonra kargolayabilirim resmi tatil var bizde" gibisinden bi şeyler yazdı, ona bağlıyorum gecikmeyi.. sizinki de gelmek üzeredir.

evet bugün elime geçti geriye denemek kalıyor :o)
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen BlackEdition tarih 08 Şub 2012, 22:40

Arkadaşlar ne oldu bu konunun devamı? Bende 1. nesil sirion var otomatik. Şu telefonla çalışan cihazdan alsam benim arabada işe yarar mı ne dersiniz? Telefon android destekli cihazda uyar derseniz bende şu işe gireyim.
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 09 Şub 2012, 01:29

BlackEdition yazdı:Arkadaşlar ne oldu bu konunun devamı? Bende 1. nesil sirion var otomatik. Şu telefonla çalışan cihazdan alsam benim arabada işe yarar mı ne dersiniz? Telefon android destekli cihazda uyar derseniz bende şu işe gireyim.

zaten android kullanıyorum ben de.. bu bir kaç msg önce anlattım. henüz YRVde deneyemedim ama Kalosta çalışan YRV'de de çalışır..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen BlackEdition tarih 10 Şub 2012, 01:44

Ally_07 yazdı:
BlackEdition yazdı:Arkadaşlar ne oldu bu konunun devamı? Bende 1. nesil sirion var otomatik. Şu telefonla çalışan cihazdan alsam benim arabada işe yarar mı ne dersiniz? Telefon android destekli cihazda uyar derseniz bende şu işe gireyim.

zaten android kullanıyorum ben de.. bu bir kaç msg önce anlattım. henüz YRVde deneyemedim ama Kalosta çalışan YRV'de de çalışır..

Bende YRV yok ki Sirion var :)
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 10 Şub 2012, 13:26

Soketler aynı arkadaşım, OnBoard Diagnostics (OBD II) soketi.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Ally_07 tarih 11 Şub 2012, 17:29

Sonunda OBD portun yerini buldum :wink: aslında kolaymış ama ben bir türlü göremedim önce:? daha doğrusu benim Kalos'ta çok meydanda bir yerde, YRV'de ise baya gizlemişler (Sirion'daki de aynı yerdeymiş internette öğrendiğim kadarıyla). Aslında daha da iyi olmuş, öyle ele ayağa dolanacak bir yer değil, aleti sürekli takılı tutmak daha rahat, ben Kalos'takinde "acaba biner inerken ayağımla çarpar mıyım" diye düşünüyorum bazen.
Her neyse fotoğrafı da paylaşayım da benden sonrakilere daha kolaylık olsun bulması, nette hiç bir yerde yok gördüğüm kadarıyla. Böylece forumumuzun uluslararası internet alemine de katkısını arttıralım :P :lol:

Asıl önemli konu alet çalışıyor. Çok uzun denemedim ama ara sokaklarda 3-4 dakika dolaştım veriler gayet güzel alınıyor. hatta lt/100 km tüketimi 7,2 çıktı :wink: asıl uzun yolda denemek lazım ama artık yaza inşallah...

YRV_OBD_soket01.jpg

YRV_OBD_soket02.jpg

YRV_OBD_soket03.jpg

YRV_OBD_soket04.jpg

YRV_OBD_soket05.jpg
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen argyle tarih 11 Şub 2012, 18:07

Ally_07 yazdı:olur valla.. her halde 2-3 haftaya elimde olur.. bu arada bu gün mail geldi 10 $'a düşmüş.. :( bilseydim 2 tane alırddım.. noolcak 20 TL. ama akıllı telefon şart, hatta android sistemli olmalı (en azından diğer işletim sistemleri için yazılım var mı bilemiyorum, rastlamadım) düşünen arkadaşlara hatırlatayım.. şu anki lite versiyon yazılım bile benim işimi görecek gibi. bu gün biraz kurcaladım da baya bir fonksiyonu var içinde. ama tabi cihaz henüz gelmediğinden sadece ne var ne yok diye baktım. inşallah umduğum gibi çıkar.. deneyince kritiğini yaparım. hatta buluşup Antalya ekibi olarak yaparız.. yaparız di mi? :D

Ali hayırlı olsun, güzel alet. Sorularımı cevaplarsan ben de edinmek niyetindeyim:
1) Sadece benzin tüketimi mi gösteriyor? Bende LPG var da.
2)Telefonunun markası modeli ne?
3)İşletim sistemi Android kaç?
4)Uygulama yazılımını nereden edindin?
5)Cihazı bağladığında, telefonda okuduğun değerler (en basitinden motor devri mesela) kadranla aynı mı, kıyasladın mı, doğru mu gösteriyor?
6)Bluetooth iletişimi nedeniyle telefonda gösterilen değerlerde bir anlık gecikme yaşanıyor mu?
7)Vaktin olduğu bir ara depoyu fulleyip, bir 25-50 km arası gidip tekrar fulleyip, cihazın gösterdiği tüketim ile kendi hesap ettiğini kıyaslar mısın?
8 )10 Dolar'a düşmüş demişsin, link verir misin?
9)Ödemeyi kredi kartıyla mı yaptın?

Teşekkürler.
Diğer arkadaşların cihazları gelmedi mi henüz ya? Onlar da bir deneyip paylaşsa da en uygun görüneninde karar kılsam (Diyeceksin ki 10 Dolar lan, n'olacak? LPG ölçümü yapabilmesi en önemli kıstasım :) , ayrıca Symbian ve Windows işletim sistemli telefonlarımız var ama Androidli yok, ondan edinmek lazım bir de :) ).
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Ally_07 tarih 12 Şub 2012, 17:41

argyle yazdı:1) Sadece benzin tüketimi mi gösteriyor? Bende LPG var da :) .

Emin değilim kesin bir şey söylemeyeyim ama verileri ECU'den aldığına göre muhtmelen LPG'yi de veriyordur. Ama seni yanıltmayım. Eğer bir LPG'li bir araca denk gelirsem denerim senin için ama etrafımda pek yok, ne zaman olur bilemem.
argyle yazdı:2)Telefonunun markası modeli ne?

HTC Desire
argyle yazdı:3)İşletim sistemi Android kaç?

2.0 ama bu arada şunu belirteyim custom ROM falan yok aldığım gibi kullanıyorum. (Vodafon ROM'lu)
argyle yazdı:4)Uygulama yazılımını nereden edindin?

Direkt android marketten. ücretsiz lite versiyon. ha 5 dolara ücretli Pro versiyonu da varmış ama farkları nedir henüz inceleyemedim.
argyle yazdı:5)Cihazı bağladığında, telefonda okuduğun değerler (en basitinden motor devri mesela) kadranla aynı mı, kıyasladın mı, doğru mu gösteriyor?

Evet doğru. tabi ben numerik alıyorum 2345 RPM gibi veya 46 km/h gibi.
argyle yazdı:6)Bluetooth iletişimi nedeniyle telefonda gösterilen değerlerde bir anlık gecikme yaşanıyor mu?

Belki olabilir. çok hasas gözlemleyemedim.
argyle yazdı:7)Vaktin olduğu bir ara depoyu fulleyip, bir 25-50 km arası gidip tekrar fulleyip, cihazın gösterdiği tüketim ile kendi hesap ettiğini kıyaslar mısın?

Yapıcam:)
argyle yazdı:8 )10 Dolar'a düşmüş demişsin, link verir misin?

free shipping ile 18,88 $ şu an en ucuzu gördüğüm kadarıyla. link: http://www.ebay.com/itm/Vgate-ELM327-v1 ... 4434wt_932
ama bence sen ebay'a gir ve ELM327 Mini OBD Bluetooth diye arattır.
argyle yazdı:9)Ödemeyi kredi kartıyla mı yaptın?

Paypal aslında ama tabi karttan çektiler.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Özkan tarih 13 Şub 2012, 19:47

:D
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen argyle tarih 13 Şub 2012, 20:00

Neye güldün hacı, anlamadım?

Ali, Teşekkürler.
Bu satıcılar güvenilir midir? Ebay dolandırıcı da kaynıyor, Afrika kökenli çoğu, dadanmış lavuklar. Senin aldığın satıcının rumuzu ne idi? Amerikan ebay'i bu sanırım?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Ally_07 tarih 13 Şub 2012, 21:57

argyle yazdı:Neye güldün hacı, anlamadım?

Ali, Teşekkürler.
Bu satıcılar güvenilir midir? Ebay dolandırıcı da kaynıyor, Afrika kökenli çoğu, dadanmış lavuklar. Senin aldığın satıcının rumuzu ne idi? Amerikan ebay'i bu sanırım?

dostum ebay bilinen en iyi alışveriş sitelerinden biri. bizdeki gittigidiyor'la aynı mantıkta çalışıyor (zaten gittgidiyor ebay'a ait). paypal olayı ayrı bir güvence sağlıyor. yani sen paypal'a ödüyorsun satıcı parasını onlardan alıyor. dolayısıyla satıcının senin kart bilgilerini öğrenmesi söz konusu değil. paypal da zaten devlet kontrolünde bir işletme. sorun çıkarsa onlara mail ile (satış işlemi ile ilgili sana verilen ref number'ı vererek) irtibata geçiyorsun olayı onlar çözüyorlar.

ben alışveriş yaparken satıcının "Top-rated seller" olmasına ve "positive feedback" oranına bakıyorum. Oranın % 98-99 olması yeterli. Veya 10 binlerce satış yapmış olanlarda bazen 96-97 hatta 95 de olabiliyor ama o kadar satışta o oran da bana yeterli geliyor. alış yaparken shipping bedeline de bakarak hatta mümkünse free shipping olanlarla kıyaslayarak almanı tavsiye ederim.

benim aldığım satıcının rumuzu "aimishop"tu. ama yukarıda belirttiğim özelliklere sahip daha ucuz başka satıcılar da bulabilirsin tabi. Bu tip ürünleri satanlar genellikle uzakdoğulular mesela çin, honkong gibi.

Bu arada mesajla ilgili düzeltme için teşekkürler.. :wink:
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 14 Şub 2012, 12:49

Size tavsiyem, internet alışverişlerinizde "sanal kart" kullanın!
Ben uzun zamandır internet alışverişlerimi bu şekilde yapıyorum. Önce kredi kartımdan sanal kartıma alışverişin tutarı kadar limit aktarıyorum. Sonra alışverişimi yapıyorum. Kart bilgilerini patlatsalar bile kartın içi boş olduğundan dolayı hiçbir işlerine yaramayacak. :) Bu şekilde en azından kafam rahat...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 14 Şub 2012, 15:10

Ben teşekkür ederim.
Abi, biliyorum ebay, gittigidiyor olaylarını, onlar zaten senin kart bilginle ilgilenmez, öyle işlere girmez, heriflerin işlem hacmi çok fazla kar etmelerini sağlıyor zaten. Ben satıcıların güvenilirliğini sormuştum asıl, dediğin gibi ama kargoyu alıcı aldıktan sonra paypalın ödemesine onay veriyorsa, bozuk mal dahi gelse e-posta atarsın, biter.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Önceki

Dön Aksesuarlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir