Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Yakıt tüketim sayacı yol bilgisayarı

Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Yakıt tüketim sayacı yol bilgisayarı

MesajUmut-Gultekin, 20 Mar 2008, 09:57

Sirion ve YRV'lerimizle uyumlu cici bir aygıt:

Fiyatı 19425 yen yani yaklaşık 200 $ olan bu aygıtın tüm yeteneklerini sayfasında bulabilir, çalışmasında dair animasyonlarını izleyebilirsiniz.
http://pivotjp.com/product/frame-e-nenpi-e.html

fcm2.jpg
fcm2.jpg (7 KiB) 1838 kere görüntülendi

fcm-animation-real-e.gif
Anlık tüketim göstergesi
fcm-animation-real-e.gif (17.02 KiB) 1839 kere görüntülendi

fcm-animation-ave-e.gif
Ortalama tüketim göstergesi
fcm-animation-ave-e.gif (15.02 KiB) 1840 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: Yakıt tüketim sayacı yol bilgisayarı

Mesajfthgvlr, 27 Şub 2009, 12:08

Bu cihaz Türkiye'de veya Ankara'da satılıyor mu?
fthgvlr

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 27 Şub 2009, 12:24

fthgvlr yazdı:Bu cihaz Türkiye'de veya Ankara'da satılıyor mu?

Bu cihazın daha güzel ve daha yeteneklisi var: Scangauge II

Sitemizden 5-6 arkadaş aldık. Çok başarılı bir cihaz. Tavsiye ederim. Amazon.com'dan 160 dolara edinebilirsiniz. Türkiye'ye gümrüksüz gelir mi bilmiyorum. Ben gelen birisinden rica etmiştim :)

Ankara'lı arkadaşlarımızdan FaTiH kullanıyor. Kendisini ziyarete giderseniz cihazı arabada görebilirsiniz :) FaTiH'cim emrivaki yapmış gibi oldum ama hiçbir zaman bir başka Daihatsu kullanıcısıyla buluşma fikrine hayır demeyeceğini biliyorum :wink:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajfthgvlr, 28 Şub 2009, 10:48

Arabayı ve arabadan önce ehliyetimi yeni aldım. Biraz tecrübe kazanıp ankara trafiğine çıkınca diğer arkadaşlarla buluşmaya başlayabilirim.
fthgvlr

MesajYağmurAdam, 02 Mar 2009, 08:44

Ben uzunca zaman önce scangauge II 'nin detaylı bir incelemesini yapacaktım ama bir türlü fırsat olmadı. Umarım yakın zamanda vaktim olur da fotolu bir detaylı inceleme yapabilirim.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

MesajUmut-Gultekin, 02 Mar 2009, 09:54

YağmurAdam yazdı:Ben uzunca zaman önce scangauge II 'nin detaylı bir incelemesini yapacaktım ama bir türlü fırsat olmadı. Umarım yakın zamanda vaktim olur da fotolu bir detaylı inceleme yapabilirim.

Çok güzel olur gerçekten. Ben de çok niyet ettim ama bir türlü fırsat bulamadım.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 03 Mar 2009, 02:15

En kisa surede scangauge den elde ettigim veriler dogrultusunda yakit ekonomisi noktasinda bir dizi paylasimda bulunacagim.(Bu arada bu test mesajini gprs araciligyla cep tel imden yapiyorum bakalm ne olcak)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajFaTiH, 03 Mar 2009, 02:21

Sanirim2yasini geckin tel.imle basarili bi sekilde paylasmda bulunabildim! Daihatsu asiklari bilgisayar erisimleri olmadiginda dahi yine de kopmasnlar arzu ettik;denedik;HERSEY SORUNSUZ!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajutasdemir, 06 Mar 2010, 23:25

YağmurAdam yazdı:Ben uzunca zaman önce scangauge II 'nin detaylı bir incelemesini yapacaktım ama bir türlü fırsat olmadı. Umarım yakın zamanda vaktim olur da fotolu bir detaylı inceleme yapabilirim.

Merhabalar,
Scangauge II olayını merak ettim. Kullanan arakdaşlar yorum yaparsa sevinirim. 1996 dan sonraki tüm OBDII araçlarla uyumlu demiş. Benin şirin 2007 Cuoreme de uyar mı ki?
utasdemir

Model: Cuore

MesajYağmurAdam, 12 Mar 2010, 12:11

Kullanabilirsin sanırım. Ben bir süredir takmayı unutuyorum. Artık şehir içinde kullanmıyorum desem daha doğru olur.
YağmurAdam

MesajAlly_07, 06 Oca 2012, 16:51

Arkadaşlar geçenlerde başka bir sitede gördüğüm ELM327 Mini isimli cihazın siparişini dün ebaydan verdim. Maliyeti kargo bedava olmak üzere 39 TL civarı. Alet bluetooth ile veri aktarımı sağlıyor. Kibrit kutusu kadar bir büyüklüğü var ve arabamızdaki OBD portuna takılıyor, kablo falan yok yani. ancak verileri incelemek için bir smartphone'unuz olmalı :roll: . Android işletim sistemli smartphonelar için market uygulaması içinde TURQUE diye bir application var. Onu indirip telefonunuza kuruyorsunuz. Lite sürümü ile iniyor yani yarı fonksiyonlu, Pro versiyonun fiyatı da 4-5 $ civarında. Bu arada YRV ile uyumlu olduğunu satıcının ebayde aşağıda linkini verdiğim sayfasından teyid ettim ama sirion, cuore veya teiorsu göremedim :?
İncelemelerim neticesinde cihazın aracımızın bilgisayarından aldığı anlık verileri bluetooth ile telefonunuza aktarması ve bahsettiğim application yoluyla da sizin bu verileri telefonunuzun ekranından takip etmenizi sağlıyor. Hararet, akü durumu, beygir gücü, CO2 salınımı, oksijen sensörü verileri, gibi bir çok teknik verilerin yanında anlık tüketim, ortalama tüketim, 0-60/0-100 hızlanma verileri gibi pratik verileri de almak mümkün. Hata kodlarını alma ve silme gibi imkanlar da var. Üstelik örneğin uzun yol seyahatlarinizi GPS vasıtasıyla harita üzerinde kaydetme gibi üzellikleri de var :o Ama benim asıl ilgilendiğim tüketim verileri. Kısaca:
-Yakıt Sistemi Durumu
-Yakıt Basıncı
-Kısa Vadeli Yakıt Tüketimi
-Uzun Dönem Yakıt Tüketimi
-Mutlak Kelebek Pozisyonu
-Hava Debisi
-Oksijen sensör voltaj
-Motor devri
-Hız/Hızlanma
-Manifold Basıncı
-Emilen Hava Sıcaklığı
-Soğutma Suyu Sıcaklığı
-Hata kodları temizleme ve MIL ("Motor Kontrol" ışığı) kapatma (LPG'li arkadaşların işine yarayabilir)
-Arıza teşhis kodları, hem de okur ve anlamını gösterir (genel kod tanımları veritabanında 3000).
-Hesaplanan yük değeri (bunu anlamadım :) )
gibi verileri almak mümkün.
İnternette adı Vgate ELM327 Bluetooth OBD 2 Mini Adapter Fit Torque olarak geçen bu cihazıhttp://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300581277083 linkinden inceleyebilirsiniz. Youtube'da da ELM 327 diye aratırsanız videoları inceleyebilirsiniz (benim aldığım bundan küçük mini diye geçiyor ebayda). bir örnek: Hatta yine orada TURQUE android diye aratırsanız telefon üzerinde hangi verileri nasıl gösteriyor seyredebilirsiniz. Bir örnek:

sonuçta eğer işe yarar sa (ki yarayacak gibi görünüyor) yaklaşık 50 TL'ye yol bilgisayarım olacak 8) Tek dezavantajı Telefonla birlikte kullanılabiliyor olması. Ama biliyorsunuz kablolu ve ekranlı olanlar 200 TL'den aşağı değil, naapalım :cry:
sizi de bilgilendireyim dedim.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajserdarsword, 06 Oca 2012, 17:38

Ali hocam süper bişeye benziyo,taktırınca bi denesek ya.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajfatihkirbiz, 06 Oca 2012, 21:29

he valla bende denemek isterim. arabalarımız da aynı zaten :D (açgözlü çocuklar gibi olduk sanki dimi serdar :)
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajserdarsword, 06 Oca 2012, 22:04

Bahaneyle bidaha buluşuruz heee :D
Kullanıcı avatarı
serdarsword

MesajAlly_07, 07 Oca 2012, 02:11

olur valla.. her halde 2-3 haftaya elimde olur.. bu arada bu gün mail geldi 10 $'a düşmüş.. :( bilseydim 2 tane alırddım.. noolcak 20 TL. ama akıllı telefon şart, hatta android sistemli olmalı (en azından diğer işletim sistemleri için yazılım var mı bilemiyorum, rastlamadım) düşünen arkadaşlara hatırlatayım.. şu anki lite versiyon yazılım bile benim işimi görecek gibi. bu gün biraz kurcaladım da baya bir fonksiyonu var içinde. ama tabi cihaz henüz gelmediğinden sadece ne var ne yok diye baktım. inşallah umduğum gibi çıkar.. deneyince kritiğini yaparım. hatta buluşup Antalya ekibi olarak yaparız.. yaparız di mi? :D
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Sonraki

Dön Aksesuarlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir