Yakıt tüketimi ve LPG geçiş

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Yakıt tüketimi ve LPG geçiş

Mesajgönderen neslihaneker tarih 21 Oca 2011, 18:58

herkese yardımları için tşk ederim. en kısa zamanda taktıracam fazla km yapmıyorum ama yinede arabamı satmayıda düşünmüyorum bozulana kadar kullanacagım bu nedenle ne kadar az yaksa o kadar iiiiiiii benim için
neslihaneker

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 13 Şub 2011, 19:07

Sitede sergilemekte olduğum Anti - LPG duruşumu destekleyici bir yazı daha yazacağım şimdi. :lol:

Klasik ekonomi teorisini bilirsiniz. Bir mala talep arttıkça o malın fiyatı yükselir, talep azaldıkça o malın fiyatı düşer. LPG'de de böyle bir eğilim gözlemlemeye başladım son zamanlarda, dizelde zaten uzun zamandır gözlemliyordum.

Malum, ortalıkta benzinli otomobil görmek zorlaşmaya başladı. Zaten dizel otomobiller pazarı domine etmiş durumda, benzinli otomobillerin de en az %50'sinin LPG'ye geçmiş olduğunu tahmin ediyorum. Bu oranın daha da artacağı aşikar.

Yanlış hatırlamıyorsam, 97 oktan benzinin litresi 3.70 TL iken LPG'nin litresi 1.70 TL idi. Şimdi fiyatlara bakıyorum, 97 oktan benzin 4 TL olmuş, LPG ise 2,20'ye yükselmiş. Yani aynı süre içinde 97 oktan benzinin fiyatı %7,5 artarken LPG'nin fiyatı tam %30 artış görmüş. Mazot - benzin ilişkisinde de aynı durum sözkonusu, mazotla benzin arasındaki fiyat uçurumu hızla kapanıyor. Dizel ve LPG'li araçlara talep bu kadar artıp ortalıkta benzinli araç sayısı bu kadar azaldığı sürece, mazot ve LPG'nin fiyatları benzine yaklaşacaktır. Tamam hiç bir zaman aynı olmayacaktır ama yakın bir zamanda LPG'ye yatıracağınız parayı amorti etmek için aracınızı 50000 km kullanmanız gereken günler gelecektir. İyi düşünün derim.
Gokceaydin

Mesajgönderen cumhur tarih 19 Şub 2011, 17:30

Lpg'yi amorti etmek için 50.000 km. biraz fazla olmuş.Ben lpg den sonra 8 ayda 10.000 km yaptım.kaba hesapla ; benzinde 30 krş,lpg de 20 krş yakıyor.3000 tl benzin yerine 2000 tl lpg ye vermişim.şimdiden 1000 tl'sini çıkarmış.arada benzin aldığımızı da düşünürsek 20.000 km den sonra parasını çıkartıp kara geçmeye başlanıyor sanırım.
Kullanıcı avatarı
cumhur

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 21 Şub 2011, 23:17

cumhur yazdı:Lpg'yi amorti etmek için 50.000 km. biraz fazla olmuş.Ben lpg den sonra 8 ayda 10.000 km yaptım.kaba hesapla ; benzinde 30 krş,lpg de 20 krş yakıyor.3000 tl benzin yerine 2000 tl lpg ye vermişim.şimdiden 1000 tl'sini çıkarmış.arada benzin aldığımızı da düşünürsek 20.000 km den sonra parasını çıkartıp kara geçmeye başlanıyor sanırım.

Mesajımı dikkatli okursanız, arz - talep ilişkisi gereği LPG fiyatının benzin fiyatına göre daha hızlı artmakta olduğunu belirttiğimi göreceksiniz. İkisi arasındaki fiyat uçurumu kapanmaya başladı.
Gokceaydin

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 22 Şub 2011, 11:11

LPG fiyatları baya arttı benzine göre ama gerekçe olarak kış şartları ve Avrupa talebi gösterildi. Bakalım 2-3 ay içerisinde fiyatlar düşmezse dediğiniz gibi bir fark kapanması vardır diyebiliriz.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir