LPG konusunda ilave söyleyeceklerim de var aslında. Belki biraz tutucu bir yaklaşım olarak görebilirsiniz ama fikrim bu. Motor işi boyacı küpü değil. Bu motorun arkasında Toyota gibi dünya devi bir marka tarafından yapılmış kimbilir kaç binlerce saatlik AR - GE çalışması var. LPG taktırmakla bu kadar AR - GE'nin ürünü olan bir motorun hem mekanik yapısında hem de işleyiş sisteminde ciddi değişiklikler yapmış oluyorsunuz. Bir mühendis olarak, bunun motorun randımanını, ömrünü, güvenilirliğini olumsuz yönde etkilemeyeceğine inanmam şahsen mümkün değil. İnananlara saygım var elbette, ama ben inanmıyorum.
Ayrıca, LPG'nin ekonomikliği de halihazırda sorguladığım birşey. Yakıtın litresi 3.80 lirayı aştığı zaman (97 oktan benzin için konuşuyorum) mutlaka bazı ekonomik tedbirler almayı düşünürsünüz. Otomobilinizi daha az kullanabilirsiniz, kullanırken ekonomik sürüş kurallarına dikkat edersiniz. Ancak litresi 1.79 lira olan ve dolayısıyla görece ciddi bir ucuzluk algısı yaratan yakıt, insan doğası gereği insanı şımartır. Bu ucuzluğa güvenip normalde yaya ya da toplu taşıma kullanarak gideceğiniz yerlere otomobille gitmeye başlarsınız. Özellikle şehirler arası yolda nasıl olsa yakıt ucuz diye daha fazla sürat yapmaya başlarsınız. Sonuçta aynı hesaba gelir, LPG taktırarak yaptığınız ilk yatırım maliyeti ve güvenilirlik - ömür- randıman kaybı ile kalırsınız. LPG taktırdıktan sonra yakıt masraflarının arttığını söyleyen tanıdıklarım bile var. Sebebi de yukarıda sözünü ettiklerim. O yüzden, ben şahsen LPG taktırmayı hiç düşünmüyorum. Bir gün LPG'li bir araç kullanacak olursam, bu mutlaka fabrika çıkışı LPG'li bir araç olacaktır.
dryphon yazdı:Merhaba
Lpgde hangi marka önerirsiniz
teriossx yazdı:.yılda yaptığınız km.10000 den azsa pek değmez
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir