Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Yakıt tüketimi ve masraflar ile ilgili harika bir site

Otomotiv dünyasından sitelere ait linkleri paylaşalım. Firmalar, servisler, bayiler, yedek parça üreticileri vs.

Yakıt tüketimi ve masraflar ile ilgili harika bir site

MesajUmut-Gultekin, 24 Nis 2008, 09:06

Merhaba arkadaşlar,

Yakıt tüketiminizi kaydedebileceğiniz ve hesaplayabileceğiniz, arabanız ile ilgili masraflarınızı kaydedebileceğiniz ve daha sonra bunlarla ilgili raporlar alabileceğiniz harika bir siteyi tanıtmak istiyorum size. Bu siteyi sizlere tanıtmak için bugüne kadar bekledim çünkü sahibi (bir Alman) ile bu sitenin Türkçe'ye çevirilmesi konusunu konuşuyorduk (mevcut sistemde Türk Lirası desteği yoktu). Site Türkçe'ye şimdilik çevrilmiyor ama en azından Türk Lirası desteğini eklettik.

spritmonitor1.jpg
spritmonitor1.jpg (34.27 KiB) 322 kere görüntülendi

Sitenin adresi:
http://www.spritmonitor.de/en/

Bıcırın sayfası:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/221070.html

UA'nın sayfası:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/249503.html

Bu site bizlere arabam 6 litre yakıyor, 8 litre yakıyor gibi tahminlerle değil, matematiksel olarak yaptığınız km / cebinizden çıkan liralar olarak raporlar sunuyor ve kesin tüketim değerinizi söylüyor. Benim değerlerin oldukça düşük olduğunu düşünüyorum. Bunda hem yolumun yarısına yakınının şehir dışı olmasının hem de sakin kullanımın etkisi büyük. Buna göre Bıcır'ı kullanıp da bu siteye bilgilerimi düzenli girdiğim periyod içinde arabama tam 483,61 litre benzin almışım. Bu benzinle de 7289,49 km yol yapmışım. Veriler şu şekilde otomatik vites 102 beygir Sirion için.

Ortalama tüketim: 6,56 l/100km
Karbondioksit salınımı: 153 g/km

Masraf ve raporlama bölümünün bana bildirdiğine göre bilgileri girdiğim 3.5 aylık periyod içinde Bıcır'ın bana maliyeti 2.419 YTL olmuş. Bu tutarın 1822 YTL'si benzin, 264 YTL'si periyodik bakım-rot balans vs, 141 lirası ses yalıtımı, 191 lirası balata değişimi şeklinde gerçekleşmiş. Bu tutarın güne bölümü ise bana arabanın günlük maliyetini 23 YTL olarak çıkartıyor (kasko ve trafik sigortası hariç).

Bu tutarların yüksek olması benim bu üç ayda 7289,49 km yol yapmış olmam dolayısıyla, 2 kere periyodik bakım, 1 kere rotasyon, 1 kere rot balans yaptırmış olmam + ses yalıtımı ve balata değişikliğini de içeriyor olmasından kaynaklanıyor.

Aynı sitede yaptığım hesaplara göre, YRV Turbo ile şimdiye dek 9 depo benzin tükettik. Bu tüketim bize 7,39 l/100km ortalama değeri olarak yansıdı. Yani Sirion'a kıyasla 1 litre bile fark etmedi. Ben 2 litre farkedeceğini düşünüyordum. YRV Turbo tahminimden daha ekonomik bir araba çıktı :D
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Dön Linkler - Bağlantılar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir