YAN SANAYİİ PARÇALAR

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

YAN SANAYİİ PARÇALAR

Mesajgönderen Doorman tarih 24 Ara 2007, 18:37

Arkadaşlar merhaba,
2 hafta önce 2004 sirionumu ötme sesi yüzünden servise götürdüm. 2 saatlik uğraş sonucu sesin kaynağının yan sanayi yağ filtresi olduğunu bulduk ve değiştirdik. ses kesildi ve ben mutlu günlerime geri döndüm

size nacizane tavsiyem aracınıza takılan parçalarının orjinal olmasına dikkat gösterin. her kutunun üzerinde bir seri numarası var. numarayı aracınızdan çıkan ve orjinal olduğuna emin olduğunuz eski parça ile karşılaştırın. aynı değil ise taktırmayın ve orjinalini talep edin.

birde yardım ve ilgisinden dolayı tecimeroğlu arkadaşımıza teşekkür ederim.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ilker tarih 25 Ara 2007, 00:19

Enteresan bir konu bu. Yağ filtresi nasıl ötebilir ki ? Hareketli bir parça değil 1. İçinden geçen yağın debisi onu öttürecek şiddette bir basınçla akmıyor 2. Merak ettim nasıl bir sesti bu acaba... Hangi devirlerde yapıyordu bu sesi ? Benim arabamda da yan sanayi denebilir mi bilmem ama Japon üretimi farklı bir yağ filtresi var. Daihatsu servisinden almadım ama her hangi bir ötme yok. Yan sanayi olarak Serçe' nin yağ filtresi takıldıysa ötebilir ama ... adı üzerinde zaten :) Şaka bir yana şu sesi bir tarif edebilir misin ? Ha unutmadan, değiştirdiğin yağ filtresini kim takmıştı aracına yine servis mi ?
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen Doorman tarih 27 Ara 2007, 13:16

abi çokda güzel ötüyordu daha dogrusu vınlama sesi. hani bilye dağılırda bir ses yapar ya ona çok benziyordu. zaten bizde ilk şarj dinamosunun bilyelerinden biri iptal oldu diye düsündük.
ses aracı calıstırır calıstırmaz gelmiyordu. ısınmaya başladıktan sonra başlıyor ve duruna kadar devam ediyordu. 1-2 saat bekleyip tekrar çalıştırırsan gene ısınana kadar ses yoktu.
anladığım kadarı ile sesi direk filtre yapmıyor ama ısındıkta incelen yağ filtre yüzünden bir yerlere baskı yapıp ses yapmasını sağlıyormuş ( servis buna benzer birşey söyledi )
filtreyi serviste taktırmıştım. üzerinde toyota replacement yazıyordu. sanırım toyotanın yan sanayi ürünlerinden biri idi.
yag değişim zamanı gelmişti aracın önceleri yapmıyordu zaten. 14200 km filan olmuştu filtre ve yağ değişeli.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 27 Ara 2007, 14:20

Doorman yazdı:filtreyi serviste taktırmıştım. üzerinde toyota replacement yazıyordu. sanırım toyotanın yan sanayi ürünlerinden biri idi.
yag değişim zamanı gelmişti aracın önceleri yapmıyordu zaten. 14200 km filan olmuştu filtre ve yağ değişeli.

Sevgili Doorman,

Bahsini ettiğin parçanın yan sanayi olup olmadığını veya periyodik bakımda kullanmak üzere Daihatsu tarafından sağlanıp sağlanmadığını sana en iyi sorunlu olanı söküp, sağlamını takan servis söyleyebilir (eğer sen hatırlamıyorsan).

Bize bu konuda bilgi verir misin? Yani kesin olarak emin miyiz bu filtrenin yan sanayi olduğuna ve periyodik bakım esnasında (ya da sen orjinal taktırdığını düşünürken) takıldığına?

Endişem şu: Bizim arabaların motorları biliyorsunuz ki Toyota'dan gelme. Ve hatta Toyota Duet isimli birebir aynı bir araç da mevcut çeşitli ülkelerde. Daihatsu'da Toyota'ya ait olduğuna göre, belki de bu parça yan sanayi değil, Duet'in filtresi idi. Bilemiyorum tabii, atıyorum sadece.

Bizi bu konuda aydınlatabilir misin?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Doorman tarih 27 Ara 2007, 15:52

umut hocam aynen dediğin gibi oldu zaten sökülen filtrenin orjinal daihatsu filtresi olmadığını yetkili servis söyledi.
birde söyle bir konu var. toyota corolla marka bir araç daha var bizde onu bakıma götürdüğümde, serviste, bir stand yapmışlar yan sanayi yağ, benzin, hava filtre'si filan gösteriyorlardı bunları taktırmayın diye. oradaki filtre ile aynıydı çıkan filtre.

arabayı sadece ben ve eşim kullanıyor. eşim değil yağ değiştirmek benzin bittiğinde benzinliğe girip benzin bile almaz. sadece kullanır arabayı. bende yağı filtreyi, araçı aldığımdan 1 hafta sonra serviste değiştirmiştim. ondan sonra kimsenin dokunmadığına eminim.

abi toyota'yı 7 yıl kullandım ve hala kullanıyoruz. araba 112 binde yani 11 defa periyodik bakıma götürmüşüm. toyotanın orjinal filtresi olmadığına eminim.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 27 Ara 2007, 16:00

Doorman yazdı:umut hocam aynen dediğin gibi oldu zaten sökülen filtrenin orjinal daihatsu filtresi olmadığını yetkili servis söyledi.
birde söyle bir konu var. toyota corolla marka bir araç daha var bizde onu bakıma götürdüğümde, serviste, bir stand yapmışlar yan sanayi yağ, benzin, hava filtre'si filan gösteriyorlardı bunları taktırmayın diye. oradaki filtre ile aynıydı çıkan filtre.

arabayı sadece ben ve eşim kullanıyor. eşim değil yağ değiştirmek benzin bittiğinde benzinliğe girip benzin bile almaz. sadece kullanır arabayı. bende yağı filtreyi, araçı aldığımdan 1 hafta sonra serviste değiştirmiştim. ondan sonra kimsenin dokunmadığına eminim.

abi toyota'yı 7 yıl kullandım ve hala kullanıyoruz. araba 112 binde yani 11 defa periyodik bakıma götürmüşüm. toyotanın orjinal filtresi olmadığına eminim.

Öyleyse Doorman,

Tek tuttuğumuz tarafın, Daihatsu Aşıkları'nın tarafı olduğunu ispat edercesine, lütfen yaşadığın bu terslikten sorumlu olan servisin ismini yazar mısın?

Tüm okuyucularımız bilgilensin.

Saygılar,
Umut
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Re: YAN SANAYİİ PARÇALAR

Mesajgönderen ozgursula tarih 22 May 2008, 09:42

arkadaşlar benim arabayı aldıktan sonra ben de filtre ve yağı değiştirdim. Üzerinde çıkan daihatsu filtresiydi orjinalini bulumadım ve servise de gitmemiştim. Toyotanın filtresini taktılar hatta gittiğim 3 parçacı da bu filtrenin uygun olduğunu ve problem çıkartmıyacağını söylediler. Arabada arkadaşın söylediği gibi bir ses orjinal filtresinde de vardı şimdi de var. ses sanki bilya vınlaması gibi veya şöyle tarif edeyim hani dreksiyonu tam sağa vela sola yasladığınızda bir ses gelir zorlamadan dolayı vınlama şeklinde o sese benziyor ve hala var. Daha önce başka bir sirion'a binmediğim için sesi de kıyaslıyamıyorum. Boş viteste gaza batığında da o hafif vınlama sesi geliyor. Acaba bu neyin nesidir. Filtre desek orjinal filtresi varken de yapıyordu. Bu arada arabaya koyulan yağ 10-40 selenia tam sentetik acaba yağ'ın mı anormalliği. Bir de araba soğukken de sıcakken de aynı sesi veriyor.

Senelerdir gittiğim ustama sadece yağına suyuna baktırayım diye uğramıştım. Yağı da güzeldi. Yağ değiştirme zamanına 2500 km olmasına rağmen 2 senelik yağ vardı üzerinde o yüzden değiştiriverelim dedim.

Bilmiyorum sizin arabanız da da buna benzer bir vınlama sesi var mı?
ozgursula

Mesajgönderen Sirion gti tarih 22 May 2008, 10:52

bendeki vınlama sesi cam açıksa arabaları birer birer geçerken geliyo vınnnnnn diye başka bir seste duymadım :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Doorman tarih 22 May 2008, 11:01

ozgursula yazdı:arkadaşlar benim arabayı aldıktan sonra ben de filtre ve yağı değiştirdim. Üzerinde çıkan daihatsu filtresiydi orjinalini bulumadım ve servise de gitmemiştim. Toyotanın filtresini taktılar hatta gittiğim 3 parçacı da bu filtrenin uygun olduğunu ve problem çıkartmıyacağını söylediler. Arabada arkadaşın söylediği gibi bir ses orjinal filtresinde de vardı şimdi de var. ses sanki bilya vınlaması gibi veya şöyle tarif edeyim hani dreksiyonu tam sağa vela sola yasladığınızda bir ses gelir zorlamadan dolayı vınlama şeklinde o sese benziyor ve hala var. Daha önce başka bir sirion'a binmediğim için sesi de kıyaslıyamıyorum. Boş viteste gaza batığında da o hafif vınlama sesi geliyor. Acaba bu neyin nesidir. Filtre desek orjinal filtresi varken de yapıyordu. Bu arada arabaya koyulan yağ 10-40 selenia tam sentetik acaba yağ'ın mı anormalliği. Bir de araba soğukken de sıcakken de aynı sesi veriyor.

Senelerdir gittiğim ustama sadece yağına suyuna baktırayım diye uğramıştım. Yağı da güzeldi. Yağ değiştirme zamanına 2500 km olmasına rağmen 2 senelik yağ vardı üzerinde o yüzden değiştiriverelim dedim.

Bilmiyorum sizin arabanız da da buna benzer bir vınlama sesi var mı?

yok benimki araba sogukken yapmıyordu ısınınca yapmaya başlıyordu. filtreyi değiştirince kesildi. eğer sürekli ötüyorsa servise gidip sarj dinomusunu filan kontrol ettir. vınlama sesinin sonu pek hayra alamet olmaz bildiğim kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Doorman tarih 22 May 2008, 11:02

Sirion gti yazdı:bendeki vınlama sesi cam açıksa arabaları birer birer geçerken geliyo vınnnnnn diye başka bir seste duymadım :mrgreen:

O ses herkeste var :D niyeyse artık :mrgreen:
daihatsunun kronik sorunu herhalde!
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen ozgursula tarih 22 May 2008, 11:13

bu sesin farkını ancak başka bir sirionla karşılaştırınca anlarım gibi geliyor. Belki de benim kıllığımdan kaynaklanıyor. Ankara'daki binin arabasına kesin bakmam lazım. Hem de tanışırız.
ozgursula

Mesajgönderen Doorman tarih 22 May 2008, 11:36

ozgursula yazdı:bu sesin farkını ancak başka bir sirionla karşılaştırınca anlarım gibi geliyor. Belki de benim kıllığımdan kaynaklanıyor. Ankara'daki binin arabasına kesin bakmam lazım. Hem de tanışırız.

Keşke buluşmaya gelebilsen orada birden çok sirion olacak.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen feylesof tarih 23 May 2008, 18:59

Benim aracın gazına basıldığında belli bir devir aralığında bir zırıltı geliyordu egzosda bir vida gevşemiş vidayı sıktılar artık sesyok.
feylesof

Mesajgönderen FaTiH tarih 24 Haz 2008, 16:09

Arkadaşlar bir süredir okul ve aile ziyaretleri muhabbetleri dolayısıyla Daihatsu yetkili servislerinin olmadığı illerimizde vakit geçirmek zorunda kaldım..Bu esnada servise uğramam için gerekli zaman çokdan gelmiş bulunuyordu..Net.te online parça satan yer arayışında iken bir site dikkatimi çekti..Burada Sirion umuzun hava filtresini buldum:
http://www.fte-fag.com/eshop/default.as ... duct_id=22

Sakura marka olduğu belirtilen filtrenin kalitesi konusunda siteyi biraz karıştırınca bilgi elde edebiliyorsunuz..Filtre nin fiyatı 8,60 $ .. Servislerde taktırdıklarımız ise 28 ytl.. Arada ki fark deli divane değil tabii ki fakat yine de merak ettm işin doğrusu..Ismarlayacaktım bi tane ama kargo parası 8$ deyince caydım..Fakat "teslimat istemiorm" tarzı bir link. de dikkatimi çekti..Muhtemelen gidip kendiniz de alabiliosunz tarzı bi muhabbet var..İst.teki Sirion cu ark.lar biriniz bir zahmet Feridiye cad. No:42 Taksim/İstanbul (0 212 238 39 45) adresine gidip temin etse de sorunsuz falansa biz ank.lılar da toplu ısmarlasak;güzel bir enstantane yaratsak.. diye aklımdan geçmedi değil.... Evet ist.li Sirion cu lar??Var mı taksim tarafına yolu düşen???
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Sirion gti tarih 24 Haz 2008, 17:18

istanbuldayım ama zamanım yok 365 gün çalışıyorum :(
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir