Doorman yazdı:filtreyi serviste taktırmıştım. üzerinde toyota replacement yazıyordu. sanırım toyotanın yan sanayi ürünlerinden biri idi.
yag değişim zamanı gelmişti aracın önceleri yapmıyordu zaten. 14200 km filan olmuştu filtre ve yağ değişeli.
Doorman yazdı:umut hocam aynen dediğin gibi oldu zaten sökülen filtrenin orjinal daihatsu filtresi olmadığını yetkili servis söyledi.
birde söyle bir konu var. toyota corolla marka bir araç daha var bizde onu bakıma götürdüğümde, serviste, bir stand yapmışlar yan sanayi yağ, benzin, hava filtre'si filan gösteriyorlardı bunları taktırmayın diye. oradaki filtre ile aynıydı çıkan filtre.
arabayı sadece ben ve eşim kullanıyor. eşim değil yağ değiştirmek benzin bittiğinde benzinliğe girip benzin bile almaz. sadece kullanır arabayı. bende yağı filtreyi, araçı aldığımdan 1 hafta sonra serviste değiştirmiştim. ondan sonra kimsenin dokunmadığına eminim.
abi toyota'yı 7 yıl kullandım ve hala kullanıyoruz. araba 112 binde yani 11 defa periyodik bakıma götürmüşüm. toyotanın orjinal filtresi olmadığına eminim.
ozgursula yazdı:arkadaşlar benim arabayı aldıktan sonra ben de filtre ve yağı değiştirdim. Üzerinde çıkan daihatsu filtresiydi orjinalini bulumadım ve servise de gitmemiştim. Toyotanın filtresini taktılar hatta gittiğim 3 parçacı da bu filtrenin uygun olduğunu ve problem çıkartmıyacağını söylediler. Arabada arkadaşın söylediği gibi bir ses orjinal filtresinde de vardı şimdi de var. ses sanki bilya vınlaması gibi veya şöyle tarif edeyim hani dreksiyonu tam sağa vela sola yasladığınızda bir ses gelir zorlamadan dolayı vınlama şeklinde o sese benziyor ve hala var. Daha önce başka bir sirion'a binmediğim için sesi de kıyaslıyamıyorum. Boş viteste gaza batığında da o hafif vınlama sesi geliyor. Acaba bu neyin nesidir. Filtre desek orjinal filtresi varken de yapıyordu. Bu arada arabaya koyulan yağ 10-40 selenia tam sentetik acaba yağ'ın mı anormalliği. Bir de araba soğukken de sıcakken de aynı sesi veriyor.
Senelerdir gittiğim ustama sadece yağına suyuna baktırayım diye uğramıştım. Yağı da güzeldi. Yağ değiştirme zamanına 2500 km olmasına rağmen 2 senelik yağ vardı üzerinde o yüzden değiştiriverelim dedim.
Bilmiyorum sizin arabanız da da buna benzer bir vınlama sesi var mı?
Sirion gti yazdı:bendeki vınlama sesi cam açıksa arabaları birer birer geçerken geliyo vınnnnnn diye başka bir seste duymadım
ozgursula yazdı:bu sesin farkını ancak başka bir sirionla karşılaştırınca anlarım gibi geliyor. Belki de benim kıllığımdan kaynaklanıyor. Ankara'daki binin arabasına kesin bakmam lazım. Hem de tanışırız.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir