Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

YANLIŞLIKLA 1.VİTESE ATARSANIZ?

İnternet'ten bulduklarımız ya da kendi araçlarımızın videoları.

YANLIŞLIKLA 1.VİTESE ATARSANIZ?

Mesajjosefsalvatini, 26 Kas 2008, 23:50

http://www.turkiyef1.com/multimedia/vid ... sp?id=672&
Yanlışlıkla-1.-vitese-geçerseniz-ne-mi-olur?
josefsalvatini

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YANLIŞLIKLA 1.VİTESE ATARSANIZ?

MesajDoorman, 27 Kas 2008, 01:09

josefsalvatini yazdı:http://www.turkiyef1.com/multimedia/video/flv/default.asp?id=672&
Yanlışlıkla-1.-vitese-geçerseniz-ne-mi-olur?

Yav biz bunu bisikletle zor yapardık helal olsun amcaya :lol:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 27 Kas 2008, 08:33

Yalnız araba bence sınıfı geçmiş bu testten sonra!!Maazallah şanzuman parçaları aynen yola da inebilirdi!!! :lol:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajsirion gti 2, 27 Kas 2008, 09:59

umut abi bu konudaki tecrübelerini iletti bana siz denemeyin sakın 4. vitesten 1. vitese bi takıyoruz gerisini söylemem :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

MesajUmut-Gultekin, 27 Kas 2008, 11:41

sirion gti 2 yazdı:umut abi bu konudaki tecrübelerini iletti bana siz denemeyin sakın 4. vitesten 1. vitese bi takıyoruz gerisini söylemem :lol:

Öyle bir yazmışsın ki sanki adamla aynı şeyi yapmışım da arabayı dağıtmışım gibi :shock:

Bizim eski Sirion ve YRV Turbo'ların şanzımanları deli biraz. 40 ile giderken gazı kökleyince vitesi 4'den 1'e atıp roketler. Bu şanzımanın tahammül sınırları içinde olan bir yük ve kullanış şekli. Tehlike yaratacak olsa şanzımanın karar mekanizması böyle bir karar almazdı. Mesela 50 ile giderken aynı şeyi yapın, vites en fazla 2'ye düşer. Çünkü 1. vitesin sonu olarak tabir edebileceğimiz 70 km hıza çok yakınsınız ve şanzıman 1'e geçerse, hemen ardından 2'ye geçmek için tekrar vakit kaybedecek. Dolayısıyla vitesi 1 yerine 2'ye atmanın daha mantıklı olduğu hesabı yapıldığı için sonuç böyle oluyor. Bu 4-1 olayının her gün yapılması elbette sakıncalı olacaktır. Ama arabanızın bunu yapabilecek kapasitede olduğunu bilmek bile yeter de artar 8)

Tabii ki 100 ile giderken 1. vitese atarsanız sonuç felaket olur. Ama bizim tiptronic vitesliler, tiptronic kullanımdayken istenen alt vites, aracın sağlıklı devir bandının dışındaysa didit diye uyarı sinyali veriyor ve alt vitese geçmiyorlar. Yani istesen bile kazayla alt vitese geçip videodaki görüntüyü yaratamazsın bizim arabalarla. Tiptronik olmasından ortaya çıkan bir durum da var gerçi: Diyelim ki 1. viteste 7000 devire kadar geldin. Ayağını vites yükseltme düğmesine basacağın yerde, ayağını gazdan anında çektin. Bu durumda araba yüksek devirde kompresyona giriyor ve bu da tabii ki sağlıksız bir durum. Bunun yerine ayağını anında gazdan bir anda çektiğinde hemen vites büyütse daha iyi olurmuş, ama o zaman da tabii tiptronic olmasının bir manası kalmıyor çünkü otomatiğin davranış biçiminin aynısını tarif etmiş oldum :) Umarım anlatabilmişimdir :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajsirion gti 2, 27 Kas 2008, 12:22

SuperSonic yazdı:Öyle bir yazmışsın ki sanki adamla aynı şeyi yapmışım da arabayı dağıtmışım gibi :shock:

umut abi sayende çok güldüm teşekkür ederim :)
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

MesajSirion gti, 27 Kas 2008, 12:57

Arka taraftan gelen seyirci sesleride ilginç adamlar paso koyuyo..Şöförde adrenalin tavan yapınca ellinin ayarı bozulmuş herhalde..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajALBAYIM, 17 Mar 2009, 20:06

garibim by çekmiş olsa gerek, veya sona kaldı ve rakibi teknik bir arızadan ötürü yarıştan çekildi. ama yarışı tamamlayamadan 1. olamaz :twisted: :twisted: :mrgreen:
Etikete gerek yok, eskiler bizi iyi tanır..
Kullanıcı avatarı
ALBAYIM

Mesajbasdogan, 17 Mar 2009, 21:02

BEN YAPSAYDIM TAKLA ATARDIM KESİN.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Dön Videolar