Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

yaptıklarım, yapacaklarım..

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: yaptıklarım, yapacaklarım..

Mesajcccengiz, 17 Oca 2008, 19:30

Dags yazdı:evet o göçük 'iki ayaklılardan' birinin kasesi yüzünden o hale geldi.. neyse ki şimdi düzeldi sayılır...

Bizim Sirionların o kısmı biraz hafif galiba arkadaşlar. Ben de ilk aldığımda alarmın çalışması için bi yumruk atayım dedim. Resimdekinden çok daha ufak bi göçüşe sebebiyet vermiştim. Neyseki Anadolu Sigortadan kasko yaptırmam işe yaradı. Bütün ufak tefek çizik, göçük ne varsa hepssini Otokingte mini onarım paketi kapsamında kaskoyu bozdurmadan yaptırdım. gıcır gıcır oldu arabam .
cccengiz

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajSirion gti, 17 Oca 2008, 20:41

cengiz hocam bendede var hafif göçük falan kaskoda auto king muhabbetide var ufak çizikleri falanda hallediyolarmı

cccengiz yazdı:
Dags yazdı:evet o göçük 'iki ayaklılardan' birinin kasesi yüzünden o hale geldi.. neyse ki şimdi düzeldi sayılır...

Bizim Sirionların o kısmı biraz hafif galiba arkadaşlar. Ben de ilk aldığımda alarmın çalışması için bi yumruk atayım dedim. Resimdekinden çok daha ufak bi göçüşe sebebiyet vermiştim. Neyseki Anadolu Sigortadan kasko yaptırmam işe yaradı. Bütün ufak tefek çizik, göçük ne varsa hepssini Otokingte mini onarım paketi kapsamında kaskoyu bozdurmadan yaptırdım. gıcır gıcır oldu arabam .
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajcccengiz, 17 Oca 2008, 21:55

Hallediyorlar hocam. Bir kasko döneminde 4 onarım hakkın var. Ben ufak bir çarpma sonucu ön şöfor tarafındaki sis lambasının hemen yanını hafif içeri göçertmiştim, orayı yaptırmak için gittim o esnada dediğim bölgede var olan göçüğü de yaptırdım. ama adamlar anlaşmaları neyse ona göre davranıyolar. ben küçükyalı oto kingte yaptırmıştım. 15 cm lik çiziğin varsa 10 cm ye kadar yapıyoruz diyip yapmıyorlar. onun haricinde göçüklerin belli bir çapı var ona göre. müsait bi gününde bi gidip göster derim. kasko kapsamında sunulan hizmete göre nereleri yapıyolarsa yaptır derim. boşu boşuna hakkın gitmesin. madem kasko böyle bişey sunuyor kullanalım.
cccengiz

MesajUmut-Gultekin, 18 Oca 2008, 09:25

cccengiz yazdı:

Hafif değil, direk pamuk gibi yumuşak desek daha doğru olur. :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajcccengiz, 18 Oca 2008, 10:43

Benim dilim varmadı pamuk gibi demeye:) Sirion hakkında kötü düşüncelere sebebiyet vermemek için HAFİF dedim :):) Fakar arabanın sacı bölgesel olarak farklı sertlikte. Bir de bu sacın hafif olmasının avantajı kaza anında ortaya çıkıyor. Şayet bir sıkışma durumu sözkonusu olduğunda kurtarılmak için çok uğraşlar gerektirmiyor. Allah korusun.
cccengiz

MesajUmut-Gultekin, 18 Oca 2008, 10:49

cccengiz yazdı:Benim dilim varmadı pamuk gibi demeye:) Sirion hakkında kötü düşüncelere sebebiyet vermemek için HAFİF dedim :):) Fakar arabanın sacı bölgesel olarak farklı sertlikte. Bir de bu sacın hafif olmasının avantajı kaza anında ortaya çıkıyor. Şayet bir sıkışma durumu sözkonusu olduğunda kurtarılmak için çok uğraşlar gerektirmiyor. Allah korusun.

İyisiyle kötüsüyle yazıyoruz malum :) Madem seviyoruz. Her yönüyle seviyoruz hem de!

Bildiğim kadarıyla Daihatsu'ların birçoğunda tampon ve çamurluklar yumuşak yapılıyor. Sebebi de yayalara çarpma durumunda yayada oluşacak bedenî zararı en az hale getirebilmek. Bizim arabaların kaporta yapısında en yumuşak yer ön çamurluklar ve sonrasında ön tampon.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 18 Oca 2008, 11:57

Demiya ne gerek var çipe falan (kendimizi avutalım) zaten gidiyo araba..Ben motora bişiy yapmıyorum ama yaza arabayı epey bi güzelleştirecem inş

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:ben burdayım ama arkadaşlar olayı aşmış chip mip yazınca nutkum tutuldu onları canı gönülden destekliyorum

Oysaki chipe mipe gerek yokki bizimkiler doğustan chipli! dimi ama? :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajcccengiz, 18 Oca 2008, 12:10

umutgultekin yazdı:
cccengiz yazdı:Benim dilim varmadı pamuk gibi demeye:) Sirion hakkında kötü düşüncelere sebebiyet vermemek için HAFİF dedim :):) Fakar arabanın sacı bölgesel olarak farklı sertlikte. Bir de bu sacın hafif olmasının avantajı kaza anında ortaya çıkıyor. Şayet bir sıkışma durumu sözkonusu olduğunda kurtarılmak için çok uğraşlar gerektirmiyor. Allah korusun.

İyisiyle kötüsüyle yazıyoruz malum :) Madem seviyoruz. Her yönüyle seviyoruz hem de!

Bildiğim kadarıyla Daihatsu'ların birçoğunda tampon ve çamurluklar yumuşak yapılıyor. Sebebi de yayalara çarpma durumunda yayada oluşacak bedenî zararı en az hale getirebilmek. Bizim arabaların kaporta yapısında en yumuşak yer ön çamurluklar ve sonrasında ön tampon.

Peki Umut hocam ve diğer arkadaşlar, Daihatsunun kaporta sağlamlığı ve dayanıklılığı konusunda ne düşünüyorsunuz. Paslanmaya karşı dayanıklılığı ve paslanaya karşı koruma olarak ne söyleyebilirsiniz. Aracında paslanma ya da boya dökülmesi sorunuyla karşılaşan var mı?
cccengiz

MesajSirion gti, 18 Oca 2008, 15:27

cengiz hocam en iyi ben yanıtlarım herhalde ben 2 takla attım arabanın tavanı bile bize zarar vercek kadar göçmedi ben test ettim sağlam yani :D
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 18 Oca 2008, 16:35

Sirion gti yazdı:cengiz hocam en iyi ben yanıtlarım herhalde ben 2 takla attım arabanın tavanı bile bize zarar vercek kadar göçmedi ben test ettim sağlam yani :D

Açıkçası kaportası bana biraz -ne biliyim- zarif gibi geliyor. mesela kapıları kapanırken tok bir ses vermiyor. zamanında çarpışma testlerinden 3 yıldız almış ama dediğim gibi biraz !zarif! duruyor.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDoorman, 18 Oca 2008, 16:36

Sirion gti yazdı:cengiz hocam en iyi ben yanıtlarım herhalde ben 2 takla attım arabanın tavanı bile bize zarar vercek kadar göçmedi ben test ettim sağlam yani :D

sanada tekrar çok geçmiş olsun.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 18 Oca 2008, 16:37

Doorman yazdı:

Açıkçası kaportası bana biraz -ne biliyim- zarif gibi geliyor. mesela kapıları kapanırken tok bir ses vermiyor. zamanında çarpışma testlerinden 3 yıldız almış ama dediğim gibi biraz !zarif! duruyor.

Bu arada bizim Sirion'ların EuronCap çarpışma testlerinde 3 yıldızı hakeden ilk kompakt sınıf araç olduğunu biliyor muydunuz?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 18 Oca 2008, 18:03

İyi anlamdamı ilk yoksa tam tersimi

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:

Bu arada bizim Sirion'ların EuronCap çarpışma testlerinde 3 yıldızı hakeden ilk kompakt sınıf araç olduğunu biliyor muydunuz?
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 18 Oca 2008, 19:23

İyi anlamda tabii ki :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajoguzkirer, 27 Ağu 2008, 21:07

Walla ben direk boyatiyorum..en son hayvanin teki on camurluktan arka camurluga kadar cizmis bende arabanin sol tarafini komple boyattim. ondan once yine sol tarafi cizmislerdi bende sol tarafi komple boyatmistim. kaputu cizmislerdi tamamen boyattim.bagaji cizmislerdi bagaji da boyattim. inatla ciziyorlar ve inatla boyatiyorum. cizene de tesekkur etemek lazim aslinda cunku araba ilk aldigim gibi yeni gorunuyor.Genelde insanlar satis aninda problem yasamamak icin boyatmak istemiyor ama benim cok umrumda degil cunku daha en az 15 yil binerim gibi dusunuyorum.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir