yaptıklarım, yapacaklarım..

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

yaptıklarım, yapacaklarım..

MesajDags, 14 Oca 2008, 18:38

185-55-15 lastik,silver krom jantlar
ön cam dahil orta koyulukta reflekte cam filmi
topuz-pedal seti
ufaktan müzik sistemi (alpine cd-mp3, 2 takım mıd-tiz crossover, 30 cm jbl sub)
ön tampona kadar paslanmaz boru ile uzanan,25*30 ebatında paslanmaz sacdan mamul acık filtre kutusuna takılı sparco sünger filtre
arka yazılar iptali

sıkıntılarım ve değiştirmek istediklerim ise;
**amortisör sistemi ( twona bahsettiği coilover sistemden memnun kalırsa, düşünülebilir.)

**frenler (diskler değişmesine rağmen yetersiz... büyük diskler ve belki fren merkezinin de değişmesi ile çözülebilir) bu konuda beni tatmin edecek bir usta bulamadım... hepsi yaparız ederiz diyor ama sorduklarıma cevap alamıyorum

**katalizatör... benim araç yağ yakma probleminden ötürü motor değiştirdi (garantiden) o yüzden katalizatörün dolmuş olabileceğini tahmin ediyorum.. henüz belirti yok ama sanırım kat iptali veya yerine takılacak bir tüp ile orda kaybettiğimiz gücü geri alabiliriz.. bu konuda servisle de görüştüm onlar iptal edersem eğer; hem katalizatör girişinde hem de çıkışında sensör oldugu için motor arıza ışığı sürekli yanar dediler.. o yuzden sımdılık beklemedeyım.. belki bu site ve bu sitenin kullanıcıları sayesinde bir çıkar yol buluruz..

**farlar... mavi boyalı, beyaz yanan 100 wattlık ampullerden takmıstım.. gunduz de farları yakarım ve goruntu cok guzel.. ama gel gelelım ozellıkle yagmurlu havada farlar hıc yanmıyormus gıbı gelıyor.. bıran evvel mtec H4 xenonlardan taktırmalıyım.. 6000 k uzerı takmayı pek dusunmuyorum.. sıte kullanıcılarından daha once bu marka xenon taktıran varmı dıye merak edıyorum..

şimdilik bu kadar...
Saygılarla..
Kullanıcı avatarı
Dags

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: yaptıklarım, yapacaklarım..

MesajDoorman, 14 Oca 2008, 18:58

Dags yazdı:185-55-15 lastik,silver krom jantlar
ön cam dahil orta koyulukta reflekte cam filmi
topuz-pedal seti
ufaktan müzik sistemi (alpine cd-mp3, 2 takım mıd-tiz crossover, 30 cm jbl sub)
ön tampona kadar paslanmaz boru ile uzanan,25*30 ebatında paslanmaz sacdan mamul acık filtre kutusuna takılı sparco sünger filtre
arka yazılar iptali

sıkıntılarım ve değiştirmek istediklerim ise;
**amortisör sistemi ( twona bahsettiği coilover sistemden memnun kalırsa, düşünülebilir.)

**frenler (diskler değişmesine rağmen yetersiz... büyük diskler ve belki fren merkezinin de değişmesi ile çözülebilir) bu konuda beni tatmin edecek bir usta bulamadım... hepsi yaparız ederiz diyor ama sorduklarıma cevap alamıyorum

**katalizatör... benim araç yağ yakma probleminden ötürü motor değiştirdi (garantiden) o yüzden katalizatörün dolmuş olabileceğini tahmin ediyorum.. henüz belirti yok ama sanırım kat iptali veya yerine takılacak bir tüp ile orda kaybettiğimiz gücü geri alabiliriz.. bu konuda servisle de görüştüm onlar iptal edersem eğer; hem katalizatör girişinde hem de çıkışında sensör oldugu için motor arıza ışığı sürekli yanar dediler.. o yuzden sımdılık beklemedeyım.. belki bu site ve bu sitenin kullanıcıları sayesinde bir çıkar yol buluruz..

**farlar... mavi boyalı, beyaz yanan 100 wattlık ampullerden takmıstım.. gunduz de farları yakarım ve goruntu cok guzel.. ama gel gelelım ozellıkle yagmurlu havada farlar hıc yanmıyormus gıbı gelıyor.. bıran evvel mtec H4 xenonlardan taktırmalıyım.. 6000 k uzerı takmayı pek dusunmuyorum.. sıte kullanıcılarından daha once bu marka xenon taktıran varmı dıye merak edıyorum..

şimdilik bu kadar...
Saygılarla..

resim varmı?
birde rengi ne sirion'un
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDoorman, 14 Oca 2008, 19:00

Arkadaşlar; sirion'larını kendilerine özgü hale getiren veya getirmeyi düşünen arkadaşlar buraya yaptıklarını ve yapacaklarını yazsa güzel olur düşüncesindeyim.
Dags bir başlangıç yaptı.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDags, 15 Oca 2008, 01:14

işte bizim minik
Eklentiler
DSC_0110.JPG
sag ön çamurluga dikkat :)
DSC_0113.JPG
bu da panjur arkasından
filtre.JPG
filtre olayı..
adsız.JPG
adsız.JPG (22.71 KiB) 906 kere görüntülendi
En son Dags tarafından 15 Oca 2008, 14:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Dags

Mesajcamoka, 15 Oca 2008, 09:29

üzüldüm şimdi o göçüğe! insan eliyle yapılan bir hi-one'lık mı? şimdi bir şeyler yazmaya da korkuyorum, atıverirler siteden, durduk yere engelleniriz, kendimi tutuyorum!

ama iyi sabır varmış sizde de, açıkçası ben uğraşamam öyle jant değiştir, filtre sök-tak.... siz böyle devam edin. ben sirion'um ile servise girer çıkarız. ama şöyle sunturlu bir alev deseni kırmızı sirion'a iyi gider diye de düşünmüyor değilim.
sizlere kolay gelsin.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajUmut-Gultekin, 15 Oca 2008, 09:44

camoka yazdı:üzüldüm şimdi o göçüğe! insan eliyle yapılan bir hi-one'lık mı? şimdi bir şeyler yazmaya da korkuyorum, atıverirler siteden, durduk yere engelleniriz, kendimi tutuyorum!

ama iyi sabır varmış sizde de, açıkçası ben uğraşamam öyle jant değiştir, filtre sök-tak.... siz böyle devam edin. ben sirion'um ile servise girer çıkarız. ama şöyle sunturlu bir alev deseni kırmızı sirion'a iyi gider diye de düşünmüyor değilim.
sizlere kolay gelsin.

Sevgili camoka,

Öyle bir söylemişsin ki sanki sık sık siteden insanları atıyor ya da yasaklıyormuşuz gibi. Henüz böyle bir olay yaşamadık. Yaşayacağımızı da sanmıyorum, çünkü buradaki herkesin tek amacı Daihatsu sevgisini paylaşmak. Zaten bir avuç insanız, ne diye ayrılık yaratılsın?.. İçinizden gelenleri yazmakta özgürsünüz. En fazla yazınızın sakıncalı bölümleri moderasyon tarafından filtrelenebilir.

Umut
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 15 Oca 2008, 09:46

camoka yazdı:üzüldüm şimdi o göçüğe! insan eliyle yapılan bir hi-one'lık mı?

Bana öyle geliyor ki, insan eliyle değil ama başka bir uzuvla yapılmış olabilir. Misal: Arabanın üstüne oturmak vs. :lol: :lol: :lol:

Bu arada bildiğim kadarıyla bu gibi büyük göçükleri boya gerekmeksizin sanayide düzeltebiliyorlar vakumla. Denemekte fayda olabilir :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDags, 15 Oca 2008, 10:49

evet o göçük 'iki ayaklılardan' birinin kasesi yüzünden o hale geldi.. neyse ki şimdi düzeldi sayılır...
Kullanıcı avatarı
Dags

MesajDoorman, 15 Oca 2008, 11:26

Bende siriona yaptığım şeyleri yazıyımda araya kaynasın.

14 inç jms sportline jant
185/55 R 14 bridgestone G3 lastikler
orsam silver star far ve sis farı
JBL 60*4 AMFİ
JBL GTO 507 COMPONENT
BOSS 16,5 cm COMPONENT ( Model ismini unuttum )
BOSS BASS800 AMFİLİ SUBWOOFER
Ve bilindiği üzere YRV TURBO arka amörtisör
Birde bende önce arka logo iptali yapılmış

Birde kalbimde yatanlar var.

1. daha yeni model bir teyp
2. twonanın sipariş verdiği egzoz cok hosuma gitti her an kanabilirim.
3. kutu içi filtre
4. renkli cam filmi
5. ses yalıtımı
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDags, 15 Oca 2008, 14:24

egzostu ve coilover ı twona taktırdıktan sonra dusunuyorum ben de..
yakında da torpıdodakı kapagın altına kenwood kvt 725 (1din DVD) taktırmayı dusunuyorum..
daha dogrusu tv tuner dahil, cıhaz su an elımde... ama paneli yok (cevabı asagıda) panel buldugum anda start verilecek..
sımdılık proje asamasında...

o kapagın altını secmemdekı sebepler ıse şöyle;
öncelikle hırsızlıktan korunma içgüdüsü... (pederin arabada aynı cıhazı 2 kere götürdüler.. :( )
ikincisi teybin orjınal yerıne takılırsa görüntü cok asagıda kalacak..
üçüncüsü ise kontagı actıgım anda, ekran kendılıgınden acılacak ve kapagı da kendı kaldıracak.. kapanırken de kendı kapanacak...
cok guzel bı goruntu olacagını dusunuyorum

proje uygulamaya gecerse detaylı fotograflar gonderırım..

ha birde uygulamaya yeltenip, ustalarla gorustukten sonra şimdilik rafa kaldırdıgım bi proje var..
engine start butonu... hatta buton bile almıstım..
ama ustaların dedıgıne gore öncelikle immobilizer iptali ve direksiyon kilidi iptali başıma iş açarmış..
zira istediğim şey, orjinal anahtarı hiç kullanmadan araca bindiğimde önce anahtarı (aracı marstan oncekı konuma getırmek ıcın) sonra düğmesi ile aracı çalıştırmak...

bakalım zaman ne gösterecek.. :)
Kullanıcı avatarı
Dags

MesajDags, 17 Oca 2008, 12:44

2 gündür sirion sahipleri tatilde galiba?? :)
Kullanıcı avatarı
Dags

MesajDoorman, 17 Oca 2008, 14:47

Sanırsam öyle!
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 17 Oca 2008, 15:43

ben burdayım ama arkadaşlar olayı aşmış chip mip yazınca nutkum tutuldu onları canı gönülden destekliyorum
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 17 Oca 2008, 15:47

Benim ise işlerim biraz yoğun :oops:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 17 Oca 2008, 18:33

Sirion gti yazdı:ben burdayım ama arkadaşlar olayı aşmış chip mip yazınca nutkum tutuldu onları canı gönülden destekliyorum

Oysaki chipe mipe gerek yokki bizimkiler doğustan chipli! dimi ama? :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir