YARDIM edebilirmisiniz ? TERİOS HAKKINDA TECrübesi olan i?

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

Re: YARDIM edebilirmisiniz ? TERİOS HAKKINDA TECrübesi olan i?

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Kas 2011, 01:30

livan08 yazdı:
Umut-Gultekin yazdı:ESP başka, EPS başka şey. EPS electric power steering demek yani elektrik destekli hidrolik direksiyon.

Yolcu airbag iptal tuşu ise ön koltuğa bebek koltuğu monte eden ebeveynler tarafından kullanılır.

yolcu airbagi tek kişi yolculuk yaparken kullanılır.kazada ikiside açılmasın diye,ayrıca airbaglar emniyet kemeri takılı olmayıcada devreye girmez.

Valla benim bir arkadaş BMW 3 serisi ile kaza yapmıştı, iki kişilerdi ve çok hızlı gittikleri bir yolda duramayarak kırmızı ışıkta duran bir araca arkadan geçirmişlerdi Hava yastığı ikisinin de suratında patlamıştı... ve ikisinin de emniyet kemeri takılı değildi...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Kas 2011, 08:08

Bunlar araçtan araca değişen şeyler. Bazı modellerde koltuklarda ağırlık sensörü vardır. Kemer takılı olmasa bile yine de hava yastıkları çalışır (Fiorino'da öyle mesela). Diğer yandan bazı D ve E sınıfı araçlarda ise koltuğun ileri geri mesafesi, yükseklik ayarı gibi parametreler dikkate alınarak kaza anında airbag bu parametrelere uygun açıda patlar.

O iptal düğmelerinin ana fonksiyonu ön koltuğa bebek koltuğu monte etmek durumunda olan tek anne-babalara çocuklarını koruma imkanı vermektir. 6 aydan küçük bebeklerin koltukları arabanın arkasına bakacak şekilde, 6 aydan sonra arabanın önüne bakacak şekilde monte edilir.

Eski taze, yeni tecrübeli babadan bilgiler :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen xxdentxx tarih 22 Kas 2011, 09:07

2008 model, 27 000 km de düz vites gold aldım..gayet memnunum...gold ile silver arasındaki farkları sayıyorum.... gold da deri direksiyon, sis farı, tavan çıtası var ( silver modelde tavan çıtası yok - tavan çıtasını sonradan alıp yapıştırabilirsiniz fakat yük taşıyacaksanız asla randuman vermez ) bence bu araçlar bu fiyatlara bedava, atın çıkamadığı yerlere çıktım, üstelik standart lastiklerle, 20 derece eğimli islak çim üstünde ve sümük kayganlığındaki çamurlu ve derinliği 30 cm olan ( taraktör kanalları ) çukurlu yerlerde, bide çamur lastiği takılır ise ve altı 5 cm daha yükseltilir ise bu araç çoğu off road aracını harcar bence.
xxdentxx

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen xxdentxx tarih 22 Kas 2011, 10:19

5 gün önce 2008 model 27 000 km de düz vites gold aldım, 29 500 tl...direckt vurdum araziye, at gibi gidiyor, düz yolda da çok keyifli, bundan önce peugoet 206 vardı bende, boşa beklemişim bunca sene..bu arablar bu fiyatlara bedava...hiçbirşey düşünmeden alın bu araçları.
xxdentxx

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen riogrande tarih 22 Kas 2011, 18:02

teriosu çok severim. fakat hep iyi yönlerinden bahsetmek biraz garip olur.

terios arazi kabiliyeti bakımından iyidir fakat öyle abartmamak lazım.

Arazi kavramı kişiye göre değişebilir.
Arazide lastik daha ön plana çıkar.Çakıllı araziye çamur lastikleriyle girerseniz takılıp kalırsınız. Safari lastikleriyle ormana girerseniz kesin bir yerde takılırsınız.

Ama terios dar ve kısa oluşuyla arazide kendine avantaj sağlar.
fakat tabii ki hiçbir zamam bir 3 kapılı suzuki grand vitara değildir.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Önceki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir