lodosarif yazdı:Ben eski kasa SX modellerden Terios almayı düşünüyorum ancak kafamı karıştıran önemli konular var. Örneğin zor arazi koşullarında 1.3 motor ve 70-80 beygir yeterli oluyor mu? Uzun şehirlerarası yollarda düşük beygir (70-80) belli hızdan sonra motorun zorlanmasına ve çok yakmasına neden oluyor mu? ESP eski kasa modellerde var mı ve ESP açma kapama düğmesi var mı araçta? Terios almam ve almamam için bana 3 olumlu ve 3 olumsuz neden sayabilir misiniz?

teriossx yazdı:Yedek parça konusunda ,yetkili servis harici pek alternatif yok.Ancak normal şartlarda yedek parça ihtiyacı sarf malzemeleri dışında çıkmaz,ayrıca araca kasko yaptırmak şart,kasko olunca bir sıkıntı yaşamazsınız.Gold modelini tercih etmekte fayda var,far konusunda bilgim yok.
sefa55 yazdı:Yedek parçalar İstanbul depodan geliyor. Samsun yetkili servise gidip, motor ya da aktarma organları ile ilgili seyrek ihtiyaç duyulan parçalar bulunmuyor. Sipariş verince de 3-4 gün sonra parçalar geliyor. Buji, filtreler vb. periyodik bakım parçları yetkili serviste bulunuyor. Yedek parçalarda yan sanayi olmadığı için pahalı. Renault Megane 2'de kapı fitili 25 tl iken Terios kapı fitili 85 tl. Çok şükür araç bozulmuyor. Yılda 2 defa bakım yapıyorum 15.000 km gidiyorum.
Benim aracım Gold, mercekli far kullanıyorum. Şunu farkettim kısa fardan uzun fara geçince kısa far da yanmaya devam ediyor yani 2 solda 2 sağda 4 far yanıyor ve ıssız yollarda muazzam aydınlatma sağlıyor. Arka koltuk katlandığında düz zemin oluşuyor. 170 cm boyundaki bir yetişkin için otel oluyor. 4X4 sistemi çok güven veriyor. Orman içi, yayla, ırmak geçişi vb. ortamlarda denedim 9/10 puan verdim. 1 puanı motor gücünden kestim. Araç 1500 cc yerine 1750 cc de olsa alırdım.125 beygir, 170 tork olsaydı tadından yenmezdi. Araç 5 kişi ile normal bir yokuşu 4. viteste çıkamıyor, 3. vitese düşüyor.
Lastik ebatları 215 65 R16, lastik ebatları avantajlı, şöyle ki Suv araçlar genelde 17-18 inç jant kullanıyor. 235 60 R17 ebatlarındaki bir kış lastiği tanesi 400 tl

Umut-Gultekin yazdı:ESP başka, EPS başka şey. EPS electric power steering demek yani elektrik destekli hidrolik direksiyon.
Yolcu airbag iptal tuşu ise ön koltuğa bebek koltuğu monte eden ebeveynler tarafından kullanılır.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir