YARDIM edebilirmisiniz ? TERİOS HAKKINDA TECrübesi olan i?

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

YARDIM edebilirmisiniz ? TERİOS HAKKINDA TECrübesi olan i?

Mesajgönderen kulipri tarih 04 Kas 2011, 03:04

Merhabalar. :
ben daihatsu terios almayı düşünüyorum 2. nesil deniliyor sanırım 2008 2009 model. Sahibinden .com da bi kaç kafama yatan var ama çekimser kaldığım yönler var bu konuda bana yardımcı olan terios kullanıcısı varmı ?
internette terios yedek parçası satan hiç bir kuruluş bulamadım net üzerinden bi kaç parça var sadece yedek parça bulmakda sıkıntı çekiliyormu ?

bir sorumda terios silver la gold arasında 1 , 2 milyar fark ediyor gold ayarında silver larda var ama mercek far yok mercek far bulabilirmiyiz sorada silvara taksak ?
yardımcı olursanız cok sevinirim herkese tşkrler.
kulipri

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: YARDIM edebilirmisiniz ? TERİOS HAKKINDA TECrübesi olan i?

Mesajgönderen teriossx tarih 04 Kas 2011, 11:51

Yedek parça konusunda ,yetkili servis harici pek alternatif yok.Ancak normal şartlarda yedek parça ihtiyacı sarf malzemeleri dışında çıkmaz,ayrıca araca kasko yaptırmak şart,kasko olunca bir sıkıntı yaşamazsınız.Gold modelini tercih etmekte fayda var,far konusunda bilgim yok. :)
Kullanıcı avatarı
teriossx

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen sefa55 tarih 04 Kas 2011, 21:33

Yedek parçalar İstanbul depodan geliyor. Samsun yetkili servise gidip, motor ya da aktarma organları ile ilgili seyrek ihtiyaç duyulan parçalar bulunmuyor. Sipariş verince de 3-4 gün sonra parçalar geliyor. Buji, filtreler vb. periyodik bakım parçları yetkili serviste bulunuyor. Yedek parçalarda yan sanayi olmadığı için pahalı. Renault Megane 2'de kapı fitili 25 tl iken Terios kapı fitili 85 tl. Çok şükür araç bozulmuyor. Yılda 2 defa bakım yapıyorum 15.000 km gidiyorum.
Benim aracım Gold, mercekli far kullanıyorum. Şunu farkettim kısa fardan uzun fara geçince kısa far da yanmaya devam ediyor yani 2 solda 2 sağda 4 far yanıyor ve ıssız yollarda muazzam aydınlatma sağlıyor. Arka koltuk katlandığında düz zemin oluşuyor. 170 cm boyundaki bir yetişkin için otel oluyor. 4X4 sistemi çok güven veriyor. Orman içi, yayla, ırmak geçişi vb. ortamlarda denedim 9/10 puan verdim. 1 puanı motor gücünden kestim. Araç 1500 cc yerine 1750 cc de olsa alırdım.125 beygir, 170 tork olsaydı tadından yenmezdi. Araç 5 kişi ile normal bir yokuşu 4. viteste çıkamıyor, 3. vitese düşüyor.
Lastik ebatları 215 65 R16, lastik ebatları avantajlı, şöyle ki Suv araçlar genelde 17-18 inç jant kullanıyor. 235 60 R17 ebatlarındaki bir kış lastiği tanesi 400 tl
Eklentiler
Fotoğraf0026.jpg
Fotoğraf0030.jpg
TERİOS 2008 MODEL 1500 CC LPG GOLD MANUEL VİTES
Kullanıcı avatarı
sefa55

Mesajgönderen lodosarif tarih 10 Kas 2011, 01:02

Ben eski kasa SX modellerden Terios almayı düşünüyorum ancak kafamı karıştıran önemli konular var. Örneğin zor arazi koşullarında 1.3 motor ve 70-80 beygir yeterli oluyor mu? Uzun şehirlerarası yollarda düşük beygir (70-80) belli hızdan sonra motorun zorlanmasına ve çok yakmasına neden oluyor mu? ESP eski kasa modellerde var mı ve ESP açma kapama düğmesi var mı araçta? Terios almam ve almamam için bana 3 olumlu ve 3 olumsuz neden sayabilir misiniz?
lodosarif

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Mesajgönderen malialp tarih 10 Kas 2011, 19:57

lodosarif yazdı:Ben eski kasa SX modellerden Terios almayı düşünüyorum ancak kafamı karıştıran önemli konular var. Örneğin zor arazi koşullarında 1.3 motor ve 70-80 beygir yeterli oluyor mu? Uzun şehirlerarası yollarda düşük beygir (70-80) belli hızdan sonra motorun zorlanmasına ve çok yakmasına neden oluyor mu? ESP eski kasa modellerde var mı ve ESP açma kapama düğmesi var mı araçta? Terios almam ve almamam için bana 3 olumlu ve 3 olumsuz neden sayabilir misiniz?

selamlar
çok zor arazi koşulları hariç gayet mükemmel arazi performansı var zannedersem.
Aracımız 86 beygir bu arada
uzun yolda 85 km hızla lpg de 8.5 litre civarı, 120 km hızda 10 litre, 120 üzeri ise 12 litre civarı yakıyor. Yani bastınmı yakıyor.
ESP maalesef yok, ama yol tutuşu tatminkar.
Binmesi sürmesi çok keyifli, şehiriçi çok pratik, engel tanımıyor ve sorunsuz; bunlar olumlu yanları.
enine dar, sürate gelince çok yakıyor bunlar olumsuz yanları.
umarım yardımcı olabilmişimdir....
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi

Mesajgönderen argyle tarih 10 Kas 2011, 21:17

Şimdi:

1)Parçaları pahalı değil! Neye göre, kime göre? Röno burada üretilir, Daihatsu'nun parçaları Japonya'dan gelir. Hala pahalı geliyor mu? O zaman diğer Japon markalarıyla kıyaslayın. Benden de bir örnek; Daihatsu arka farı 180 TL iken Şahin'inki 20 TL'ye bulunabiliyor.

2)Ne kadar beygir o kadar arpa arkadaş :)! Bu beygirler su ile gitmiyor, motor gücü arttıkça enerji ihtiyacı da artacak elbette.

3)5 kişi ile 4. viteste yokuş tırmanabilen pek fazla araç yoktur (bu sizin yokuşa giriş hızınıza yani motor devrinize bağlıdır; örneğin 2000 dev/dk'da hafif bir yokuşa bile girseniz yemez, bir kademe vitesi düşürmek gerekir ama 3500 dev/dk ile yokuşa girerseniz bayağı bir götürür).

4)Şehirlerarası yollarda (arazi tırmanışı değil), düşük beygir gücü motorun zorlanmasına değil çabuk hızlanmamasına sebep olur. 86 beygir düşük değildir; piyasada gördüğünüz pekçok ekonomik sınıf binek araç 70 BG civarıdır. Zaten, o maksimum beygir güçlerini, maksimum devre yakın yerlerde verir motorlar, o devirlerde de fazla gidilmez, hararet yapar, sonrası malum. Düz yolda hızlanma aracın kaç devirde ne kadar güç ürettiği ile ilişkili. Yüksek beygir ani hızlanmaları getirir. Misal 60 beygir bir araç görece çabuk olmasa da 180 km/sa hıza ulaşabilir ama ne yapacaksınız o hızı! Özellikle yüksek tavanlı araçlarda hız yapmak daha da tehlikeli. Arazi araçları hız yapmak için tasarlanmamışlardır.

5)ESP'yi EPS ile karıştırmışsınız sanırım. ESP açma kapama düğmesi niye olsun ya? Yolcu airbag iptal düğmesini de hiç anlamamışımdır! ABS iptal düğmesi olsa kullanır mıydınız?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen lodosarif tarih 12 Kas 2011, 02:50

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kafamda bayağı birşeyler netleşti tabi. Yazılan her kelime bile önemli benim için. ESP'yi yanlış yazmadım ama o modellerde olduğunu zannetmiyorum.Yine de sormak istedim.ESP kapama tuşu vardır bazı araçlarda ama belli bir hızdan sonra otomatik olarak devreye girer, bazısında da ESP düğmesi kapatılınca sadece anti patinaj ASR kapanmış olur bildiğim kadarıyla.ESP sormamdaki amaç bu arabalar yüksek olduğu için savrulma ve devrilme ihtimallerinin yüksek olması. Ayrıca Teriosların torkları hakkında da pek bilgiye ulaşamıyorum. Bu forumdakiler kullandıkları araçlarının torklarını biliyor mu mesela. Motor hacmi ve beygir gücü sonuç olarak tork diye karşımıza çıkıyor sanırım. Bazı araçlarda beygir gücü ve motor hacmi düşük olmasına rağmen torku yüksek olabiliyormuş. Bu konuda benim de pek fazla bilgim yok, yanlışım varsa düzeltin. Tekrar teşekkürler ve yeni cevaplar için de şmdiden teşekkürler...
lodosarif

Marka: Henüz Arabam Yok

Mesajgönderen argyle tarih 12 Kas 2011, 11:52

Bildiğim kadarıyla Terioslar'da da EPS var. Güvenlik donanımlarının iptal olayını anlamıyorum.

Güç, tork ve devrin çarpımından ibaret (katsayılar da var). BG düşük ve tork yüksek olabilmesi için devrin çok düşük olması lazım; yani düşük devirlerde o devirde olmayacak güç üretilmesi lazım gibi bir anlam çıkıyor :). Yani beygir düşük, tork yüksek olmaz. Doğrusu; "düşük devirlerde de (görece) yüksek güç üretebilen motor"dur, Daihatsular böyle işte.
En yüksek gücü en yüksek devre yakın devirlerde üretir motorlar, ama en yüksek tork orta devirlerin biraz üzerinde elde edilir. Buradan; en yüksek tork devrine kadar bastıkça görece hızlı güç artar ama bu devirden sonra güç artışı yavaşlar yani aracımız bu devirden sonra bu devirden öncesi kadar hızlı hızlanmaz ve yakıt sarfiyatımız artar diyebiliriz.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen teriossx tarih 12 Kas 2011, 11:57

tork (Nm/rpm) 120/3200 ,araç sürekli 4 çeker olmasından dolayı ,görüntüsünden beklenmeyecek kadar iyi yol tutuyor,ancak limitlerini aşmamak gerekli....
Kullanıcı avatarı
teriossx

Mesajgönderen livan08 tarih 13 Kas 2011, 01:37

tork-motor oranı tecrübemle sabittir.arazide zor bir batak veya çıkışta devri doldurunca başarı sağlanmakta
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen kulipri tarih 14 Kas 2011, 00:14

teriossx yazdı:Yedek parça konusunda ,yetkili servis harici pek alternatif yok.Ancak normal şartlarda yedek parça ihtiyacı sarf malzemeleri dışında çıkmaz,ayrıca araca kasko yaptırmak şart,kasko olunca bir sıkıntı yaşamazsınız.Gold modelini tercih etmekte fayda var,far konusunda bilgim yok. :)

çok tşkr ederim. Açdığım konuya ( panale ) bir arkadaşda farklı bir konu açınca biraz değişmiş keşke kendiside bi panel açsaydı .
gold modelini tercih etmekde fayda var demişsin bencede öle ama sılver ile gold arasında sadece mercekli far farkı var gördüğüm kadarıyla tabi ikinci elde . sılver kullanıcılar celik jant park sensorü v.s taktırmışlar çünki. bu yüzden mercek far bulabilirsem uygun fiyata silver almayı düşünüyorum . goldun harici bi + sı varsa iletin . tşkrler.
kulipri

Mesajgönderen kulipri tarih 14 Kas 2011, 00:16

sefa55 yazdı:Yedek parçalar İstanbul depodan geliyor. Samsun yetkili servise gidip, motor ya da aktarma organları ile ilgili seyrek ihtiyaç duyulan parçalar bulunmuyor. Sipariş verince de 3-4 gün sonra parçalar geliyor. Buji, filtreler vb. periyodik bakım parçları yetkili serviste bulunuyor. Yedek parçalarda yan sanayi olmadığı için pahalı. Renault Megane 2'de kapı fitili 25 tl iken Terios kapı fitili 85 tl. Çok şükür araç bozulmuyor. Yılda 2 defa bakım yapıyorum 15.000 km gidiyorum.
Benim aracım Gold, mercekli far kullanıyorum. Şunu farkettim kısa fardan uzun fara geçince kısa far da yanmaya devam ediyor yani 2 solda 2 sağda 4 far yanıyor ve ıssız yollarda muazzam aydınlatma sağlıyor. Arka koltuk katlandığında düz zemin oluşuyor. 170 cm boyundaki bir yetişkin için otel oluyor. 4X4 sistemi çok güven veriyor. Orman içi, yayla, ırmak geçişi vb. ortamlarda denedim 9/10 puan verdim. 1 puanı motor gücünden kestim. Araç 1500 cc yerine 1750 cc de olsa alırdım.125 beygir, 170 tork olsaydı tadından yenmezdi. Araç 5 kişi ile normal bir yokuşu 4. viteste çıkamıyor, 3. vitese düşüyor.
Lastik ebatları 215 65 R16, lastik ebatları avantajlı, şöyle ki Suv araçlar genelde 17-18 inç jant kullanıyor. 235 60 R17 ebatlarındaki bir kış lastiği tanesi 400 tl

Çok tşkr ederim aracınız çok güzl tam aradığım araç gibi :) kasko benimde tercihim lakin 2008 model her araç için yaptırılması mantıklı. satılık terios bulursanız haberimiz olsun tşkrler
kulipri

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Kas 2011, 21:21

ESP başka, EPS başka şey. EPS electric power steering demek yani elektrik destekli hidrolik direksiyon.

Yolcu airbag iptal tuşu ise ön koltuğa bebek koltuğu monte eden ebeveynler tarafından kullanılır.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 18 Kas 2011, 22:58

O da saçma abi.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen livan08 tarih 19 Kas 2011, 20:07

Umut-Gultekin yazdı:ESP başka, EPS başka şey. EPS electric power steering demek yani elektrik destekli hidrolik direksiyon.

Yolcu airbag iptal tuşu ise ön koltuğa bebek koltuğu monte eden ebeveynler tarafından kullanılır.

yolcu airbagi tek kişi yolculuk yaparken kullanılır.kazada ikiside açılmasın diye,ayrıca airbaglar emniyet kemeri takılı olmayıcada devreye girmez.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Sonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir