yardımmmmm

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: yardımmmmm

Mesajgönderen tenay tarih 16 Ağu 2011, 01:31

tenay yazdı:benim sorun çözüldü, boğaz kelebeğindenmiş temizlettim bişeyi kalmadı :)

çözüldü yazdım ama çözülmedi, bide şu karbon kılin olayını denicem
tenay

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 16 Ağu 2011, 16:25

Ben de "Gözün aydın" yazacaktım tam...
Nedir ki bu sorunun nedeni? Çok enteresan.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 07 Eki 2011, 19:43

Arkadaşlar, bu başlık daha alakalı diye buraya da yazayım, daha önce başka başlıkta şöyle yazmıştım:

argyle yazdı (27 Eylül 2011):
Benzini de gazı da şu meşhur "sürekli %7 indirim"li markadan alıyorum, onun yakıtının tırt olduğuna dair söylentiler var. Hatta en son aldığımdan sonra, rölanti devrine düşünce stop etmeye başlamıştı araba geçen hafta. Her durmada değil ama, yarısında stop ediyordu. Benzine geçince olmadı bu. Sonra tekrar gazda denemeler yaptım, bir daha stop etmedi Allah'a şükür. Ama depoyu yarılayınca başka marka alacağım LPG'yi. Opet, Aygaz, Milangaz olabilir. Deneyeceğim bakalım.
Fatih, sana LPG'yi taktırdığın yerden filtresini kaç km'de bir ya da kaç ayda bir değiştirmeni söylediler? Filtrede bir tıkanıklık oluşmuş da olabilir, yeterli gaz motora gitmiyor arada bir sanki gibi geliyor bana. Öncesinde bir haftaya yakın da binmemiştim arabaya, ilgisi olabilir belki bununla da.
Sevgiler.

argyle yazdı (6 Ekim 2011):
Arkadaşlar,
arada yine yapıyor ışıkta durunca stop etme olayını. Rölantide titreme var eskiye kıyasla, sanki hafifçe öksürür gibi. Bazen de (her zaman değil ama) 3. vitesten 2. vitese düşürünce motor ışığı yanıyor, bir silkiniyor komresyona girmiş gibi, ışık sönüyor sonra, stop etmiyor ama. Kompresyona girmemesi lazım zira 2000 dev.dk.'nın altına inince 3'ten 2'ye düşürüyorum vitesi. Ara ara motora yeterli gaz akışı olmuyor da ondan böyle yapıyor gibi geliyor bana, benzinde bunların hiçbiri yok zira. Bunun sebebi de yakıt filtresi kirlenip tıkanmış olabilir diyorum. Bugün başka markadan (Shell) LPG fulleyeceğim (yaklaşık 3/4 depo alır), birkaç gün de böyle deneyeceğim acaba yakıttan mı diye. Olmazsa BRC servisine gideceğim haftaya. Bu arada nedir, ne yapılmalıdır görüşü olan var mı arkadaşlar?

argyle yazdı (7 Ekim 2011):
Dün Shell'den LPG'yi fulledim (19 L, depo 32 L ama 25 L alıyor, dolayısıyla %76 depo LPG almışım), gene aynı sorun devam etti. Demek ki LPG markasından değil yani kalitesizlikten değil. Benzine geçtim, benzinde de aynı sorunu yaptı (düne kadar yapmıyordu). İki yakıtta da aynı sorunları yapması bana acaba bujiler mi diye düşündürüyor, yanmada bir sorun var herhalde. Birkaç gün içinde servise gideceğim, bilgisayara bağlatıp hata kodları neymiş bakalım. Umarım buji gibi basit birşeydir de uğraştırmaz.

Uzun oldu, sabrınızı zorladığım için kusura bakmayın.

Bu laneti yaşayan, çözüme kavuşturan, hatta bir daha tekrar etmemecesine çözüme ulaştıran bir arkadaş var mı? SonCuoreci ile "buji olabilir" dedik ama tahmin tabii şimdilik bizimkisi. Pazartesi-Salı gibi Akyıldız'a gideceğim ama o zamana kadar kendimi yer bitiririm ben. En azından şunu söyleyebilir misiniz "Hacı, senin motor patlamış!" tarzı bir sorunum yoktur değil mi? :D . Ulan ne evhamlıyım, böyle bir karaktere sahip olmak çok kötü, 20 sene az ömür demek.

Teşekkürler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 07 Eki 2011, 21:14

Açıkcası araçlardan pek anlamam ama duyduğum tecrübeler ile yardımcı olmaya çalışayım.

Araçta titreme sorunu benzinde meydana gelmiyorsa sorun LPG kaynaklıdır bu kesin. Son yazınızda benzinde de titreme oldu demişsiniz. Bu durumda sübaplarda sorun olma olasılığı çok fazla. Bujiden süphelenmek yersiz. Onlara kolay kolay birşey olmaz tabi 30-40bin m de bir değiştiriliyorlarsa ve orjinal kullanılıyorsa.

Sırf LPG'de olsa idi sorun ustada derdim. Ben baya bir çekmiştim ayar işinden. Otomatik araç kırmızı ışıkta stop ediyordu. Özellikle ben kullanırken değil de babam yada eşim kullanırken yapıyordu.
Sebebi de frenden hızlıca ayağı çekip gaza yüklenmekti. Siz de benzer şekilde kullanıyorsanız yavaşca frenden çekip gaza basmanızı tavsiye ederim. Nasıl olsa araç geri kaymaz. Rolanti karışması olmaz o zaman.

Servise gidince hata kodu fakir yada zengin karışım olursa sorun kesin LPG ayarından. Emin olun ve yolda giderken ayar yapılmasını isteyin.

Geçmiş olsun tekrardan.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 08 Eki 2011, 18:04

YağmurAdam sağol.
Hata yaptım, eksik bilgi vermişim sanıyorum:
Araç manuel, 87 bin'de, BRC LPG var, bir yılı aştı biraz. Daha önce Özgür Abi'nindi ve ayarlarında sorun yoktu, 6 aydır bende, sorun yoktu. Bir uzun yol gittim sadece, 1200 km kadar bayramda ve döndüğümde bu sorun başladı. Her zamanki kullanışımdan farklı birşey olarak şu oldu sadece uzun yolda; LPG tamamen bitti, ikaz diiit diye öttü, düğmeye basıp benzine geçtim, bir LPG istasyonu bulunca fulledim ve istasyondan ayrılırken marşa basıyorum çalışıyor, ayağımı debriyajdan çekince stop ediyor. LPG'de kalkamadık, ben de boşta biraz gaz verdim, ondan sonra kalkabildi, bunun üzerine bir 800 km gittim, İstanbul'a döndüm, 1-2 hafta sonra bu sorun çıktı. Kırmızı ışıkta debriyaj fren yapar yapmaz stop ediyor, kalkarken değil, durduğumuz anda. 2-3 haftadır var, önceleri benzinde yapmıyordu, birkaç gün önce benzinde de yapmaya başladı. Önceleri 10 durmanın 3'ünde yapıyorsa şimdi 5-6'sında yapıyor. Önceleri 3. vitesten 2.ye düşürünce yoktu birşey, şimdi motor freni gibi silkeliyor, motor ışığı 1-2 saniye yanıp sönüyor ki silkelememesi lazım düşük devirde (2000'in altında) vites küçültüyorum. Hem LPG'de, hem benzinde aynı sorunlar var ve sanki giderek daha kötüleşiyor gibi geliyor. Bujilerin en son ne zaman değiştiğini açıkçası bilmiyorum, son 6 aydır ve 4000 km'dir bende, ben değiştirtmedim, onu biliyorum.
Hala aynı fikirde misin? Korktum şimdi bak, dediğin gibi sübaplarda sorun varsa ne yapılacak? Umarım çok basit birşeydir.
Görüşmek üzere.

NOT 1: Ha abi, unutmadan bir de şunu farkettim benzinde de sorun çıkarmaya başladığı gün (2 gün önce); giderken ön konsoldaki havalandırma ızgaralarından ılık hava gelmeye başladı akşam akşam. Hararet göstergesi ortadaydı ama. Ne iş bu, ilgisi var mıdır?

NOT 2: Bir "tenay" arkadaş vardı, onun da benzer sorunu vardı, n'oldu hafız, çözüldü mü?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Eki 2011, 20:51

Motoru baştan yaptırsanız bile max 2000 masraf çıkar. Önemli olan sorunu bulmak.

Sizdeki olay benim bilgim ve tecrübem dahilinde değil malesef yardımcı olamıyorum.,
Umarım sizden sorun çözümünce bilgi edineceğim.

Geçmiş olsun..
YağmurAdam

Mesajgönderen argyle tarih 09 Eki 2011, 14:44

Abi zannetmiyorum öyle motor yapımıydı, rektefiyeydi olsun çünkü bu araba çok temizdi. Kesinlikle hor kullanılmamış; yarıştı, süratli kullanımdı motoru zorlanmamıştı. Tecimeroğlu'ndan deneme sürüşüne kadar yaptırıp OK aldım 90 kaat bayılıp, ancak öyle aldım, eski sahibi Özgür Abi'nin aracını övmelerini anlatmıyorum bile. Bakımları yapılmıştı. Silecek lastiklerini değiştirmek dışında da hiçbir masrafa ihtiyacı yoktu (Tecimeroğlu ve Akyıldız). 6 aydır (4000 km'dir) bende, hiç 4500 dev./dk'nın üzerine çıkmadım deneme amaçlı bile. E, Daihatsu sonuçta, 87000 km'de motoruna birşey olacak değil.
Motor avansının düşük olması diye bir olay duydum bir de, anladığım kadarıyla rölantide motora gelen yakıtın düşük olması durumu. Belki buna benzer birşey bizim sorun ama devirlenmede bir problem yok, gaza bastıkça uçuyor alet. LPG ile benzin arasında çekiş farkı az birşey var yalnız.
Servis sonrası bilgilendireceğim sizleri.
Teşekkürler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 11 Eki 2011, 00:21

Sakalımız da var ama... :lol:
Gokceaydin

Mesajgönderen enorton tarih 11 Eki 2011, 10:10

LPG filtresi tıkanmış olabilir en son ne zaman değişti? Bence önce LPG ustasına gidin önce onlar baksın, belki de basit bir ayarlar çözülecek problemdir.
enorton

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 11 Eki 2011, 14:32

Evet sevgili dostlar, fikirleriniz ve önerilerinize teşekkürler.

Dün Akyıldız'a götürdüm aracı. 3,5 saate yakın bekledim, bir cihaz bağlayıp birkaç kez sürüş testi de yaptılar (servis bölümüne sokmadılar, hiç hoşlanmadım bundan açıkçası). Sonunda şöyle bir izahat verildi (ben tam kavrayamadım, anlayıp bana da izah edebilecek olan varsa minnettar olurum):

"LPG sistemi takılırken manifold'un üzerine delikler açılıyor ve gaz kelebeğinin ayarıyla oynanıp LPG'ye göre ayarlama yapılıyor. O ayarlar değiştirildi, manifold üzerindeki bazı hava kaçan bağlantılara müdahale edildi. Tekrar LPG'ciye gidip LPG ayarı yaptırmanız gerekli."

Servisten alıp LPG'de eve dödüm bir 25 km kadar yol gittim, sorun çözülmüştü. Bir de benzinde deneyeceğim. Sonra bir ara da LPG'ciye gidip bir baktıracağım bakalım, yolda ayar falan mümkünse yaptıracağım. 59 TL sıkışmış arasına yani, Allah'tan mühim ve masraflı birşey değilmiş, düzeldi.

Yeni gelişmeleri bildireceğim.

Bu arada servise sağ arka lamba fiyatı sordum, 180 TL dediler, komple lamba değişiyormuş. Benim sadece plastik reflektörüm kırık, Pattex ile yapıştırdım gerçi, sadece yağmurlu havada içinde biraz buhar oluşuyor, şimdilik idare ediyor. Bu plastik reflektörü nereden bulabilirim beyler, yani ne tarz bir müessese satar bunu, oto elektrikçi mi, yedek parçacı mı? Daha önce değiştiren oldu mu? İstanbul, özellikle Anadolu yakasında bakmamı önerebileceğiniz bir yer biliyor musunuz?

Resim

Teşekkürler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 11 Eki 2011, 14:37

Problemin çözüldüğüne sevindim Serdar, umarım bir daha tekrarlamaz problem.

Stop lambaları ve far grupları komple değişir, sadece plastiği değiştiremezsin. Buharlanma çok değilse o şekilde idare et, zaman içinde plastik iyice renk değiştirmeye başlarsa keyfekeder değiştirirsin.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 11 Eki 2011, 16:36

Abi eksik olma, çok teşekkürler.

O buhar birikip bir elektrik kontağı yapmasın diyorum yaa, yoksa şu an da iyi durumda, sağlam yapıştırmışım (Bu arada, Pattex'i tavsiye ederim, camı bile yapıştırıyor) :). Babam böyle birşey yaşamıştı, Mitsubishi pikapın lambasına servis 380 TL çekiyor, o da arayıp 20 TL'ye uygun Türk malı reflektör bulmuştu. Onunki tabii bizimki gibi enteresan şekilli değildi, daha bulunabilir birşeydi.

Yav, aklıma gelmişken;
YağmurAdam, ScanGauge aletin varmış ve gündüzleri İkea civarında oluyorum demişsin vakti zamanında. Eğer benim hata kodlarını sıfırlamadılarsa serviste, bakabilir miyiz bir ara neymiş?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 13 Eki 2011, 14:02

Sattım gitti cihazı ama servis sıfırlamıştır kodları yoksa arıza ışığı yanardı zaten.

Bendeki duruma benzer olmuş. LPG manifold deilklerini düzgün açamamışlar kaçak varmış diye anladım.

Geçmiş olsun. Daha büyük birşey olmadığına sevindim.
YağmurAdam

Mesajgönderen argyle tarih 13 Eki 2011, 14:23

Teşekkürler.
Yalnız 1 yıl sorunsuz olup sonra bunun çıkması enteresan, benzinle alakasını da kuramadım ayrıca. Allah'tan çözüldü, basit bir sorunmuş şükür ki.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir