Arkadaşlar, bu başlık daha alakalı diye buraya da yazayım, daha önce başka başlıkta şöyle yazmıştım:
argyle yazdı (27 Eylül 2011):Benzini de gazı da şu meşhur "sürekli %7 indirim"li markadan alıyorum, onun yakıtının tırt olduğuna dair söylentiler var. Hatta en son aldığımdan sonra, rölanti devrine düşünce stop etmeye başlamıştı araba geçen hafta. Her durmada değil ama, yarısında stop ediyordu. Benzine geçince olmadı bu. Sonra tekrar gazda denemeler yaptım, bir daha stop etmedi Allah'a şükür. Ama depoyu yarılayınca başka marka alacağım LPG'yi. Opet, Aygaz, Milangaz olabilir. Deneyeceğim bakalım.
Fatih, sana LPG'yi taktırdığın yerden filtresini kaç km'de bir ya da kaç ayda bir değiştirmeni söylediler? Filtrede bir tıkanıklık oluşmuş da olabilir, yeterli gaz motora gitmiyor arada bir sanki gibi geliyor bana. Öncesinde bir haftaya yakın da binmemiştim arabaya, ilgisi olabilir belki bununla da.
Sevgiler.
argyle yazdı (6 Ekim 2011):Arkadaşlar,
arada yine yapıyor ışıkta durunca stop etme olayını. Rölantide titreme var eskiye kıyasla, sanki hafifçe öksürür gibi. Bazen de (her zaman değil ama) 3. vitesten 2. vitese düşürünce motor ışığı yanıyor, bir silkiniyor komresyona girmiş gibi, ışık sönüyor sonra, stop etmiyor ama. Kompresyona girmemesi lazım zira 2000 dev.dk.'nın altına inince 3'ten 2'ye düşürüyorum vitesi. Ara ara motora yeterli gaz akışı olmuyor da ondan böyle yapıyor gibi geliyor bana, benzinde bunların hiçbiri yok zira. Bunun sebebi de yakıt filtresi kirlenip tıkanmış olabilir diyorum. Bugün başka markadan (Shell) LPG fulleyeceğim (yaklaşık 3/4 depo alır), birkaç gün de böyle deneyeceğim acaba yakıttan mı diye. Olmazsa BRC servisine gideceğim haftaya. Bu arada nedir, ne yapılmalıdır görüşü olan var mı arkadaşlar?
argyle yazdı (7 Ekim 2011):Dün Shell'den LPG'yi fulledim (19 L, depo 32 L ama 25 L alıyor, dolayısıyla %76 depo LPG almışım), gene aynı sorun devam etti. Demek ki LPG markasından değil yani kalitesizlikten değil. Benzine geçtim, benzinde de aynı sorunu yaptı (düne kadar yapmıyordu). İki yakıtta da aynı sorunları yapması bana acaba bujiler mi diye düşündürüyor, yanmada bir sorun var herhalde. Birkaç gün içinde servise gideceğim, bilgisayara bağlatıp hata kodları neymiş bakalım. Umarım buji gibi basit birşeydir de uğraştırmaz.
Uzun oldu, sabrınızı zorladığım için kusura bakmayın.
Bu laneti yaşayan, çözüme kavuşturan, hatta bir daha tekrar etmemecesine çözüme ulaştıran bir arkadaş var mı? SonCuoreci ile "buji olabilir" dedik ama tahmin tabii şimdilik bizimkisi. Pazartesi-Salı gibi Akyıldız'a gideceğim ama o zamana kadar kendimi yer bitiririm ben. En azından şunu söyleyebilir misiniz "Hacı, senin motor patlamış!" tarzı bir sorunum yoktur değil mi?

. Ulan ne evhamlıyım, böyle bir karaktere sahip olmak çok kötü, 20 sene az ömür demek.
Teşekkürler.