YARIN MATERIA ALICAM.BAKARMISNIZ Bİ FORUM KARDEŞLERİM

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Re: YARIN MATERIA ALICAM.BAKARMISNIZ Bİ FORUM KARDEŞLERİM

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 21 Eki 2010, 00:18

EVET ARKADAŞLAR ARACI ALDIM BUGUN COK SUKUR.EVE ANCAK GLEİYORUM AZ GEZDIM TOZDUM AKRABA ZIYARETİLERİ...Araç süper ekstra başka birşey çıkmadı expertiz de arkadaşlar...araç 40 bin orjınal km de. :) ve arabanın on balatalar sıfırlanmış 1 ay once.sadece 37500 bakımına sokucam haftaya aracı randevu aldım.150 tl fiyat biçtiler 37500 bakımına( yağ filtresi - motor yağı - hava filtresi ve diğer kontrol edilcek bikaç bölüm)....

RESMEN TEK KELIME ILE SÜRÜŞ ZEVKİ BAMBAŞKA... başka söze ne hacet...iyi ki almışım.akrabaların bina önunde çektigim bikaç foto.bugun çamurdu izmir sorry pisli çıktı acıcık. :mrgreen: yarın gunduz çekimi ile çekerim koyaırm yine.

TEK KORKTUGUM YANI GÖZLER ÇOK UZERINDE ARACIN.NAZAR DEĞMESİNDEN KORKUYORUM. :cry:

FOTOLARI:

Resim
Resim
goztepeli_TR

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Eki 2010, 08:49

Hayırlısı olsun. Güzel bir "aşk" hikayesi daha başladı.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 21 Eki 2010, 08:53

Hayirli olsun kardes!Aldigin fiyat da; araba da her anlamda guzel!Dilerim guzel gunlerde kullanirsin..Bu arada ben olsam LPG dusunurum..Anladigim kadariyla uzun soluklu bineceksin bu araca..O yuzden tupletsen iyi olur gibime geliyor...Neyse;tekrar hayirli olsun..Allah kaza bela vermesin...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 21 Eki 2010, 09:09

çok teşekkür ederim arkadaşlar.Evet uzun süre binmeyi(yaklaşık 6-7 yıl kadar) düşünüyorum.

Sizce tüp BRC mi yoksa LAVATO mu taktırtayım...fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba? aslında sürekli bincem ama işyeirm 4-5 km uzaklıkta bana.. :lol: çok yol yapacagım soylenemez. sizce taktırtmaya değer mi tüp?
aracın vizesi de bitmiş aldıgımda vizeye sokmadan once eğer değerse tüp taktırırp oyle sokmak istiyorum muayneye.

son birşey korna çok kötü ya bip bip diye ses çıkarıyor.ferrari korna taktırmamı onerirmisiniz.akü ye herhangi bir zararı olur mu acaba? saygılar.

not: birazdan aracı yıkayacağım.acele cvp yazarsnıaz çok mutlu olurum. :lol:
goztepeli_TR

Mesajgönderen setlerss tarih 21 Eki 2010, 10:04

goztepeli_TR yazdı:çok teşekkür ederim arkadaşlar.Evet uzun süre binmeyi(yaklaşık 6-7 yıl kadar) düşünüyorum.

Sizce tüp BRC mi yoksa LAVATO mu taktırtayım...fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba? aslında sürekli bincem ama işyeirm 4-5 km uzaklıkta bana.. :lol: çok yol yapacagım soylenemez. sizce taktırtmaya değer mi tüp?
aracın vizesi de bitmiş aldıgımda vizeye sokmadan once eğer değerse tüp taktırırp oyle sokmak istiyorum muayneye.

son birşey korna çok kötü ya bip bip diye ses çıkarıyor.ferrari korna taktırmamı onerirmisiniz.akü ye herhangi bir zararı olur mu acaba? saygılar.

not: birazdan aracı yıkayacağım.acele cvp yazarsnıaz çok mutlu olurum. :lol:

Dostum Aracın hayırlı olsun Kazasız belasız kullan.

Frenler için sevindim ancak fotoları göremedim belki benim bilg de sorun var.

Lpg içinse ben taktırmamanı öneririm nedenini şöyle anlatayım.

Lpg de bizim araçlar 9 litre yakıyor benzinde ise 6-6,5 litre arası.

Ben benzinde ist gibi bir yerde 13 litre benzinle kışın 200 km yol yazın ise 170-180 km arası bir yol gidiyorum.

Şimdi Lpg için nerden baksan 1000 lira para ödeyeceksin kısmi bir performans kaybın olacak bence taktırmadan önce

ayda yapacağın kilometreyi hesapla benzinle ne kadar lpg ile nekadar daha sonra aradaki farkı lpg için yaptığın masrafa

denk gelinceye kadar topla bak bakalım değiyormu?

Misal

800km-200tl Benzin
800km-144tl Lpg
200-144=56tl
1000tl/56=18 ayda kendini amorti edip 19 uncu aydan itibaren kar etmeye başlarsın tabi her ay 800 km yol yaparsan.

Yanlış hesap yapmış olabilirim affoluna düzeltirseniz memnun olurum....
setlerss

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 21 Eki 2010, 10:12

settlers karşılastırma ve hesap için çok teşekkür ederim..haklısın bence de.ki ayda 800km asla yapamam çalışıyorum.düşün evim 4 km uzaklıkta işyerine.akşam da genelde ki hergun arabayla işe gitçegim meçhul. haftada 3-4 kere giderim. bu da haftada 10km günlük *4 = 40 km *4 = 160km yapar ayda. hadi 100 de fazladan yapsam 260 km ki dediğn gibi dostum hiç gerek yok.teşkkür ederim taktırmıyorum tüp.vazgeçtim. :lol:

resimler sanırım sizin pc de problem var yukledim çünkü. bugun gün içinde çekersem yeni resimleri gündüz çekeimndeki leri yıkadıktan sonra aracı koyarım.

ferrari kornası için ne diyorsun settlers dostum yada diğer arkadaşlar bilginiz var mı tkaılırmı materia ya.
goztepeli_TR

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Eki 2010, 10:59

Her korna takılır, sesini beğeniyorsanız sorun yok :)

LPG yaptırırdığınıza değmez çünkü 4-5 km içinde motor ısınacak da araba LPG'ye geçiş yapacak. Ofise vardığınızda hala LPG'ye geçmemiş olabilir araba. Boşa masraf etmiş gibi olursunuz. Bence yapmayın.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen camoka tarih 21 Eki 2010, 12:02

böyle bir mesafe için tabii ki lpg taktırmak saçma olur.
materia için ferrari kornası değil söz meclisten dışarı ebube(öküz sesi - yazıya dökersek wooOO-ho! gibi bir ses veriyor) kornası daha iyi olur, hem böylece özne-yüklem uyuşmazlığı ortadan kalkar. :mrgreen:
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen setlerss tarih 21 Eki 2010, 12:09

Tüp taktırmadığına sevindim Umut abimizinde dediği gibi tüp devreye girmeden işe varmış olursun;

Ayrıca kornayı taktırman bir sorun yaratmaz kaldıki kaç watlık zenon farlar var arabada

yapsa sorunu onlar yapar sen istediğin kornayı tak bende 800 watlık sub+anfi aldım ama bir türlü taktıramadım içimde kaldı sölüyüm dedim :D

ayrıca arabanın genişliğine alışınca diğer arabalara binince her şey ağızının içindeymiş gibi oluyor.

Son olarak Nazar bocuğunu sakın unutma o kadar çok bakıyorlarki tahmin edemezsin yol vermeyen türk insanı sırf

arabayı görmek için yol veriyor yayalar bile karşıya geçmiyor arabayı seyretmekten :wink:
setlerss

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Eki 2010, 13:26

Hayırlı olsun arkadaşım, aracın çok güzel iyi günlerde kullan...

Bu aralar sitede Materia talepleri çoğaldı bakıyorum, :) ben de Materia'yı yakın markaja almış durumdayım ama zaman ne gösterir bilinmez... :roll:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 21 Eki 2010, 22:35

herekse bol bol teşekkürlerimi sunarım...Ya sürmesi ayrı bir keyif izleyen insanlara bakmak komik ve ayrı bir keyif :lol:

Valla kaç wattlık xenonlar iblmiyom bakmadım yarın sabah işe giderken bakarım beyninde yazıyordur.
Evet ferrari kornamı da csamba günü inimde taktırcam ..bence guzel olur gibime gleiyor korna. kornası çok kötü yaws basmaya utanıyorum sanki eski bir bilgisayar oyunu vardı mafia diye oynayanlar bilir eski araçlardaki kornalar gibi :D

Tüp taktırtmaktan kesinlikle vazgeçtim zaten bakalım yarın belki vizeye de sokabilirim aracı.peki sigorta olmadan muayeneye girme durumu var mı? muayene den 1 gün sonra sigortayı yaptırtmayı düşünüyorum.çünkü satıcı sigortayı 10 gun once yaptrıtmış iadesini alıcak ondan da parayı ben alcam.benım sigortayı yaptırtcam bana hediyesiydi çünkü.203 tl den yırtçam . :lol:

kasko 1300tl çekti amca oglu( TAKİPÇİ KENDİSİ ).ama onunda bi yolunu bulduk. Kasko ya para vermeyecegim.1300tl den yırttık :mrgreen:

Bugun arabayı sildim güzelce ama foto çekmeyi unuttum yarın eklerim yeni fotolarını...
goztepeli_TR

Önceki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir