YAY-LASTİK VE HAVA FİLTRESİ SORUSU

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: YAY-LASTİK VE HAVA FİLTRESİ SORUSU

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 05 May 2010, 20:05

bugün bi kaç usta ıle gorustum ve bız takamayız dedıler uzulsemmı sevınsemmı derken aklıma toyota yarisin çoğu parcasının bızım araca oldugu geldı ve spor yayından buldum 3,5 cm bu aparatı aldıgım yerden.
yarın musaıt olursam yayı ve bu parcayı denıcekler artık hangısı olursa onu kullanarak aracı ındırmeyı denıcez ıkısınden bırıde olmaz ıse son çare olarak sanayıdekı yay presle ile arabayı yere basma ısını halletmıs olucaz ama bu hafta cok yogunum inş fırsat bulup hallederım...
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 07 May 2010, 23:57

perşembe günü aracın 60.000 km bakımını yaptırdım serviste ve sızlere sozunu ettıgım kelepceyı servıse gosterdım, oradakı bu ıslerle ugrasan yerlerede gösterdım malesef olumsuz cvp aldık o yuzden resmını bıle cekmedım kelepcelerın. Yarıs yaylarıda malesef uymuyor. Son çare yayları preslemek kaldı ondada kararsızım ama sanırım yarın gidip presleticem inş olumsuz sonuçlar cıkmaz...
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen feylesof tarih 08 May 2010, 12:21

Merhabalar,

Üzüldüm aparatların uymadığına, açıkçası benimde içimden geçiyor yaptırmak fakat bizim ailede 2 kişi var 2 si arkaya oturdumu 220 kg oluyor böyle olunca araba 3.5 cm den fazla yaklaşıyor yere, tabi bide bunun üstüne ekstradan alçaltma konusunda kararsız kalıyorum.

Bizim bursadaki serviste çalışan biri yayları keserek denemişler kendi araçlarında fakat önlerde problem oluyormuş sonra sıfır takım yay almışlar.

Yusuf senin arabanın lastikler biraz büyük ve geniş çamurluklara işlem yaptırmadıysan alçalttığında çamurluğa sürtebilir.
feylesof

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 08 May 2010, 22:41

Paylaşımlarınız için tşk ederım. Dediğiniz gibi ön yaylar kesilmiyor çap olarak küçüldüğü için ama arka yayları kesebiliyorsunuz bu sefer magirus minibüsçüler gibi ön yukarıda arka aşağıda olmak var :lol:
Evet arkaya birileri oturduğu zaman sürtüyor fakat bunun en önemli sebebi kullandığınız jantın ofseti ve lastik ölçüsü. Benım daha önceki traktör lastiğim 185/65/14 dü ve arkayı üçlediğimde çıkan ses içimi acıtıyordu ve jantları değiştirdim lastiğie 185/55/15 yaptım ve arkaya 3 kişide binse tık yok çünkü ofseti küçük olduğundan jantın daha içeride kaldı :wink:
Neyse uzun lafın kısası müjdeli haberi vereyim aracı 4-5 cm indirdim bugün çok şükür... İlk fırsatda denemek için çok yere indirmedim yoksa dahada iner önler arkaya nazaran 1 cm daha yerde ve virajlara çok daha iyi giriyorum ve görünüş olarak eski haline göre çok daha şık
Biraz denicem şuan için sorun yok ama dahada indirmeyi düşünüyorum,sürüngen sirion yollarda :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen serdarsword tarih 08 May 2010, 23:27

NASIL YAPTIĞINIZI VE VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLERİZ AYRICA ARKAYA İKİ KİŞİ OTURTARAK TEST EDERSENİZ SEVİNİRİM :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 09 May 2010, 10:17

serdarsword yazdı:NASIL YAPTIĞINIZI VE VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLERİZ AYRICA ARKAYA İKİ KİŞİ OTURTARAK TEST EDERSENİZ SEVİNİRİM :mrgreen:

ılk yayları kesmek ıstedım ama arka yayları kesebılmemıze ragmen ön yayları kesmemızın ımkansız oldugunu gorduk ve husrana ugradık sonra ise sıze sözunu ettıgım kelepcelerı almıstım saglıklı olmıcagı kanısına varan ustalar ıle tekrardan hüsrana ugramıstık daha sonra ıse malumunuz yarısın çogu parcası uyuyor dıyerek bı umut spor yayıda uyar dedık ama yıne husran yıne husran... AKP sloganı gıbı durmak yok yola devam dıyerek;
Yayları preslemeyı ve bunun ıcınde turkıyede sayılı yerlerden olan sanayıde bıyere gıttım ılk cok yuksek fıyatdan kapı actılar yersen hesabı daha sonra ıse ındıler %50 :lol:
Yayları presleyıp amörtısorun havasını aldılar sanırım ( amörtisördekı ıslemden tam emın degılım )
ıstedıklerı kadar yere basma sansları vardı fakat bızım arac aıle servısı cektıgınden arada sırada sorun olmaması ıcın ılk 4-5 cm ındırdım arada barız fark var, yol tutus harıka ama bıkac gun denıcem olmadı bı kac cm daha ındırıcem bakalım. Arkayı 3 leyip denıcem yakın zamanda bakalım ınş surtmez gercı sanmıkyorumda cunku benım jantlar 15inç olmasına ragmen ıcerde kalıyor en kotu ıhtımal arka camurlugun ıcerısındekı kısmı traslatırım
Buarada dıger yere ındırılen araclar gıderken seker yada surtme problemı cok olur ama oyle bısey yok sadece bıraz sertlestı o kadar
Resımlerıde cektım kısa zamanda tum resımlerını tek baslık altında toplarım
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen serdarsword tarih 09 May 2010, 22:38

TEŞEKKÜRLER SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.BENDE AİLE SERVİSLİĞİ YAPIYORUM BAZEN :mrgreen:
ÖZELLİKLE ARAÇ CEMAATİNİN SAFLARI SIKLAŞTIRINCA Kİ TESTLERİ BEKLERİM... :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen feylesof tarih 10 May 2010, 00:02

Merhaba, Fotoları ve tecrübelerini merekla bekliyoruz, bu arada maliyetide bildirirsen seviniriz.
feylesof

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 10 May 2010, 09:53

serdarsword yazdı:TEŞEKKÜRLER SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.BENDE AİLE SERVİSLİĞİ YAPIYORUM BAZEN :mrgreen:
ÖZELLİKLE ARAÇ CEMAATİNİN SAFLARI SIKLAŞTIRINCA Kİ TESTLERİ BEKLERİM... :lol:

sabah aıle servısının yanında aılenın yakın dostlarınıda alıp arkayı 3 ledık herhangı sıkıntı cıkmadı sadece yaylar sertlestıgı ıcın belkı arkanın konforu gıtmıstır onuda rahatmısınız dıye sormadım :lol:

feylesof yazdı:Merhaba, Fotoları ve tecrübelerini merekla bekliyoruz, bu arada maliyetide bildirirsen seviniriz.

Merhaba, fotogragları cektım bugun eklerım sıteye sanırım ama daha ıyı fotografları ılerleyen zamanlarda sızlerle paylasırım.
malıyet konusuna gelınce;
Yayları kesmenın malıyetı 100 TL ama ön yaylar kesılemedıgınden bizleri bağlamıyor
Kelepçelerin malıyetı 75 TL takmasınada 70-80 alsalar ortalama 150 TL ama saglıklı olmadıgından bızlerı buda baglamıyor
Yarısın spor yayları 290 TL takması falan derken 350-400 TL yi, bulurdu
Yay presleme ise; ilk 500 TL den fiyat açtılar ( tabi yersen) pazarlık sünnet diyip cok dedım 350 son olur dedıler ben yıne olmaz dıyınce 300 bıraz daha ugrastan sonra ıse 270 e ındıler en sonunda %50 ındırım yaptırıp 250 de anlstık ki aynı yerde bızım arkadaslar 300 den asagı yaptırmamıslardı araclarını :lol:
uzun lafın kısası 250 TL ye hallettık herhangı sıkıntıda yasamadım suana kadar zaten test asamasında dahada dusurmeyı dusunuyorum aracı
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen feylesof tarih 26 Eyl 2010, 02:28

feylesof

Mesajgönderen serdarsword tarih 26 Eyl 2010, 23:35

229 € + %19 kdv + nakliye 700 TL Yİ GEÇERMİ ACABA?
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir