Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

YAY-LASTİK VE HAVA FİLTRESİ SORUSU

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

YAY-LASTİK VE HAVA FİLTRESİ SORUSU

Mesajserdarsword, 24 Ara 2009, 19:45

ARKADAŞLAR 1. NESİL SİRİONU OLUP YAYLARINI KISALTAN VARMI İÇİNİZDE AYRICA İNCE YANAK LASTİK KULLANAN VARMI ?SON OLARAK AÇIK HAVA FİLTRESİ KULLANAN VARMI?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: YAY-LASTİK VE HAVA FİLTRESİ SORUSU

Mesajfcpasa, 25 Ara 2009, 18:18

ince yanak lastik kullandım ve negatif sonuç aldım. orjinal lastiklere döndüm..
açık hava filitresi kullandım yed marka sonuç pozitih mükemmel birses alıyorsun ama kış bakımında yine orjinale döndüm .. yay konusuna gelince hiç bir fikrim yok..
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Mesajserdarsword, 25 Ara 2009, 22:26

fcpasa, Bugün, 18:18

ince yanak lastik kullandım ve negatif sonuç aldım. orjinal lastiklere döndüm..
açık hava filitresi kullandım yed marka sonuç pozitih mükemmel birses alıyorsun ama kış bakımında yine orjinale döndüm .. yay konusuna gelince hiç bir fikrim yok.. TEŞEKKÜR EDERİM BENDE SİZE ULAŞMAK İSTİYORDUM.ARACINIZIN FOTOĞRAFLARINA BAKTIKTAN SONRA OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM AMA.BENİM ARACIMDA ŞU ANDA 175-70-15 LASTİK VAR SİZDE Kİ 14 MÜ 15 Mİ ACABA .HAVA FİLTRESİNDE SORUN YOKSA BENDE ALACAĞIM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajfcpasa, 27 Ara 2009, 21:02

şu an üzerinde 165-65-r14 takılı hiç bir sorunum yok.. hava filitresini bence ilkbaharda taktır..
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Mesajfeylesof, 14 Mar 2010, 01:12

Eğer lastikleriniz 175-70-15 ise aracınıza için aşırı büyük. En kısa zamanda 165-65-14, 175-60-14, 185-55-14 bu ebatlardan birine dönmenizi tavsiye ederim, son olarakda illede 15 jant derseniz ve bulabilirseniz 185-50-15 olur.

175-70-15 orjinal ebattan %10 daha büyük yani gösterge 100 iken siz 110 la gidiyorsunuz.
feylesof

Mesajsirion gti 2, 02 May 2010, 23:18

serdarsword yazdı:ARKADAŞLAR 1. NESİL SİRİONU OLUP YAYLARINI KISALTAN VARMI İÇİNİZDE AYRICA İNCE YANAK LASTİK KULLANAN VARMI ?SON OLARAK AÇIK HAVA FİLTRESİ KULLANAN VARMI?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER.

yay konusunda benım arastırmalarım var yakında yere ındırıcem aracı ıstersen bılgı verırım.
ınce yanak lastık derken 185/65/14 traktör lastıgı ebatı vardı bende 185/55/15 takıp cok daha ıyı yol tutusu aldım ama 55 olan yanagı dahada ındırsem cok daha ıyı olur fakat ıstanbul yollarında bu bıraz sakıncalı o yuzden bu ebat ıdeal dıye dusunuyorum ( şahsı fikrim )
Hava fıltresı bende var yazın ön ızgaraya alıyorum kısın yagmurdan dolayı ıcerı alıyorum fakat artık cıkartmayı dusunuyorum ama ınan cok ıyı ses verıyorum
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

MesajFaTiH, 03 May 2010, 09:22

Filtreni yaz konumuna aldiktan sonra birkac fotograf paylasir misin?¿Merak ettim..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajsirion gti 2, 03 May 2010, 13:23

FaTiH yazdı:Filtreni yaz konumuna aldiktan sonra birkac fotograf paylasir misin?¿Merak ettim..

valla fatihim bu yaz sanırım yaz moduna almadan iptal edebilrim filtreyi ama etmez isem foto çekip paylasırım.
Akordiyon boru ıle fıltreyı ön ızgaraya kadar uzatıp soguk hava almasını saglamıstık
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajserdarsword, 03 May 2010, 18:02

sirion gti 2 yazdı:
serdarsword yazdı:ARKADAŞLAR 1. NESİL SİRİONU OLUP YAYLARINI KISALTAN VARMI İÇİNİZDE AYRICA İNCE YANAK LASTİK KULLANAN VARMI ?SON OLARAK AÇIK HAVA FİLTRESİ KULLANAN VARMI?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER.

yay konusunda benım arastırmalarım var yakında yere ındırıcem aracı ıstersen bılgı verırım.
ınce yanak lastık derken 185/65/14 traktör lastıgı ebatı vardı bende 185/55/15 takıp cok daha ıyı yol tutusu aldım ama 55 olan yanagı dahada ındırsem cok daha ıyı olur fakat ıstanbul yollarında bu bıraz sakıncalı o yuzden bu ebat ıdeal dıye dusunuyorum ( şahsı fikrim )
Hava fıltresı bende var yazın ön ızgaraya alıyorum kısın yagmurdan dolayı ıcerı alıyorum fakat artık cıkartmayı dusunuyorum ama ınan cok ıyı ses verıyorum

ARACINIZI YAY KESTİREREKMİ YAKLAŞTIRACAKSINIZ YERE?
BİRDE YAZ AYARI NERDEN YAPILIYOR BUNUN BİLEMEDİM
SON OLARAK HAVA FİLTRESİNİN UZATILMIŞ HALİNİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞIRMISINIZ
TEŞEKKÜRLER
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajsirion gti 2, 03 May 2010, 18:13

bızım araclara uygun spor yay cok aradım ama malesef buladım hatda bızım sıtede bununla ıle ılgılı konusma vardı ılker abının bırısı ıle goruslerını paylastıgı ve spax marka yay varmıs yurtdısında ama getırmek zormus.
yayları 1 er bakla keserekte yere yakınlastırma şansınız oluyor ama bızım ön yaylar kesılemıyor o yuzden arastırmaya devam ettım....
Sanayı sıtesınde bu ıslerın uzmanı bı fırma var oradaki usta ıle gorustum ve yayları presleyıp amörtisörlerı spora cevirerek ıstedıgın cm ındırebılırız dedı ( muayene yada aracı satarken eskı halıne getırebılıyorlar)
onun dısınsa dun bı arkadasım aradı bı aparat cıkmıs tkaım olarak satılıyor ve yaylara takıp ıstedıgın kadar aracı yere basabılıyormussunuz ama ne kadar saglıklı onu hıc bılmıyorum arastırıcam eger saglıklı bısey ıse cok daha ucuza halletmıs olabılırım.
Fıltre konusunda resım talebınız olmus ama ben ön ızgaradan ıcerı aldım malum kıs sartları tekrardan ön tarafa alırmıyım bılmıyorum eger alırsam tabıkı resımlerını cekıp paylasırım.
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajserdarsword, 03 May 2010, 18:19

HIMM ...TEŞEKKÜRLER
BEN HAVA FİLTRESİNİ UZATAMADIM IZGARAYA KADAR YADA TAKAN ARKADAŞ BAHSETMEDİ HİÇ UZATMA FALAN NEYSE :(
ŞU HAVA FİLTESİNİN AYAR YERİNİ BİLİYORSANIZ HEMEN BAKACAM ŞİMDİ ÇOK MERAK ETTİM :?:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajserdarsword, 03 May 2010, 18:26

HE BİRDE BÖYLE BİRŞEY VAR ACABA BİZİM ARACA OLURMU
http://www.sahibinden.com/toyota_yaris_ ... isplayitem
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajsirion gti 2, 03 May 2010, 18:32

fıltrenın takılı oldugu borunun ucuna akordıyon boru taktım ve o akordıyon boruyu aralardan dan ön ızgaranın altında plakanın yanında sıyah yerler var oradan hava alıcak sekılde oraya kadar getırdım. fİfıltreyıde orada sabıpleyıp akordıyon borunun dıger ucuna taktım.
Akordıyon boruyu folyo ıle tamamen sarıp daha dayanıklı hale getırdım ve havafıltresınden aldıgım ses ıcerıdekınden cok daha ıyı oldu... kısaca anlattım umarım yararı olur cunku sımdı eskı yerınde oldugundan herhangı bı resım falan ıle gosterme sansım yok.
Ayrıca tunıng fırmaları yenı bı aparat cıkarttı oda tamponda belkı gormussunuzdur bıyer acıyorlar ve akordıyon boru ıle oraya kadar uzatıp soguk havayı daha ıyı almasını saglıyor fakat bu bıraz masraflı iş :)
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajsirion gti 2, 04 May 2010, 23:38

bugun iş cıkısı gıdıp sözünü ettiğim apatarı aldım yarın takıcak usta inş istediğim şekilde iner araç...
Resmini çeker eğer iyi sonuç alırsam aparatı gösteririm sizlerede ama almazsam resmi siteye koymadan silerim :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajserdarsword, 05 May 2010, 13:06

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.BU ARADA ARACA 4-5 KİŞİ BİNİNCE SORUN ÇIKARIYORMUYMUŞ BU MELET ? ZİRA BENİM SİRİONA BAZEN AİLECEK DOLUŞULABİLİYOR. :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir