Arkadaşlar sitede önceki günlerde AYDİNY isimli üyemizin yaptığı paylaşım sonrasında (ilgili sayfada ortalarda:
1-nesil-sirion-hakkin-merak-ettigim-bazi-sorular-var-t2454-45.html) , benimde aldığımdan beri sorunlu olan sağ ön kapı kilidimle ilgili bir ufak müdahale denemesi yapasım geldi..Gittim bir kutu "pas sökücü-yağlayıcı" ürünlerden birini aldım..Benim aldığım CRC 556 isimli bir ürün.. (
http://www.opakltd.com/5-56.htm ) Şu sıralar 300 ml liği 9,90 TL praktikerde..
Sorun yukarıda bahsedilenler gibi, motorun zorlukla az birşeycik ancak kilidi indirebilmesiydi, ara ara tamamen kapatabildiği de oluyordu..Umut abiden aracı aldığımda o yetkili servise sormuş öncesinde, motorun gücünü yitirdiğini söylemişler kendisine..Değişmesi ise dünya para motorun tabii..O da şimdilik kalsın demiş haklı olarak..Ben bugün açtım kapıyı; çıkardım iç döşeme tarafını, içerideki naylonu da ayırdım (kapı içiyle kaporta kısmı arasında ince bir naylonda var yapıştırılmış olarak bilmeyenler için söyleyeyim; ilgili link:
www.daihatsuaskina.com/forum/sirion-kap ... -t630.html ) kapı kilit motorunu iyiiice bir yıkadım resmen sözkonusu spreyle!El girecek, silinecek,temizlenecek bir yerde değil zaten motor; açanlar, görenler bilir..Tüm bağlantı noktalarına da sıktım!
Meğersem motorun birşeyi yokmuş!Güzelce kapattıktan sonra defalarca denedim uzaktan kumandayla! Hepsinde de takır takır kilitledi deee, açtı da!!Belki de en azından bir süre daha götürmek üzere şimdilik düzeldi; bunu zaman gösterecek!Ama sorun bu gibi görünüyor henüz konuşmak için biraz erken olsa da..
Diyeceğim o ki; siz de alın deneyin!Ha o kapı kilidinde hiç hareket yoksa siz kilitleyince, o zaman cidden sorun olmuş olabilir, ama motor birşeyler yapmaya çalışıyor gibiyse ve fakat gücü yetmiyor gibiyse MUTLAKA bir deneyin bu tarz spreylerden biriyle; ondan sonra daha masraflı çözüm yollarına gidersiniz...