Kapı kilit motoru

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Kapı kilit motoru

Mesajgönderen dryphon tarih 17 Eyl 2010, 12:34

Merhaba

Sağ ön kapı merkezi kilit motoru arızalandı.Herdefasında elle kapatıp açıyorum.
Kapıyı söküp arızalı parçayı onarayım dedim ama motor plastikle kaplanmış sökme imkanı yok.
Sökersem tekarar yapıştıramam diye korkuyorum.
Yedek parça fiyatı 366TL

Çıkma parça bulabileceğim bir adres biliyormusunuz.
Kullanıcı avatarı
dryphon

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Yedek parça ihtiyacı

Mesajgönderen camoka tarih 17 Eyl 2010, 13:47

arıza yaptığına emin misiniz?
bir ara önde sağ tarafta oturan birisi kapıyı eliyle kilitlemişti, ondan sonra aracın kafası bulanmıştı, orta yolu bulana kadar 3-4 dakika geçmişti. yazdıklarımı okuyunca ben bile anlamıyorum, ama anltamak istediğim şu, benim sirion'da sürücü kapsında mantar başlı aparata basınca tüm kapılar kilitleniyordu, ama diğer kapılardaki mantar başlı aparata basılıncı sadece o kapı kilitleniyordu. bendeki problem şuydu, sağ ön taraftaki yolcu bireysel olarak kapısın kilitlemişti, ben arabayı durdurduktan sonra yolcu da kendi imkanları ile mantar başlı aparatı yukarı kaldırarak kapıyı açmıştı ya da ben uzaktan kumandanın kapı açma tuşuna basarak kapıları açmıştım. işte bu noktada karışıklık başlıyor merkezi kilit için. bir kaç kombinasyon denedikten sonra ortada buluşmuşlardı.
buraya kadar okuyup da bir şey anlayan varsa ne ala, yoksa dağılın şimdi. :)
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen dryphon tarih 17 Eyl 2010, 14:58

Merhaba

Bahsettiğin olaylar bende de oluyor bazen ama onlar sorun değil.
Benimkisi tamamen kapı kilidini olarak çalıştıramaması.Diğer 3 kapı kapanıp açılmasına rağmen
sağ ön de işlemiyor.

Kapıyı söküp aleti tamir etmek istedim ama elektrik kablosunun soketi el kadar bir plastik kutuya bağlanıyor.
Bu kutu içersinde motor var.plastik kutunun diğer tarafında plastik bir mandal sistemi haraket ettiriyor.
Motora elektrik gelmesine rağmen diğer taraftaki mandal kıpırdamıyor.Motorun mandala bağlı olduğu dişlide sanırım yıpranma var.

Sorun şu ki bu plastik kutuyu açamıyorsunuz.Vakumlanarak kapatılmış.Açarsam bozarım diye korkuyorum.
Kullanıcı avatarı
dryphon

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Eyl 2010, 15:05

Bende de aynı sorun var. Çözersen haber verirsen sevinirim.

Servise sorduğumda motor gücünü yitirmiş demişlerdi. Bugüne kadar çok az Sirion'da görülmüş bu sorun (merkez servis kapanmadan hemen önce).

Muhtemelen zamanla ortaya çıkıyordur...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen feylesof tarih 17 Eyl 2010, 19:41

Sanayi ve yedek parçacılara bakmanızı tavsiye ederim özellikle toyota satanlara.
feylesof

Mesajgönderen meren tarih 17 Eyl 2010, 21:05

Toyotanın parçaları uyuyor mu bu araca? Aksi durumda çıkma parçasını bulmak zor..Zira sadece 04-05 modelleri piyasada var yani saysı az..
meren

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen marlonbarando tarih 21 Eyl 2010, 07:35

Bende de sağ arka kapı kilidi bozuldu. Bolu'da bir oto-elektrikçide yerli bir kilit taktırdım 40 tl'ye. Şu anda canavar gibi çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
marlonbarando

Mesajgönderen feylesof tarih 22 Eyl 2010, 23:28

marlonbarando yazdı:Bende de sağ arka kapı kilidi bozuldu. Bolu'da bir oto-elektrikçide yerli bir kilit taktırdım 40 tl'ye. Şu anda canavar gibi çalışıyor.

İşte bende bundan bahsediyorum sanayide her iş yapılabiliyor bunu mu yapamayacaklar, Türkün kafası çalışıyor.
feylesof

Mesajgönderen feylesof tarih 23 Eyl 2010, 21:46

Arkadaşlar yedek parça için aşağıdaki siteye rastladım belki başka yedek parçalar içinde ihtiyacı olana faydası olabilir.

http://www.yildizsanayisitesi.net/daiha ... parca.html
feylesof

Re: Kapı kilit motoru

Mesajgönderen FaTiH tarih 13 Mar 2012, 01:51

Arkadaşlar sitede önceki günlerde AYDİNY isimli üyemizin yaptığı paylaşım sonrasında (ilgili sayfada ortalarda: 1-nesil-sirion-hakkin-merak-ettigim-bazi-sorular-var-t2454-45.html) , benimde aldığımdan beri sorunlu olan sağ ön kapı kilidimle ilgili bir ufak müdahale denemesi yapasım geldi..Gittim bir kutu "pas sökücü-yağlayıcı" ürünlerden birini aldım..Benim aldığım CRC 556 isimli bir ürün.. ( http://www.opakltd.com/5-56.htm ) Şu sıralar 300 ml liği 9,90 TL praktikerde..
Sorun yukarıda bahsedilenler gibi, motorun zorlukla az birşeycik ancak kilidi indirebilmesiydi, ara ara tamamen kapatabildiği de oluyordu..Umut abiden aracı aldığımda o yetkili servise sormuş öncesinde, motorun gücünü yitirdiğini söylemişler kendisine..Değişmesi ise dünya para motorun tabii..O da şimdilik kalsın demiş haklı olarak..Ben bugün açtım kapıyı; çıkardım iç döşeme tarafını, içerideki naylonu da ayırdım (kapı içiyle kaporta kısmı arasında ince bir naylonda var yapıştırılmış olarak bilmeyenler için söyleyeyim; ilgili link: www.daihatsuaskina.com/forum/sirion-kap ... -t630.html ) kapı kilit motorunu iyiiice bir yıkadım resmen sözkonusu spreyle!El girecek, silinecek,temizlenecek bir yerde değil zaten motor; açanlar, görenler bilir..Tüm bağlantı noktalarına da sıktım!
Meğersem motorun birşeyi yokmuş!Güzelce kapattıktan sonra defalarca denedim uzaktan kumandayla! Hepsinde de takır takır kilitledi deee, açtı da!!Belki de en azından bir süre daha götürmek üzere şimdilik düzeldi; bunu zaman gösterecek!Ama sorun bu gibi görünüyor henüz konuşmak için biraz erken olsa da..
Diyeceğim o ki; siz de alın deneyin!Ha o kapı kilidinde hiç hareket yoksa siz kilitleyince, o zaman cidden sorun olmuş olabilir, ama motor birşeyler yapmaya çalışıyor gibiyse ve fakat gücü yetmiyor gibiyse MUTLAKA bir deneyin bu tarz spreylerden biriyle; ondan sonra daha masraflı çözüm yollarına gidersiniz... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen bfd tarih 13 Mar 2012, 12:06

Fatih'in eklediği linkteki ürünün bir benzeride 3M genel yağlayıcı; http://www.koctas.com.tr/U/3M-Genel-Ama ... 5466?R=141 kaput içini başka hiç bir ürün ( su, bezle silme v.s.) kullanmadan temizlemede gerçekten güzel sonuç veriyor.
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen argyle tarih 13 Mar 2012, 17:13

Bu kilit motoru anladığım kadarıyla acayip işler başaran bir arkadaşımız değil, gelen elektrik ile tahrik olup bir indirme kaldırma hareketi yapacak. Herhangi bir motor olur gibi geldi bana.

Bu arada Fatih, o yağlayıcı ile güzelce yıkadım demişsin ama bu tarz malzemelere çıplak elle dokunmayalım sakın (yapmamışsındır eminim).
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 13 Mar 2012, 19:02

Yıkadım derken püskürtme, sprey ucuyla yıkadım; yoksa tabii ki ne olursa olsun, kimyasal sonuçta, ben de dokunmamak taraftarıyım... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen feylesof tarih 17 Mar 2012, 00:31

Merhabalar,

Fatihin yukarıda anlattığı yöntem kesinlikle işe yarıyor.Arka sol kapıda aynı sıkıntı oluştu; 2011 kasım gibi aynı işlemi uyguladım, şimdilik problemsiz çalışıyor..Tavsiye ederim...
feylesof

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir