Yeni Cuoreci, Far ayarı

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Yeni Cuoreci, Far ayarı

Mesajgönderen ozkal.ozsoy tarih 10 Mar 2011, 01:44

Selam herkese,

ocak 2011 itibarıyla 2004 model bir cuore sahibi oldum. 3 aydır da keyifle biniyorum çipitağıma. Aldığımda 34 bin km de idi. şimdi de 37 ye yaklaşıyor.

ilk aldığımda şehirler arası yolda iki gün içinde bin küsür km kadar kullandım. 5.8 litre / 100km ortalama sarfiyat oldu. Otomatik vites bir araç için gayet güzel dedim. İstanbul şehir içinde de 7.5 - 8 litre / 100km civarlarında sarfiyat yaşıyorum. önceki aracım manuel vites ford ka idi. onunla da 8 litre civarı sarfiyatım oluyordu. Eh, gene cuorenin otomatik vitesli olduğunu düşünürsek bundan daha düşük sarfiyatlı araç olmaz deyip geçiyorum. Bu sarfiyat değeri iyi midir?

Avrupa yakasında servise nereye götürebiliriz? Maslak atatürk oto sanayide iki yetkili servisi var görünüyor sitesinde. Deneyen bilen var mıdır?

Aldığımda sol far biraz yere doğru bakıyordu. Çok sorun yaratmadığı için oynamadım. Şimdi biraz düzelteyim diyorum. Ama el kitabında far ayarı ile ilgili bir bölüm göremedim. Farın üst kısmında, başına bir el anahtarı ile ulaşılması zor gibi duran, altındaki pulu tırtıklı bir vida var. Acaba ordan mı ayarlanıyor bu far? Bilen deneyen varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim. forumu aradım ama sirion far ayarı ilgili bir iki yazı dışında bilgi bulamadım.

Saygılar, yardımlar için teşekkürler.
ozkal.ozsoy

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Yeni Cuoreci, Far ayarı

Mesajgönderen ozkal.ozsoy tarih 10 Mar 2011, 01:47

Çipitakla ilk fotoğrafımızı gönderiyorum :D
Eklentiler
DSCN0001.JPG
ozkal.ozsoy

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Mar 2011, 10:52

Öncelikle güle güle kullanın çipitakınızı :D aramıza hoşgeldiniz.
Tüketim değerleri otomatik bir Cuore için gayet normal, ben düz Cuore ile şehir dışı ortalama 5 lt, şehir içi ise 6,5-7 lt. benzin tüketiyorum.

Far ayarını da hiç kendim yapmayı denemedim doğrusu. Size tavsiyem bir serviste yaptırmanız, zira onların ellerindeki cihazlarla daha hassas ve sağlıklı bir ayar yaptırırsınız.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen ozkal.ozsoy tarih 10 Mar 2011, 23:22

teşekkürler. 37.500 bakımı geliyor. hangi servise götüreym çipitağı ? :)
ozkal.ozsoy

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 11 Mar 2011, 17:55

ozkal.ozsoy yazdı:teşekkürler. 37.500 bakımı geliyor. hangi servise götüreym çipitağı ? :)

Ben Anadolu Yakası'nda oturuyorum, burada Akyıldız Otomotiv'e götürüyorum Çekmeköy'de. Topkapı'da Kar Oto vardır, bakım yaptırmadım, küçük bir hasar tamiratı yaptırdım orda. Zten 37.500 bakımında yağ+yağ filtresi değişimi olacak, onun dışında sadece kontroller yapılacak. Karar sizin. Servis deneyiminizi de bizimle paylaşırsanız seviniriz...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir