YENİ LPG TAKTIRAN ARKADAŞLAR DİKKAT

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

YENİ LPG TAKTIRAN ARKADAŞLAR DİKKAT

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 23 Kas 2011, 00:52

merhaba benim aracım 1999 terios dx 119.000 km yeni lpg taktırdım. Su kaçağından veya su eksiltmesinden sebep hararet yaptı ve conta yaktı.. 700 tl civarında masraf çıktı. Lpg taktıran arkadaşlar hergün suyuna bakmalarında fayda var. En azından belli bir süre kontrollerinizi aksatmayınız.. Ayrıca bir duyum daha aldım.. Doğruluğundan emin değilim. Lpg yakıt yanma basınçı yüksek motora normalinden çok yük ve basınçtan dolayı conta yakıyormuş..
Sorunsuz kazasız günler dilerim..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: YENİ LPG TAKTIRAN ARKADAŞLAR DİKKAT

Mesajgönderen malialp tarih 23 Kas 2011, 10:09

çok geçmiş olsun, muhtemelen montaj hatası yoksa; araba durduk yere, tesisat sorunsuzsa su eksiltip hararet yapmaz. Lpg nin yanma ısısı fazla olduğu için motorda fazla ısı oluşturur. Bu yüzden iğne ucu kadar açıklık bulsa su eksiltip ya da hava yapıp hararet yaparak conta yakabilirsiniz. Tecrübe ile sabittir(eski aracımda). Bu yüzden benim gözümün ucu hep hararet göstergesindedir :)
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen blackeagle tarih 26 Kas 2011, 21:14

LPG den sonraki arıza ışığı sorununu çözdüm.

Akünün kutup başını söktüm. Bekledim taktım çalıştırdım. Oley artık yanmıyor :):):)

Tabi çözüm bu değil yine yandı. Tekrar söndürdüm yine yandı. Neden yandığını anlamak için takip etmeye başladım. Bi baktım söndürdükten sonra ne zaman gaz alırsam aldıktan bi süre sonra ( 5-10 km sonra falan ) tekrar yanıyor. Söndürüyorum yeni gaz alana kadar sorun yok. Sonra gazcıyı değiştirdim. Konya yolundaki Mogazdan alıyordum yanıyordu. Petrol ofisinden aldım yanmadı. Shelden aldım yanmadı. Opetten aldım yanmadı Bu arada malım benim depo simit 22 lt alıyor. 150 km gitmeden alıyorum. 215 km oldumu bitiyo depo. sonra tekrar mogazdan aldım. Tam eve giriyordum ki gene yandı ışık. Söndürdüm ve bugün son olarak petrol ofisinden aldım halen yanmadı. Herkesin bilgisine.......
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 29 Kas 2011, 15:38

malialp yazdı:çok geçmiş olsun, muhtemelen montaj hatası yoksa; araba durduk yere, tesisat sorunsuzsa su eksiltip hararet yapmaz. Lpg nin yanma ısısı fazla olduğu için motorda fazla ısı oluşturur. Bu yüzden iğne ucu kadar açıklık bulsa su eksiltip ya da hava yapıp hararet yaparak conta yakabilirsiniz. Tecrübe ile sabittir(eski aracımda). Bu yüzden benim gözümün ucu hep hararet göstergesindedir :)

Teşekkür ederim. Usta motoru söktü ve contaya baktığındabu yeni değil dedi. Bende aracı alalı 1 ay oldu.. Benim mantığım daha önce hararet yapmış.. Ben de Lpg taktırdım.. motor ısısı değişti. Az bir hararette patlak verdi.. diye düşünüyorum.
Saygılar..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir