Yeni motorumuz! Sonunda Dizel!

Daihatsu'dan Güncel Haberler (Bu bölüm Daihatsu ile ilgili haberler içindir. Modeller ile ilgili haberler için, ilgili modelin kendi sayfasının kullanılması rica olunur)

Re: Yeni motorumuz! Sonunda Dizel!

Mesajgönderen Doorman tarih 02 Nis 2008, 22:41

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:stepnesiz yolculuk etmek gerekecek... bu da sakat bir durum gibi geliyor bana...

Bilmem. Ben tersini düşünüyorum. Niye sakat olsun ki. İstanbul'da her köşe başında lastikçi var neredeyse. Lastik patlasa kenara çekip stepneyi takmaya çalışacağın efor ile en yakın lastikçiye gidip adamı lastikçiye kadar arabayı götürecek "idareten" bir lastikle arabaya götürmek daha kolay gibi :)

Dersen ki şehirlerarası ne olacak? O kadar detaya girmeye en azından benim için gerek yok. Arada bir şehir dışı yapıyoruz. Onda da lastik patlarsa artık bakarız bir çaresine :)

abicim oyle deme. bu meret zaten sehir icinde lazım olmuyor.
sehir icinde patlak lastikle bile lastikciye kadar gidebilirsin eger icinde birazcık bile hava kalmıs ise.
benim basıma oyle bir yerde geldiki sorma. lastige yaklaşık 1,5-2 cm capında bir demir parcası girdi. en son durup lastikleri kontrol ettigimden toplam 10 dakika gecmisti ve lastik asfalta yapısmıştı. ve en yakın yerlesim yeri ( maalesef o yurde benzincilerde lastikci olmazmı pek!!! ) 80 km uzaklıktaydı ve ben tam olarak rezilleri oynamıstım.
Ama insanın tecrubeleri yaptıgı hatalarının toplamıymış derler. bir daha lastigim patlasa mutlaka celik jantın jant merkezleme bileziginide sokerim. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ah ah ne rezil bir gundu!! :mrgreen: :mrgreen:
bu arada bir tarafta 185 tabanlı lastik diger tarafta bizim stepne coookkk komik duruyor. :D

Son Coureci, simit tup depoları genelde bir lastik capında ve yuksekliginde oluyor. ve diger arabaların normal lastik olan steplerinin yerine sıgabiliyor. eger bagaja yada stepne yerine yatık bir sekilde mesela 175/65R14 bir lastigi koyabilecegini gozun kesiyorsa simit tupte sıgabilir.
Ama eger oyle bir niyetin varsa once bu arabaya depoyu nasıl sıgdırırız diye saglamca arastır.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 03 Nis 2008, 07:59

Bu arada yeri gelmişken belirtmek lazım: Bizim bu minik stepneler sadece arka lastiklerle değiştirmek için. Eğer önlerden birisi patlarsa, arkadaki sağlam lastiği öne takıyoruz, sonra da arkaya minik stepnemizi takıyoruz.

Ya da bunlarla uğraşmayıp lastiklerin içine şu closer zamazingolarından koyduruyoruz ama nitrojenle aralarındaki ilişki ne olur onu tam kestiremediğim için henüz cesaret edemedim :mrgreen:

Gün olur da LPG yaptırırsam ev-iş arası yolculuklarda stepne taşımayacağım çünkü dediğim gibi e-5 üstünde her köşe başında lastikçi var. Ama uzun yola giderken (tatil falan) alırım minik stepneyi atarım bagaja devam ederim.

Şimdiye kadar 3 kere lastik patlaması yaşadım hep ön lastik patladı. Her seferinde de parmak kadar çivi çıktı lastikten. Araba o pozisyonda Doorman'ın söylediği gibi en yakın benzinci-lastikçiye kadar rahat rahat gidebiliyor ama Allah lastiğin yarılması gibi durumlardan korusun herkesi. Hele bizim arabanın ve Cuore'nin direksiyonu çok hafif. Mazallah öyle bir pozisyonda elden bir kaçarsa sonuç felaket olabilir. O yüzden direksiyonu iki elle ve sağlam tutalım. Özellikle geceleri ve bilmediğimiz yollardan geçerken :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 03 Nis 2008, 10:29

Doorman yazdı:Son Coureci, simit tup depoları genelde bir lastik capında ve yuksekliginde oluyor. ve diger arabaların normal lastik olan steplerinin yerine sıgabiliyor. eger bagaja yada stepne yerine yatık bir sekilde mesela 175/65R14 bir lastigi koyabilecegini gozun kesiyorsa simit tupte sıgabilir.
Ama eger oyle bir niyetin varsa once bu arabaya depoyu nasıl sıgdırırız diye saglamca arastır.

Yok yok, benim arabanın stepne fotosunu çekip size göstermem farz oldu :D Fotoğrafa bakıp sunduğun fikre hep beraber güleceğiz Doorman :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Doorman tarih 03 Nis 2008, 14:14

SonCuoreci yazdı:
Doorman yazdı:Son Coureci, simit tup depoları genelde bir lastik capında ve yuksekliginde oluyor. ve diger arabaların normal lastik olan steplerinin yerine sıgabiliyor. eger bagaja yada stepne yerine yatık bir sekilde mesela 175/65R14 bir lastigi koyabilecegini gozun kesiyorsa simit tupte sıgabilir.

Yok yok, benim arabanın stepne fotosunu çekip size göstermem farz oldu :D Fotoğrafa bakıp sunduğun fikre hep beraber güleceğiz Doorman :mrgreen:

abi donder, gulelim neselenelim
bizede lazım gulmek dimi ama?
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön Daihatsu'dan Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir