SuperSonic yazdı:Daihatsu yeni Dizel motoru ile sonunda kendinden bekleneni verdi! Ekonomik ve küçük şehir araçları üretmeyi ilke edinmiş Daihatsu sonunda üstün motor teknolojisini dizel motorlara da aktarmaya başladı. TOPAZ 2CDDI-II kodlu, 1200 cc silindir hacmine sahip minik dizel motorda supercharger ve turbo charger karışımı yeni bir aşırı besleme sistemi bulunuyor. 2000 cc motorlara kafa tutan bu minik motorun gücü 88 beygir. Ürettiği maksimum tork ise tam 230 Nm.
Çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz!
Doorman yazdı:Ben bu motora tek kelimeyle allah derim.
ama şimdi bu motor kesin önce japonyada çıkar. sonra biz niye bu motorun oldugu versiyonların getirilmediğini konususruz. hatta bir süre sonra sıkılır konuşmaktanda vazgeceriz ama bu motorun oldugu versiyonlar hala ülkemize gelmemiştir.
SuperSonic yazdı:Doorman yazdı:Ben bu motora tek kelimeyle allah derim.
ama şimdi bu motor kesin önce japonyada çıkar. sonra biz niye bu motorun oldugu versiyonların getirilmediğini konususruz. hatta bir süre sonra sıkılır konuşmaktanda vazgeceriz ama bu motorun oldugu versiyonlar hala ülkemize gelmemiştir.
SinirlenmeDaha bu motor yeni. Testleri sürüyor. Hiçbir ülkede hiçbir modelde uygulanmadı henüz. Bir de bu motora sahip CVT şanzımanlı modeller piyasaya girince oooooo oooooo ooooo
![]()
Doorman yazdı:bu motor ve cvt sansımanlı modellere bizim torunlar kesin binerde onların anne babaları görürmü bilmem.
SuperSonic yazdı:Bu sabah benzin aldım 3.36 YTL... Bir an önce dizeli de hayata geçirmek zorundalar yoksa araba satmak imkansız hale gelecek
3.36 YTL
SonCuoreci yazdı:3.36 mı????vay anasını yaa... İyi ki pazartesi depoyu fullemişim o zaman... Nereye gidecek bu işin sonu hiç bilemiyorum artık!!!
FaTiH yazdı:SonCuoreci yazdı:3.36 mı????vay anasını yaa... İyi ki pazartesi depoyu fullemişim o zaman... Nereye gidecek bu işin sonu hiç bilemiyorum artık!!!
Ben söyleyeyim;şu yukarıdaki dizel motorumuz gelene kadar idare edebilmek için lpg ye ya da cng ye gidecek sonu bizim için!!
SuperSonic yazdı:Doorman yazdı:bu motor ve cvt sansımanlı modellere bizim torunlar kesin binerde onların anne babaları görürmü bilmem.
İddiaya girelim mi? Ben diyorum ki en geç 2011 de hem dizel hem de CVT şanzımanlı modeller yollarımızda olur. Olması da lazım zaten. Baksana 2012'de 3D hologramlarla desteklenmiş dijital kadranlara sahip Daihatsu'lar geliyormuşBunlara CVT şanzıman koymazlarsa ayıp olur. Bu sabah benzin aldım 3.36 YTL... Bir an önce dizeli de hayata geçirmek zorundalar yoksa araba satmak imkansız hale gelecek
3.36 YTL
FaTiH yazdı:Valla sende stepne boşluğu ne kadar bilemiorm ama lpg taktırmış eski kasa sirion cu ark.larda o kısma belli bir ölçütte tank yerleştirmeyi başarabiliolarmış..!Bi soruşturmak lazım!!
SonCuoreci yazdı:FaTiH yazdı:Valla sende stepne boşluğu ne kadar bilemiorm ama lpg taktırmış eski kasa sirion cu ark.larda o kısma belli bir ölçütte tank yerleştirmeyi başarabiliolarmış..!Bi soruşturmak lazım!!
Evet, araştırmalı, gerçi benim stepne yeri de çok küçük... ama tankı yerleştirmeyi başarsak bile bu sefer de stepnesiz yolculuk etmek gerekecek... bu da sakat bir durum gibi geliyor bana...
Doorman yazdı:amca 240 lt yag koyduruyor ustunu 200 lt motorin aliyor.
aslında bunlar iyi gunlerimiz daha neler gorecez bakalım.
SonCuoreci yazdı:stepnesiz yolculuk etmek gerekecek... bu da sakat bir durum gibi geliyor bana...
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir