Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Re: Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

Mesajemr, 06 Kas 2009, 00:07

bu olay şimdilik bi strateji daihatsu türkiye yeni siriondan beklenen verimi alamadı şuanda bi yapılanma içeresinde biliyorsunuzki alj firma toyotayı aldı daihatsu ve toyota nın hedefleri ve yapılanması şuan çalışmalarını devam ediyorlar. toyota bayilerine daihatsu daihatsu güclü olan yeri müsait olanlara toyota kolaylıkla verilecek

sirion geri cektiler taki bu düzen oturana kadar düzen oturana kadar ya makyajlı getircekler yada yeni kasa getircekler bizim tahminimiz duyduğumuz makyajlı gelecek. artık merkez dahil sirion modeli elinde mevcut yok en son bizde vardı sattık oyuzden olmayan aracı nette durması sorun aranıp yok demek dahada sorun oyuzden kaldırdılar şimidilik 2 modelde gidilecek sirionun anternetifi cok var rakipleri fiyat olarak marka bilinirliği az olması birazda görüntüsünden dolayı satışları düşüktü bu yuzden yapılanma tamamlanıncaya kadar geri cekildi makyajlı veya şuanki haliyle yapılanmadan sonra geri gelecek ve bi okadar ses getirerek toyota - daihatsu aynı firma ile daha iyi ses getirerek ve cazip hale getirerek. reklam ve kampanyalar cok fazlasıyla olucak

çünkü alj firması avrupa ülkelerde ve arab ülkelerinde yaptığı satışı başarıyı türkiyede gercekten yapmak istiyorlar bunu sabancının hissesi 45milyon ederken 85 milyon vermeleriyle ortaya koydular bu adamlar niyetli daihatsu ve toyota yı cok daha iyi yere getirmek

siz rahat olun üzülcek durum yok izleyin ve görün daha neler değişicek.
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Mesajilker, 06 Kas 2009, 15:53

emr yazdı:bu olay şimdilik bi strateji daihatsu türkiye yeni siriondan beklenen verimi alamadı

Alamaz tabi. Bir modelin halefi , selefinden iyi olmak zorundadır çünkü. Yeni nesil Sirion sahipleri alınmasın ama gerçek böyle maalesef.

Umut sen de bu kadar çok atıp tutma. İyi ki de global olarak eşi benzeri olmayan bir Daihatsu fan sitesi açmışsın yani. Sana kim veriyor, bu kadar çok bilgiyi toparlayıp, bu sitede insanlara sunup onları anında bilgilendirme ve sanki üzerine vazifeymiş gibi bu insanları bir araya getirerek tecrübe paylaşımlarında bulunmalarını sağlama hakkını ? İşin gücün yok mu arkadaşım senin ? Gece yarılarına kadar Daihatsu dünyada ne yapmış araştırıp paylaşayım sitede yayınlayayım diyeceğine git İstanbul' un gece alemlerine aksana. Sana mı kaldı bizim Daihatsu konusundaki bilgi açlığımızı giderme misyonu ? Sanki kendimiz gidemiyormuş gibi bir de piknik organizasyonları falan yapıyorsun , bayileri de çağırıp ilişkileri güçlendirmeye falan çabalıyorsun... Ayıp bir şey ya...Bu kadarı da yapılmaz yani Umut...

Herkes kendisi bulur ne arıyorsa Daihatsu hakkında.

" Bok bulursunuz " kıymetini bilin bu adamın.
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajmustafa, 06 Kas 2009, 16:39

bu konuda umut beyin söylediklerine tümüyle katılıyorum. sözümü tekrarlıyorum, biz daihatsu sahipleri, daihatsu çalışanlarından daha fazla markamızı seviyoruz ve bağlıyız. şu saçmalığa tekrar dikkat çekmek istiyorum. dünyada küçük araba üreticisi olan 1. firma daihatsunun, türkiyede satacak küçük arabası yok.
mustafa

Model: Cuore

MesajSonCuoreci, 06 Kas 2009, 17:17

toomy_34 yazdı:iyigünler arkdaşlar bilip bilmeden yetkiliye danışmadan atıp tutuyorsunuz kusura bakmayından ben araştırdım görüştüm yılbaşından sonra sirion gelicek umut bey insanların kafasını karıştırmayım lütfen tşklr

Bu mesajı okuyunca çok üzüldüm. Forumumuzun kurucusu, gözümüzün nuru, hayatını Daihatsu Aşkına adamış Umut'a böylesi bir hakaret yakışmadı!
Görüştüğünüz ve Sirion'un yılbaşından sonra geleceği haberini almış olmanız, size böyle bir cevap ve hakaret şansını asla doğurmaz! Nitekim bana da Merkez Servis'ten Sirion ithalatını kesinlikle durdurdukları ve bir daha Sirion getirmeyecekleri haberini verdiler. Ne olacak şimdi? Benim elimde herhangi bir resmi ve sonut bir kanıt yok. Sizin var mı?
Umut burada sadece Daihatsu Türkiye'nin resmi sitesinde gerçekleşmiş bir durumu, biz Daihatsu aşıklarıyla paylaşmış ve bu durumdan üzüntüsünü dile getirmiş. Kötü mü etmiş? Bence iyi etmiş. Zira, onun bu mesajı sayesinde foruma uzun zaman önce üye olmuş, fakat henüz tek bir mesaj yazmamış Daihatsu aşıkları duygu ve düşüncelerini dile getirmek için ilk mesajlarını bu konu başlığı altına yazdılar!
Lütfen burada bir aile olarak paylaşımda bulunurken üslubumuza dikkat edelim, birbirimize sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşalım. Hele ki hakaret edeceğimiz kişinin kim olduğunu iyi bilip ona göre mesaj yazmadan önce oturup bir daha düşünelim!
Bu çirkinliğin bir daha gerçekleşmemesi dileklerimle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajozgursula, 06 Kas 2009, 17:59

Bizim sirion'larımız da klasik olur fena mı? :-) Değerine değer katar :-) Umarım ilerleyen günlerde tv reklamlarında bol bol Daihatsu reklamı görürüz ve tabii yollarda...
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 06 Kas 2009, 18:08

ozgursula yazdı:Bizim sirion'larımız da klasik olur fena mı? :-) Değerine değer katar :-) Umarım ilerleyen günlerde tv reklamlarında bol bol Daihatsu reklamı görürüz ve tabii yollarda...

Hepimizin ortak dileği :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajbasdogan, 06 Kas 2009, 23:45

Umut arkadaşımıza linç girişiminde bulunan arkadaşlar. haksızlık yapıyorsunuz. ben daihatsu da yaşadığım birçok probleme rağmen "hoş daihatsu yu zaten seviyordum ama" Umut"un sayesinde daihatsu aşığı oldum. bence bilip bilmeden değil de daihatsu aşığı olduğu için hissederek yazmıştır. ben dahil birçok kişiyi daihatsu aşığı yaptığınız için teşekkürler Umut...
Kullanıcı avatarı
basdogan

Mesajbailiwick, 06 Kas 2009, 23:50

toomy_34 yazdı:iyigünler arkdaşlar bilip bilmeden yetkiliye danışmadan atıp tutuyorsunuz kusura bakmayından ben araştırdım görüştüm yılbaşından sonra sirion gelicek umut bey insanların kafasını karıştırmayım lütfen tşklr

Bu mesaja gerçekten şaşırdım. Birçok foruma üyeyim fakat hiçbirinde buradaki sevgi ve saygıyı görmedim. Böyle bir mesajı bu forumda ilk defa görüyorum ve sizi saygılı olmaya davet ediyorum. Ayrıca Umut beyin dediklerine katılıyorum ve bilgi düzeltmenin ya da bildiklerini paylaşmanın düzgün yolunu "emr" isimli kullanıcımızdan öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum.
İyi akşamlar
bailiwick

Model: Materia

MesajSinanATASOY, 07 Kas 2009, 09:04

Toomy denen talihsiz kişinin özür dilemesini bekliyorum açıkcası.. Samimi olmak gerekirse kendi sitemde aradan sivrilen bu tarz üyelerden hiç birşey beklemiyorum.. Direk yollarımızı ayırıyoruz.. Zira burası bir aile ortamı..

Ortada atılan tutulan bir konu varsa dahi bunun hakkında uyarıda bulunmanın bir uslubu olmalı..

Önce bir forumu tanırsın akabinde dersin ki: "Arkadaşım verdiğin bilgi bence gerçeği şu şu şu sebepten yansıtmıyor. Sağlam bir dayanağın yok ise insanları yanlış bilgilendirme."

Servis arkadaşımıza gelince, çok güzel demiş " elde araba olmayınca sitede durmasına gerek de yok diye"

Yok satan passatlar vs. i ellerinde yok diye hiç bir zaman siteden kaldırmadılar.. Siteden fiyatını kaldırırsın, açıklama koyarsın yada coming soon dersin.

Tüketicinin bakış açısı nedir biliyormusun?

"Yau bu daihatsu iyidi hoştu ama tek tek modelleri çektiler, bi tane jip kaldı onunda stokları bitince daihatsu kepenk kapatcak. Alanında elinde patlicak, ne servis bulursun yetkili ne yedek parça o saatten sonra.. En iyisi gidip Vitara alayım.."

Ben şahsen bu dönemde Dahtsudan gidip sıfır bir araç almam çünkü şirketin geleceği bana göre TR için belli değil.. Bir önceki olumlu mesajım temennim di çünkü herkesin altını çizdiği gibi bizler bu markaya gönül verdik..

İşin özü, düşünmeden hareket edilirse bu stratejik oyunda, kimileri birilerinin atıp tuttuğunu düşünür, kimileri krize yenik düşüldüğünü düşünür.. Daihatsu da hala burayı takip etmez ve sitesine bi açıklama koymaz! akabinde potansiyel müşterilerini kaybeder..

Siriona odaklanan adam gelir bakar, aa yokmuş diyip gider başka bir markaya yönelir bütçesine göre...

Son Not: Umut, herkes vermiş cevabını gerçi ama bu kadar iyi niyetli olmana gerek yok..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajSirion gti, 07 Kas 2009, 12:46

Efsane kasa sirion'un üretiminin bitmesiyle Daihatsu'nun türkiye'deki hızı düştü o araba ki sınıfının en serisi en donanımlısı,en yakışıklısı ve bu kadar artıya rağmen fiyat olarak en ulaşılabiliriydi uzun süredir takip etmesemde en baştan beri daihatsu türkiyeye hiç ısınamadım çünkü daihatsu markasını hakettiği yere taşıyacak hiç bir hareket yok hala daihatsu markasını bilmeyen bilipte çin malı sanan insanlar var kafalardaki bu yanlışları reklam ve tanıtımlarla yıkmadan bu pazarda araba satamazsınız satsanızda bizim gibi az sayıdaki bilinçli ve araştırmayı seven kişilere satarsınız..opel corsaların reno clioların peynir ekmek gibi satıldığı bu piyasada daha ucuz ve daha kaliteli bir araç olan sirion satılmıyorsa burda hatayı dağıtıcıda aramak lazım..Bence bu mantık değişmeden daihatsumuzu hak ettiği yerde göremiyeceğiz
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDüdük, 07 Kas 2009, 17:24

pek yoruma da yer yok açıkcası.

Copen gibi şirin ötesi şirin bir arabayı Türkiye'ye getirmeyen bir markaya anlam veremiyorum..

2007 2008 2009 ve hatta simdi 2010 Copen'ler satılsa ortalık cıvıl cıvıl Copen kaynar olurdu..

Aynı şeyi Sirion'a da yapsınlar ne diyelim Türk usulü bir cevap vereyim, kapatıp dükkanı gitsinler.
Düdük

Model: Copen

Mesajfeylesof, 08 Kas 2009, 02:33

Üzüldüm çok, bana gerçekleşen 1. tahmin gibi görünüyor.
Elimizdeki araçlara iyi bakmalıyız.
feylesof

Mesajtoomy_34, 09 Kas 2009, 14:48

Arkadaşlar korkmayın arabalarınız elde kalmaz daihatsu tr devam edicek bir sirrion satılmadı diye herkezde bir endişe bilgileer büyük yerden rahat olun özüre gelince özürlük bir şey yok ama gene ben özür dileyim içiniz rahat olsun yola devam bir taş attık kuyuya herkezin kimligi ortaga çıktı saygılar sevgiler bütün güzelikler sizlerle olsun
toomy_34

MesajUmut-Gultekin, 09 Kas 2009, 17:48

toomy_34 yazdı:Arkadaşlar korkmayın arabalarınız elde kalmaz daihatsu tr devam edicek bir sirrion satılmadı diye herkezde bir endişe bilgileer büyük yerden rahat olun özüre gelince özürlük bir şey yok ama gene ben özür dileyim içiniz rahat olsun yola devam bir taş attık kuyuya herkezin kimligi ortaga çıktı saygılar sevgiler bütün güzelikler sizlerle olsun

En baştan beri kimliği belli kişilerle yazışıyordunuz zaten. Daihatsu'nun Türkiye'de gitgide erimesine en çok üzülen, markaya samimi biçimde tutkun, Türkiye'deki bir avuç Daihatsu hayranını bir araya getiren bir toplulukla... Siz, diğer yandan; takma lakabınıza bakmadan size tepki gösterenlere "kimlikleriniz ortaya çıktı" şeklinde yanıt verdiniz. Dileklerinizde listelediğiniz iyi niyet, dostluk ve güzellik böyle bir yandan göstere göstere laf sokarak olmaz. Aramızdaki herkes karşısındakinin üslubunu, görünen yüzünü ve görünmeyen amacını anlayacak kapasitededir.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajYağmurAdam, 09 Kas 2009, 23:04

Böyle güzel bir paylaşım ortamı sağladığı için Umut'a ne kadar teşekkür etsek azdır.
Burada hep araştırıp doğru bildiklerini yazmaya çalışıyor. Daihatsu' nun yaptığı şey de ortada. Sadece araç elinde kalmadı diye internet sitesinden bilgileri kaldırma işini yapmadılar gibi görünüyor. Daha önce Cuore ve Copen'ın başına aynı şey geldi. Sanırım Toyota sonrası Daihatsu daha da küçülüp 2. plana atılmaya devam edecek.
Umarım yanılırız da Renault'un Dacia ile yaptığı bütünleşmeyi Toyota Daihatsu ile yapabilir.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir