Kaç zamandır ayrı düşmüştük, selam Daihatsu Aşkına!
Konuşmacı edasıyla giriş yaptım ama cidden kac zamandır ayrı düşmüştük. Sevgilim sirionumu sattıktan sonra Daihatsu ürün gamında ihtiyaçlarıma cevap verebilecek bir araç bulamayınca(!), gidip toyota aldım. O zamandan beridir pek sık uğramadım. Neyse;
Toomy arkadaşa zaten yeterince cevap verilmiş. Tekrar birşeyler yazmak gereksiz gibi sadece bu forumdaki insanların bir kısmının ailecek tanıştıklarını, forum dışında dostluklar oluştuğunu, bu dostlularının temelininde bu site ve Umut olduğunu bilsin istedim.
Daihatsu Türkiye'nin sirionu kaldırmasına gelince, isabet olmuş bence!!
Nedenine gelince; 98 yılında toyota corollayı kapsamlı bir şekilde yeniledi. su anda efsane kasa adıyla bilinen model yerine kurba gözlü diye bilinen tek yuvarlak farlı model satışa sunuldu. Aslında modellerde aynı motor kullanılıyordu sadece eski kasada 114 HP olan güc 110 HP'ye düşürüldü, bunun yanında tork değerleri 139 Nm'den 147 Nm'ye yükseltildi. Son hız 5 km artı vs vs... Ama bu model 1,5 sene yaşadı daha sonra motoru yenilediler ön görünüşüde değiştirdiler. VVTi motor sirionumdaki teknolojinin 1.6 Lt'lik motora uygunanmış versiyonuydu ve başarılı bir motordu ama bu yenileme bile çok şey fark etmedi. 2002 yılında ingiltere toyotanın öncülüğünde araç yenilenene kadar eski başarısına ulaşamadı. Bu başarısızlığın sebebi tamamen müşteri kaynaklıydı. Müşteriler eski kasa corollanın yenisinden dah iyi dah güzel olduğunu düşünüyorlardı ve yeni kasaya geçmek istemiyorlardı. yenileme düşünenler yeni cıkan focusa yada astraya ve boraya kaydılar. Toyota, corollayı 6 senede bir yeniler. ama bu modeli toplamda 3,5 senede yeniledi. Çünkü müşterinin gözünde
eskisi daha güzeldi!!
Aydı durum sirion içinde geçerli. hatta YRV'nin halefi materia ise onun içinde geçerli. Eğer Daihatsu bana, Fatih'e, İlker'e yada burada eski kasa sirion sahibi olupta aracını yenilemeyi düşünenlere yeni sirionu aldıramıyorsa; o modeli satıştan çekmesi yada kaldırması isabet olmuş bence!
Yazdıklarımı fazla acımasız bulanlar içinde savunmamı yapayım ozaman: ben sirionumu satarken duyduğum üzüntüyü, yeniden daihatsu alamamamdan dolayı sanki ihanet etmişim gibi hissetmemi, yada 2 sene boyunca sirion X4 diye sayıklamamı sağlayanda aynı kuruluştu. Bir araba selefinden daha iyi değilse satılmasın zaten
daihatsu ne olur? benim cevabım tamamen temenni olur ve 2. secenek olur. ve umarım olur.